Så här gick det i torsdags i 7A och 7B:

 

TORSDAG 24/9

7A

Angered SK – Elisedals IS 10-1 (5-0)

Topplaget Angered SK imponerar och tog sin sjätte raka seger när Elisedal kördes över. Abdullahi Warsame Jama satte 1-0 i första minuten och 2-0 efter 20. Harun Mohamud Bile drog sen in tre raka mål innan paus och matchen var över. Ayoub Dahoui reducerade för EIS i början av andra med ASK svarade med fem raka mål. Bile Diiriye gjorde 6-1 innan Abdiaziz Oog gjorde 7-1. Jama blev också tremålskytt då han svarade för 8-1. Matchen avslutade med mål av Oog och Abdullahi Mohamed.

ASK leder 7A efter maximala 18 poäng på sex matcher. 

Elisedal är är tia och fortfarande utan vinst. 

 

7B

Ösets BK – IFK Hindås 3-5 (3-0)

I mittenmöte mellan Öset och Hindås var det gästerna som var starkast på Gröna Vallen efter en mäktig vändning. Öset ledde nämligen med 3-0 i paus efter mål av Alexander Ekström SvenssonFlorin Ursu och Tobias Johansson Harthpil. Direkt i andra inleddes upphämtningen när Jimmy Ljungqvist satte en straff. Mohammed Qasim Hassan fick in 2-3 fem minuter senare och i mitten av andra var det kvitterat efter ännu en straff och ett Ljungqvist-mål. Hindås tog sen ledningen för första gången när Edi Daniel Caldararu gjorde 4-3 med mindre än en kvart kvar. Med fem kvar fastställde sedan David Jönsson slutresultatet på frispark. 

ÖBK:s kapten David Winqvist sa så här om förlusten:

”Vi gör en väldigt bra första halvlek, känns taggade från början och skapar många bra lägen. Vi lyckas få in tre bollar och fortsätter trycka på. Vi går in i andra halvlek med 3-0 och med inställningen att inte slappna av. Av någon anledning verkar vi göra det ändå. De gör ett straffmål tidigt i andra och följer snabbt upp med ytterligare ett mål. Efter det kollapsar vi totalt och låter det springa iväg. Våra halvlekar är som natt och dag.”

Hindås målvakt Johan Holst hade följande att säga om segern:

”Öset gör en bra första halvlek där de använder mycket teknik och djupa bollar förbi vårt lag och skjuter på i princip allting, men lyckas få in ett mål på ett inlägg med yttersida som skruvar sig in och över mig in mot bortre stolpen och får då energi för att trycka på framåt och sätter en sjuk frispark från 25-30 meter över muren upp i krysset och en hård tåfis in i nätet medan vi har svårt att skapa de riktigt vassa chanserna. 3-0 i paus och vi pratar om att använda oss av kanterna mer och spela vårt spel, kan de göra tre i första skall ju vi kunna göra tre i andra halvlek. Med detta går vi ut med en jävla energi och lyckas trycka in både ett och två mål som ger oss en jävla energi att fortsätta forcera, men Öset verkade inte sänkas alltför mycket offensivt av detta då de Öste på med avslut de också. När vi sätter 3-3 märker man i hela laget att vi inte är nöjda med detta utan vill ha mer och den utdelningen får vi också. 5-0 i andra halvlek och en sjuk vändning är fullbordad. Chansmässigt kanske inte helt rättvist, men viljemässigt helt rättvist. Och allt detta med mer än halva truppen bestående av våra skickliga juniorer! Stort tack till Öset som spelade en bra fotboll och var väldigt trevliga att möta!”

Segern gjorde att Hindås klev förbi Öset i tabellen på bättre målskillnad. Hindås är femma med Majornalaget en placering bakom. 

 

/Rasta