Så här gick det i gårdagens division 4 och 5 och vi fick vår första seriesegrare!

 

TORSDAG 24/9

4A

Angered MBIK – Guldhedens IK 4-0 (1-0)

Nykomlingen Angered MBIK spände musklerna rejält igår i  toppmötet mot Guldheden hemma på Lövgärdesplan. Laget hade 1-0 i paus efter mål av Malik Koné. Efter paus kunde sen AMBIK kliva ifrån och vinna med hela 4-0Chadly Maduka satte 2-0 i 67:e minuten och strax efter gjorde Abdicsiis Bakin Salah 3-0. Yosef Ismail avslutade sen målskyttet i 86:e.

AMBIK:s ena tränare, Redian Omari, hade följande att säga om segern:

”En mycket viktig vinst för oss där vi dominerade i 90 minuter. Stabilt spel och många skapade lägen för oss ikväll! Vi hade bra koll om hur Guldheden spela och killarna gjorde ett fantastiskt jobb med att följa instruktionerna. Vi har en fantastisk grupp av spelare som vill vinna och ge 110% hela tiden. Två matcher kvar för oss och det är viktigt att vi går in med samma inställning och ”Finish the job”. Vi vill tackar Guldheden och önskar de lycka till framöver”

GIK:s assisterande tränare Magnus Karsvall sa så här om matchen:

”Ett bra Angered vinner mycket rättvist idag. Angered gör det vi hade önskat att göra. De spelar med mycket fart, frenesi och hjärta. Dom tar under hela 90 minuter ett hårt jobb och vinner de flesta dueller. Vi själva känns tagna av stunden. Viktig match och ganska hårt publiktryck. Vi var inte mogna den uppgiften idag och viker ner oss ganska enkelt. Vi gratulerar Angered till en välförtjänt seger och en trolig plats i division 3 vilket de är värda. Vi får slicka såren och försöka göra en bra avslutning nästa vecka.”

Angered har nu greppet om 4A-seriesegern med två matcher kvar. Laget leder tabellen, två poäng före tvåan Ytterby. AMBIK har kvar att möta Kode och Komarken

Guldheden är trea, nu fem poäng bakom Angered och tre bakom kvalplatsen. I nästa omgång möter Guldheden just tvåan Ytterby! 

 

4B

Balltorps FF – KF Velebit 1-1 (0-0)

Serieledarna Velebit hade en tuff uppgift igår då de mötte Balltorp på bortaplan. Det var mållöst till mitten på den andra halvleken innan Velebits Kassim Coaney satte 1-0! Med mindre än kvarten kvar kommer sen en kvittering genom Max Olsen Fagerberg på straff. På stopptid får sen även Velebit en straff men den räddas och matchen slutar 1-1! 

BFF:s Lasse Broman sa så här om matchen:

”Vi började bra och var aggressiva, precis som vi pratat om inför matchen, visste om att det var ett passningskickligt lag vi mötte. Mållöst i halvtid var nog rättvist, sett till chanserna. Men vi hade bra känsla i paus och var ganska säkra på seger. De gör 1-0 kanske 10-15 minuter in i andra, ett fint inlägg och bra nick på en av deras farliga omställningar. Men vi fortsätter kämpa och vaskar fram ett par ok lägen, med kvarten kvar blåser domaren för straff, 1-1! I matchminut 90+ får Velebit straff, jävligt segt! Men Jacob i målet gör en snygg räddning! 1-1 var ganska rättvist mellan två bra lag.”

Velebits Denis Gavrilov sa så här om matchen:

”Matchen var fram och tillbaka och Velebit fick inte igång sitt spel riktigt förrän i andra halvlek. Balltorp körde långa bollar från backlinje i djupet till forwards i 90 minuter. Velebit tog ledningen i andra halvlek genom Kassim men Balltorp kvitterade till 1-1 genom en straff som ingen förstod. Velebit fick också en straff i 92 minuten men missades utav mig.”

Velebit toppar fortfarande tabellen. Virgo hade chansen att gå om ikväll men även de kryssade (1-1 mot GFF) vilket gör att de är en poäng efter Velebit

BFF är femma och har inte längre chans till uppflyttning. 

