Så här gick det igår i 6A och 6B:

 

TORSDAG 24/9

6A

FC Härlanda – Bergsjö IF 0-2 (0-2)

Serieledarna Bergsjö IF klarade även ännu ett hinder i jakten på uppflyttning igår när Härlanda besegrade på bortaplan. ”Fångarna” kom stärkta från en 4-0 seger mot Fröjden sist med kunde alltså inte rå på BIF. Båda målen i matchen kom under de första 45 där spelande tränaren Valon Hetemi och Durim Bublica blev målskyttar. 

”Fångarnas” Anton Wall sa så här om matchen:

”Möter ett bra fotbollslag idag som tyvärr är bättre än oss. Vi släpper in två enkla mål i första halvlek som vi inte lyckas vända trots en bra andra halva av matchen. Första halvlek går till dem där vi försöker ligga lågt och kontra utan större resultat. Andra går till oss med högre press och bra genomförd halvlek. Ett par lägen som vi hade kunnat göra mål på så kanske det hade blivit spännande. Malcan gör återigen en bra match i mål och står för några klassräddningar. Får gratulera Bergsjön som tar hem serien i år. Trevligt lag och möta utan gnäll eller fult spel! Vi bryter ihop och ger Croatia en bra match i nästa omgång! Revansch!”

BIF:s Njaga Njie sa så här om segern:

”Sen match mot Härlanda som har gjort det bra hittills ett lag som kan rulla boll men även slå långt men trots det så ägde vi mycket boll Härlanda stod ganska kompakt med sitt lag så vi fick ganska mycket ytor att rulla på. Vi hade kontroll stora delar av matchen men i slutat börja vi tappa och dom börja pressa högt och vi blev för nonchalanta men vi kammade hem tre poäng och vi är en match ifrån serieseger så det känns jävligt gött.”

Bergsjö IF leder 6A, åtta poäng före Real Maskin. Trean Inter Linné och fyran Croatia har dock några matcher tillgodo med BIF har ändå allt i egna händer. 

Härlanda är femma.

 

6B

Bjurslätts IF – AIF Göteborg 2-5 (1-3)

Efter åtta raka förluster fick äntligen Arbetarnas IF vinna en match i årets 6B! I bortamatchen på Bravida Arena mot Bjurslätt blev det till slut en trepoängare. Det röda laget inledde starkt och hade 2-0 efter 25 minuters spel. Christian Andersson Teodorsson satte 1-0 och Robin Lübbe satte tvåan. Bjurslätt fick in en reducering innan paus genom Hauraman Behzad Abdulaziz men även AIF hann göra ett till i första (målskytt Milan Kusovic på straff). Abdulaziz såg sen till i andra att BIF fick kontakt men då klev Evair E Ferreira Costa Santos in och satte både 4-2 och 5-2 och avgjorde matchen. 

Bjurslätts Christoffer Boström sa så här om matchen:

”Vi underskattade nog AIF. De straffar oss ordentligt på våra egna misstag när vi tappar boll i väldigt farliga lägen. Offensivt får vi inte heller till något riktigt spel då vi blir alldeles för lättlästa samtidigt som jag tycker att AIF är bra mycket bättre än vad tabellen visar, i vart fall i denna matchen. Det är bara att gratulera Arbetarna till segern och komma igen till nästa match mot Skottfint.

AIF:s Lars Wingfors hade följande att säga om säsongens första vinst:

”Äntligen blev en seger! Det var inte läge för att ännu en match vara nära. Ikväll var det en rejäl kämpainsats från alla på plan och med en bra bänk som snurrades runt. De som var på bänken behövdes inte bara för att hålla tempo utan även för att styra, heja och peppa de på plan. Skönlir var inte något vi skulle visa upp idag. Mer av taggade och heta spelare som skulle kämpa hela tiden och göra mål. Bjurslätt bjöd upp på bra motstånd och var farliga i straffområdet med många chanser som vår målvakt paradräddade, men vi hade desto fler såväl de som hamnade i mål och de som räddades undan av Bjurslätt. Vi tackar Bjurslätt och önskar dem lycka till.”

AIF är fortfarande sist och lär få det svårt att hålla sig kvar trots segern. Med tre matcher kvar är det sex poäng upp till lagen över strecket. 

Ett av de lagen är just Bjurslätt som är tia. 

 

Hönö IS – Surtes IS FK 3-1 (3-1)

Hönö studsade tillbaka efter 0-4 förlusten mot serieledarna Västkurd och vann hemma mot Surte igår. Ö-laget fick en fin start när Anders Fransson gjorde 1-0 efter fem och tio minuter senare var det 2-0, målskytt Ludwig Johansson. Alla matchens mål kom innan paus och Michel Antonio Alfaro Pardo reducerade på straff men Isac Dangardt satte 3-1 strax efter. Hönö fick sen spela slutet av första och hela andra med en man mindre efter ett rött men Surte lyckades inte utnyttja det övertaget. 

HIS Mattias Friess kommenterade segern så här:

”Vi startar starka, och har kontroll på matchen, jag gör en korpenkapning och ger dom straff sedan får vi ett rött kort med 50 minuter kvar, men vi har kontroll på matchen, Surte får väl något farligt avslut men inte mycket mer än så, 3-1 slutar det, och nu blickar vi fram mot måndags matchen mot Neutrala!”

Hönö är nu uppe på en femteplats medan Surte är nere på en niondeplats. 

 

Chalmers Studentkårs IS – Hjuviks AIK 5-2

På den nedre halvan tog Chalmers ett stort kliv mot nytt kontrakt efter fina 5-2 mot Hjuvik hemma på Heden 2. Tyvärr är inte matchrapporten inne men bloggen kan iallafall bjuda på några kommentarer

Chalmers Hugo Månsson sa så här om matchen:

”I första minuten av matchen slår vi ett felpass som Hjuvik utnyttjar direkt och kan lägga in 1-0. Därifrån får vi jobba i lite uppförsbacke men vi har ändå en go känsla att vi kan vända det, då mycket av vårat spel sitter. Vi jobbar bra defensivt och skapar ett par lägen. Sedan får jag chansen att lägga in 1-1 på ett fint inspel från min käre lagkamrat Erik Söderlund. Därefter står matchen och väger och Hjuvik skulle lika gärna kunna tagit ledningen igen. Det blir dock Petter Andersson som skjuter in 2-1 från ett härligt distansskott. Detta ger oss extra energi och sedan lossnar det och vi får in ett par bollar till. Får passa på att ge lite kredd till domaren också, då han knappt märktes av. Vilket enligt mig är ett väldigt bra betyg för en domare som dömer konsekvent och rättvist. Tackar även Hjuvik för en god kamp med bra stämning och önskar de lycka till i resten av serien.

Hjuviks Tor Isaksson sa så här efter matchen:

”De hade en väldigt duktig defensiv innermittfältare, han vann matchen åt den. Kändes som vi hade koll, fick 1-0 tidigt och hade bra tryck i början men vi fick inte in någon mer boll. Sen kvitterade dem. De satte sina chanser. Våran reservmålvakt hade en tung dag med.”

Chalmers är nu åtta och Hjuvik återfinns på en sjätteplats. 

 

/Rasta