Vi tittar till gårdagens 6C:

 

TORSDAG 24/9

Järnbrotts IF – Styrsö BK 0-2 (0-2)

Serieledarna Styrsö BK kör på i toppen och igår blev det 2-0 mot bottenlaget Järnbrott på Ruddalen 2. Båda målen kom innan paus och det var Niklas Tullock som klev fram och satte både målen! 

SBK:s Victor Johansson sa så här om matchen:

”En tuff match mot ett Järnbrott som ligger lågt och kompakt. Jag tycker ändå att vi startar matchen på ett helt perfekt sätt. Vi rullar mycket boll, tvingar Järnbrott till att springa mycket, och lyckas stundtals dra isär dom riktigt bra. Efter ett antal halvchanser så lyckas vi tillslut göra 1-0 efter ett fint placerat skott av Nicke. Inte långt därefter gör han även sitt andra efter ett fint förarbete av Mackan. I andra halvlek är vi tröttare, och får inte riktigt till det lika bra som i första. Vi kommer till några halvchanser, men inget som riktigt när hela vägen. Järnbrott har även ett par riktigt svettiga chanser som kunde ha ställt till det rejält för oss, men lyckligtvis kan Gustav i mål rädda oss återigen. En riktigt go vinst, men nu är det bara att ladda om inför ett riktigt tufft möte mot Heden nästa vecka.”

Styrsö leder som sagt 6C och har fyra poäng ner till tvåan Heden. Lagen möts i nästa omgång och seger för ö-laget skulle betyda ett stort kliv mot serieseger! 

Järnbrott är elva i tabellen och har tre poäng upp till tian Landala

 

FC Heden – Johannebergs IF 7-0 (4-0)

Toppen mot botten och FC Heden hade inga problem att besegra jumbon Johanneberg hemma på Överåsvallen igår. Kim Nordström gjorde två mål under matchens första fyra minuter och där någonstans avgjordes nog matchen direkt. 3-0 gjorde Niklas Johansson efter dryga halvtimmen och innan paus kom även 4-0 (Filip Lagerstedt). I andra fullbordade sen Nordström sitt hattrick och Lagerstedt gjorde sitt andra. 5-0 målet strax efter paus gjorde dock Ludvig Höglund.

Hedens Erik Heimer Berglund sa så här om segern:

”Innan matchen sa vi att det inte får vara något fel på inställningen en sån här match och att vi ska dra på i ett högt tempo. Redan i matchminut 1, i vårt första anfall, gör vi 1-0. Strax därefter 2–0. Där känns matchen nästan avgjord. Johanneberg spelar upp sig i mitten på första och har några halvchanser, men det blir aldrig riktigt farligt. Istället gör vi både trean och fyran innan paus. Andra halvleken fortsätter som första och vi får spela ut hela registret. Mycket fina anfallskombinationer och noggrant försvarspel. Särskilt kul att Ludvig Höglund får göra sitt första mål i FC Heden och att Fabio Hallerstedt debuterar. Nu ser vi fram emot en fin match mot Styrsö nästa helg.”

JIF:s målvakt Jimmy Elek hade följande att säga om förlusten:

”Sjunde raka torsken är inte rolig, såklart. I tidigare matcher känner vi att vi har varit med i matcherna och bjudit upp till dans – inte så mycket denna gången. Vi åker på första baklängesmålet efter två minuter när vi ligger väldigt kompakt med laget lite för högt i banan. Redan då känns det som att luften går ur oss. Hedens löpstarka offensiv fortsätter springa sönder oss, och i ärlighetens namn ger vi dem den chansen genom att inte pressa mer, inte gå in i närkamper ordentligt och inte sköta vår kommunikation. Vi släpper markeringar på både hörnor och inkast och blir duktigt straffade för det. Vi hoppas på skärpning inför de sista tre matcherna, för det här var under all kritik.”

Heden är tvåa i nuläget och har chansen att knappa in på ettan Styrsö i nästa omgång då lagen möts. Det skiljer dock fyra poäng så Heden kommer behöva hjälp någon annanstans ifrån också om det ska bli serieseger.

JIF är sist i tabellen med åtta raka förluster. Det kommer krävas minst två segrar på de tre sista matcherna för att ha chans att hålla sig kvar men det vara så att det behövs maximala nio poäng. Med tanke på poängskörden hittills känns det inte så troligt. 

