4A börjar närma sig slutet och så här gick det i helgen:

 

FREDAG 25/9

Ytterby IS – Jonsereds IF 5-3 (3-2)

Nykomlingen Ytterby tog en tung seger i fredags då de gav sig själva chansen till uppflyttning och samtidigt spelade bort Jonsered från topp-2. Hemma på Ytterns IP inledde Joakim Thornberg målskyttet för Ytterby redan efter två minuter! Jonsered svarade dock och Fred Berglin kvitterade efter en kvart. Det var en målrik första halvlek och Tim Stolt Hermansson gjorde både 2-1 och 3-1 för Ytterby innan Berglin reducerade ett par minuter innan pausvilan. I början av andra kom även 3-3 genom Sizar Ayoub. Ytterby återtog dock ledningen nästan direkt när Thornberg satte 4-3 på straff och samme Thornberg fullbordade sen sitt hattrick när han fastställde slutresultat 5-3!

YIS Tobias Sanne sa så här till bloggen om matchen:

”Otroligt go seger där vi tar krigar och straffar Jonsered gång på gång. Vi visste att tre poäng skulle vara guld i kampen om kvalplatsen innan matchen och det tycker jag vi visar ute på banan med en bra inställning från samtliga 16. En otrolig rolig match på onsdag mot Guldheden i kampen om kval upp. Eftersom Angered ser otroligt starka ut ska det mycket till ifall de inte går vinnande ur den här serien!”

JIF:s Sizar Ayoub sa så här till bloggen om matchen:

”Avgörande match för oss vinna eller försvinna tyvärr gick det inte vår väg. Ytterby spelade bra hade/har en tydlig spelidé där dom bygger spelet bakifrån med mycket folk som hämtar boll, detta fick vi höra innan matchen ändå är vi inte med och släpper in tre mål redan i första halvlek men är fortfarande med i matchen pga två mål framåt. Andra halvlek är vi ett helt annat lag i första 20 vi är betydligt bättre aggressivare och lyckas även kvittera samt har chans även på ledningsmålet men åker kort därefter på en kontring där domaren blåser straff för dom och släpper sedan in ett väldigt billigt mål ca 5 minuter senare, där går luften ur oss. Nu är säsongen slut för vår del, ca 18 nya spelare samt nytt tränarstab, vann inte en enda träningsmatch ändå gör vi en stark säsong tycker jag och är övertygad om att behåller vi detta laget till nästa år och får mer tid på oss så vinner vi nästa års division 4. Jag gratulerar Ytterby till segern och önskar dom och Angered all lycka i slutspurten.”

YIS matchrapport hittas HÄR.

Ytterby är tvåa i tabellen med två matcher kvar att spela. Laget har två poäng upp till ledande Angered MBIK och tre poäng ner till trean Guldheden. Nu i veckan möter Ytterby just Guldheden och seger där betyder minsta kvalplats!

Jonsered har en match kvar på säsongen och är fyra i tabellen och kan inte komma ifatt de två topplagen.

 

SKIF Semberija – Gårda BK 1-1 (0-0)

Det stod en del på spel för Gårda BK i helgens match mot Semberija. GBK åter ur trean förra säsongen och är inblandande i en bottenstrid även i år. Det såg också mörkt ut för Gårda när hemmalaget Semberija tog ledningen i början av andra genom Dzengis Samir Sali. Med en kvart kvar nickade dock Anton Bengtsson in 1-1, som även blev slutresultatet.

Semberijas Dzengis Samir Sali sa så här om matchen:

”Ingen rolig dag att spela fotboll på. Det regnar otroligt mycket och planen är full av pölar i stort sett hela matchen. En väldigt jämn match skulle jag ändå säga i både dueller och spelmässigt. Första halvleken händer inte speciellt mycket vi försöker rulla på marken men med tanke på underlaget så var det väldigt svårt. I andra halvleken så kommer vi ut mycket mer hungriga och vi vinner fler dueller och skapar ganska mycket framåt. Gårda likaså dem skapar några farliga lägen men utan att bollen går in. Efter att vi gör 1-0 så faller vi tillbaka lite och försöker kontrollera matchen. Vi gör det väldigt bra tills minut 74 då Gårda kvitterar och matchen slutar 1-1”

Gårdas Lukas Walberg sa så här om matchen:

”Vi kom till Bergsjön med en känsla att vi bara skulle plocka tre pinnar. Även om det blev förlust senast mot Angered så var det en match vi kände att vi skulle vunnit. Matchen mot Semberija blev inte riktigt som vi hade hoppats på. Första halvlek så får vi inte riktigt igång vårt spel, vi trevar och vädret är en riktig mardröm, helt händelselös. Till andra gör Semberija 1-0 tidigt efter lite kaos i straffområdet, men sen får vi tag i spelet ordentligt och tar faktiskt över matchen och lyckas göra 1-1. Därefter är vi nära flera gånger men lyckas inte skapa den där superchansen. Vi visar dock igen att vi egentligen är ett lag som ska slåss i toppen! Mot Ytterby vet jag att gubbarna kommer gå in med en inställning som bara ger vinst.”

En viktig poäng för Gårda som är nia med en match kvar att spela. Elvan Kode är tre poäng bakom men har dock två matcher kvar. Gårda möter Ytterby i sista matchen. 

Semberija återfinns på en sjätteplats.