 

IF Väster – IFK Björkö 0-1 (0-0)

Björkö tog en viktig seger igår på bortaplan mot Väster vilket gör att uppflyttningsdrömmarna lever för ö-laget. Matchens enda mål kom i den andra halvleken på straff genom Theo Kornbakk

Björkös matchhjälte Kornbakk sa så här om matchen:

”En riktigt skön seger! Två lag som behövde ta en trea för att ha chans till avancemang uppåt i seriesystemet. Tycker vi börjar bra och ser stabila ut hela första halvlek. Inte överdrivet mycket målchanser åt varken vårt eller Västers mål men 0-0 i paus kändes rättvist. Väster tar tag i taktpinnen i början av andra och radar upp ett gäng halvlägen utan resultat. Vi äter oss in i andra halvlek och Väster åker på sin första utvisning i matchen. Minutrarna senare pekar domaren på straffpunkten och 1-0 till Björkö. Resten av matchen stänger vi igen affären och tre tunga poäng inkasseras. Med lite flyt och en seger mot Askim nästa vecka så kan det bli en jävligt rolig lördag… Kom igen!”

Segern gör att Björkö är trea i tabellen och fortfarande har chans till uppflyttning. Laget är en poäng efter tvåan Virgo och två efter ledande Velebit med en match kvar att spela! Björkö möter redan nedflyttningsklara jumbon Askim

 

5A

Götaholm BK – Hisingen FC 3-2 (2-1)

Intressant match på den under halvan av 5A mellan nykomlingarna Götaholm och HisingenFernando Martins De Souza öppnade målskyttet efter en kvart men innan paus hade GBK vänt. Tobias Bui satte 1-1 och Robin Forsberg gav hemmalaget ledningen. I mitten av andra kommer sen 2-2 (Bahadir Erdal) men Götaholm får sista ordet när Karmo Öney avgör! 

GBK:s tränare Behar Tahiri kommenterade segern så här:

”En match mellan två bra lag, som förtjänar att ligga högre upp i tabellen. Känns som att vi vill mycket mer och är således det bättre laget också. Hisingen får inte rulla som de gärna vill göra, vilket skapar lite irritation hos bortalaget. Vi önskar Hisingen lycka till i dem återstående matcherna.”

HFC:s assisterande tränare Viktor Kirsby sa så här om förlusten:

”Götaholm gör det bättre än oss över 90 minuter, vi gör två fina inviduella mål genom Fernando och Bader. Det vill sig inte för oss idag, två skador efter 10 minuter och flertalet borta redan innan matchen. Vi håller inte vår ordinarie nivå idag och Götaholm utnyttjar det väldigt bra idag.”

Segern gör att Götaholm ligger åtta och Hisingen är nu nia. Det skiljer en poäng mellan lagen men HFC har en match tillgodo. Det är dock väldigt jämnt i botten och Götaholm har bara tre poäng ner till jumbon Utbynäs. 

 

5B

Näsets SK – Fässbergs IF 4-0 (2-0)

Serieledarna Näsets SK behövde bara en matchboll för att avgöra årets 5B. Laget visste att seger hemma mot Fässberg igår skulle betyda serieseger och avancemang och det var precis det som hände! Casper Jonasson såg, med två strutar, till att NSK ledde i paus med 2-0. Direkt i andra kom 3-0 (Dennis Strandberg) och sen fick lagkaptenen Simon Wallberg Andersson avsluta målskyttet! 

Näsets ledare Zaya Kalasho sa så här om segern och seriesegern:

”En match som tog en stund för oss att komma in i. Fässberg pressade bra och högt mot oss och vi fick svårt för att komma fram. Våra mittfältare fick inte yta att spela på och det gjorde det svårt för oss att ta oss fram. Sen började det lossna! Kunde ha blivit lite fler mål men tycker Fässberg gör en godkänd insats och tycker dom hör hemma högre upp i tabellen. Vi har en match kvar och vi ska självklart gå obesegrade. Tack Division 5 – Hej Division 4!”

Självklart ett stort grattis till Näset från bloggen! Bilderna från guldfirandet är lånade från klubbens Facebooksida. 

Näset skriver om seriesegern HÄR. Senast NSK var i division 4 var säsongen 2012. 

NSK har ett ointagligt försprång i tabellen och avslutar mot Tynnered i sista omgången. 

Fässberg är sjua.

 

/Rasta