 

BK S:T Jakob – Azalea BK 0-7 (0-5)

Det var inte bara Heden som bjöd på målkalas i 6C igår. Även Azalea svarade för en överkörning när det blev 7-0 borta mot BK S:T Jakob på Heden 3. Frej Ramberg satte 1-0 efter en dryg kvart och i mitten av första avgjordes matchen med fyra raka ABK-mål. Johannes Mohlin Rutström gjorde 2-0 på straff, Daniel Ohlson ökade på till 3-0 innan Gustav Rybo Molin både gjorde 4-0 och 5-0. I andra blev det också 6-0 (Ohlson) och 7-0 (Felix Bellak). 

S:T Jakobs Roni Mezo sa så här om matchen:

”En kväll där Azalea har stolpe in samtidigt som vi har stolpe ut. Första kvarten har vi fem hörnor men ändå gör Azalea 0-1 på deras första skott i matchen. I 20’ får vi straff som vi bommar, i 25’ får Azalea straff som de sätter. Därefter är det ridå och god natt. 7 skott på mål för Azalea och 0-5 i paus. Vi hänger inte med och gör det alldeles för lätt att komma igen lagdelarna och ger de för stora ytor. I andra är det inte mycket som händer förutom att vi får ytterligare tre skador och en avstängning. Vi tackar domaren och Azalea och önskar en god avslutning på hösten, för vår del gäller det att slicka såren och komma igen inför avslutande omgångar nu. Skönt för oss att dubbeljumbon fortsätter att förlora annars hade det varit ett tufft tabelläge.”

ABK:s Gustav Rybo Molin sa så här om segern:

”Jag tycker att vi under de första 10-15, som vi ofta har en tendens att göra, agerar mjäkigt både med och utan boll. S:T Jakob vinner såväl första som andra boll och matchbilden är ganska diffus men känslan är att St:Jakob är snäppet farligare. Efter ungefär en kvart slår Frej Ramberg till med klassmål vilket förändrar matchbilden. Vi vågar hålla i bollen och tro på vår spelidé. Men plötsligt gör vi en groda som resulterar till en straffspark för Jakobs pojkar. Helvete också. STOPLE UT! Detta blir vändpunkten för oss i matchen, bara minuter senare gör vår eminenta målskytt Johannes Mohlin Rutström 2-0 på straff och matchen får en helt ny skepnad. Vi spelar med högt självförtroende och börjar trilla boll som aldrig förr! Dohlmanders fina målform håller i sig och han placerar läckert in 3-0. Därefter rullar jag in både 4-0 och 5-0 tack vare fantastiska förarbeten av Ramberg och Rutström. Domaren blåser för halvtid, och ur ett Azalea-perspektiv var det väldigt kul att spela boll. Men visst, hur skulle matchbilden sett ut om om det istället blev stolpe in för St:Jakob på straffen? Under andra halvlek bibehåller vi energin och spelar återigen riktigt trevlig fotboll. Dohlmander bjuder på en fin dubbelsnurrfint, as you do och placerar skickligt in bollen. Kort därefter avlossar Felix Bellak ett vristskott och 7-0 är ett faktum. Slutet av matchen är väl inget som går till historieböckerna direkt. En väl genomförd match, där vi stundtals spelar fantastisk fotboll.”

Azalea är nu sexa. S:T Jakob är inne i en svacka och har nu tre raka förluster och 0-19 i målskillnad på de tre matcherna! Laget är nu nia i tabellen.

 

SK Argo – Vrångö IF 1-1 (0-0)

Båda lagen kom med förluster i ryggen inför matchen. Vrångö föll med uddamålet mot Heden efter en fin svit på tre raka. Argo åkte på sin första förlust borta mot Landala (1-2). Det var hemmalaget Argo som var aningen bättre under den första halvleken med flest chanser och mest boll men inga mål. Tidigt i andra kommer 1-0 för Argo efter en fin prestation av Marcus Lindqvist när han trycker in bollen. Ledningen står sig dock inte länge då Marcus Johansson kan lobbnicka in 1-1 efter en frispark. Vrångö höjer sig lite efter målet och skapar lite halvchanser. Argo får sen lite tryck på slutet men lyckas inte hitta ett segermål. Känslan var att bortalaget var betydligt mer nöjda med sin poäng än vad hemmalaget var. 

Argos matchrapport hittas HÄR

Argo tappar mot toppen och är femma nu, dock har alla lagen framför en match mer spelad. 

Vrångö är sjua. 

 

/Rasta