 

LÖRDAG 26/9

Kode IF – FC Komarken 1-2 (1-1)

Det blev en jämn match på Lunnevi i lördags och det slutade med att gästerna FC Komarken säkrade kontraktet medan Kode ligger riktigt illa till inför avslutningen. Komarken tog ledningen via ett självmål halvvägs genom den första halvleken men Oscar Gustafsson kvitterade på straff fem minuter innan paus. Jafet Menghestab blev sen matchhjälte i mitten av andra med sitt 2-1 mål

Kodes ena tränare, Jimmy Karlsson, sa så här om matchen:

”En matchbild som är väldigt lik förra veckans batalj mot Nol. Matchen präglas av mycket kamp och vi kommer in bra från start. Tyvärr får vi inte utdelning på våra skapade chanser och motståndarna får istället ledningen efter ett osannolikt självmål. Vi fortsätter kriga och får med oss en straff som Oscar förvaltar på ett säkert sätt. Resten av matchen är jämn men medan vi bränner våra lägen sätter Komarken ett av sina. Tungt som fan men än finns det hopp och vi kommer fortsätta kriga hela vägen in i mål.”

Komarkens tränare Mohamad Abdulrazak hade följande att säga om segern:

”Spelarna hade en underliggande press då vi visste att en seger säkrar kontraktet. En match där vi inte riktigt komma upp till vår förmåga. Trots det så visar gubbarna hjärta hela matchen och tillslut får in ett segermål. Otroligt goa poäng!”

Bilder från matchen hittas HÄR och som vanligt är det Jessica Lundin som tagit bilderna. Bilden till inlägget är även lånad därifrån. 

Segern för Komarken betyder att laget har säkrat kontraket och kan som sämst bli åtta.

Kode är elva och har tre poäng upp till Partille och Gårda över strecket. Kode har dock två matcher kvar medan lagen framför har en. På tisdags ställs Kode mot serieledarna Angered innan säsongen avslutas nästa helg med match mot Lerum.

 

Partille IF FK – Kärra KIF 2-2 (0-0)

Partille är rejält indragna i bottenstriden men hade på pappret ett ypperligt tillfälle till en trepoängare när jumbon och redan nedflyttningsklara Kärra KIF stod för motståndet. Det var dock bortalaget som inledde målskyttet i början av andra när Robin Shirwani satte 1-0 och i mitten av andra kom även 2-0 (Arvin Hamidi). Partille höjde sig i slutet och Farhad Ariyaeeravesh reducerade med tolv minuter kvar. I 83:e kom sen 2-2 genom Kenan Taci och matchen slutade oavgjort.

Partilles tränare Kim Roland sa så här om matchen:

”Vi gör tyvärr årets sämsta insats när det gäller som mest. Stor eloge till Kärra som krigar och står upp fast de inte har något att spela för. Idag kändes det som att vi inte förtjänar att spela kvar i division 4. Vi får ta nya tag mot Jonsered i derbyt nästa vecka och hoppas att det räcker med en vinst, det kommer bli otroligt tufft!”

Kärra KIF:s kapten Kristoffer Glasö sammanfattade matchen så här:

”Givetvis skönt att få årets första poäng så man inte går nollade säsongen ut. Surt att vi inte fick med oss alla tre, då vi hade många chanser att utöka siffrorna och dominerade stora delar av matchen. Partille gör en väldigt stark upphämtning sista kvarten där vi med nöd och näppe klarar av att behålla poängen. Johan i mål räddade oss med en riktigt klassräddning på tilläggstid.”

Partilles blogg skriver om matchen HÄR

Poängen som Partille tog kan dock bli riktigt värdefull. Laget är tia inför sista omgången och har tre poäng ner till elvan Kode och möter Jonsered i sin sista match. Kode har dock två matcher kvar.

För Kärra KIF var det säsongens första poäng och de avslutar med att möta Nol IK i sin sista match.

 

Nol IK – Lerums IS 2-2 (1-2)

Det var två lag som fortfarande hade något att spela för som möttes på Hedboms Måleri Arena igår. Nol behövde poäng för att säkra kontraktet och Lerum ville ge uppflyttningsstriden en sista chans. Det var hemmalagets Kevin Obialor som inledde målskyttet redan efter fyra minuter men gästerna från Lerum hann både kvittera och ta ledningen innan paus. Mathias Holmberg satte 1-1 och fyra minuter innan halvtidsvilan gjorde Tim Sannevi. Med en dryg halvtimme kvar så fick Nol en spelare utvisad men kunde ändå hitta ett kvitteringsmål när Alexander Veglo satte 2-2 på straff i 81:a. 

Resultatet betydde att Lerum inte längre har chansen att gå upp i trean denna säsongen. Laget är femma med en match kvar och kan nu som bäst bli trea. LIS avslutar säsongen mot Kode IF nästa helg. 

Nol är åtta och har också en match kvar att spela. Laget har i nuläget fem poäng ner till Kode under strecket men då har Kode två matcher kvar. Vinner inte Kode i veckan (de möter serieledarna Angered på tisdag) så är Nol klara för division 4 även 2021. Skulle Kode vinna så kan det bli spännande till helgen. För att Nol ska åka ur så krävs det dock att alla lagen under vinner samtidigt som Nol förlorar. Vi kryss för Nol och seger för de andra tre lagen (förutsatt att Kode vinner i veckan) så skulle det kunna avgöras på målskillnad. Nol möter jumbon Kärra KIF i sista matchen. 

 

/Rasta