Det börjar dra ihop sig även i 5A och så här gick det i helgen:

 

FREDAG 25/9

Lunden Överås BK – IF Vardar/Makedonija 2-0 (0-0)

Lunden Överås tog en ny trepoängare och för första gången den här säsongen klev de upp på den övre halvan. Det var dock länge mållöst hemma på Överåsvallen mot Vardar/Makedonija. Först i 67:e matchminuten kom 1-0 genom Sebastian Ovdal och med en kvart kvar på matchuret satte Tom Engvall tvåan. 

LÖBK:s Patrik Magier sa så här om matchen:

”En ganska jämn första halvlek där det inte skapades några farliga målchanser. Spelet värmde inte direkt. Men det var ju skönt att vi iallafall hade tur med vädret. Andra halvlek var även den ganska jämn, men Sebbe lyckades få till ett skott som letade sig in i målet och 1-0 kändes väldigt skönt i det läget. Vi skapar en del småchanser under en period. Vardar hade lite kontringar men det blev aldrig något riktigt farligt. Några minuter senare får Tom på en riktig häxpipa som var omöjlig för målvakten att ta. 2-0 och matchen var avgjord. Får passa på att hylla Jocke i målet som är runt 60 år gammal och gör en helt fantastisk match!”

Lundens matchrapport hittas HÄR. Bilden till inlägget är även lånad från Lundens hemsida. 

Lunden är som sagt uppe på övre halvan och är femma. Laget har Hisingen FC kvar i sista matchen.

För IF Vardar/Makedonija ser det betydligt värre ut. Laget är just nu sist tabellen. Det är dock jämnt och bara tre poäng upp till åttan Götaholm. Vardar har kvar att möta serieledarna Älvängen och sista matchen ställs de mot Bosona-Bosna

 

LÖRDAG 26/9

Björndammens BK/Öjersjö IF – Floda BoIF 2-4 (2-1)

Björndammen/Öjersjö åkte på en riktigt tung förlust i igår och är illa ute inför upplösningen. Hemma mot Floda såg det länge ut att bli tre viktiga poäng men Floda chockade med tre mål i slutet av matchen! Det var även Floda som tog ledningen genom Isak Wernbo på straff i mitten av första. Michael Kubic såg dock till att hemmalaget ledde i paus efter att han både kvitterat och satt dit 2-1! Ledningen stod sig sen hela vägen till slutet. I 77:e får dock hemmalagets Alexander Paulsen-Medalen sitt andra gula och får lämna. Floda kvitterar sen till 2-2 i 85:e (Mio Hopkins), gör 3-2 i 88:e (Per Alexandersson) och i 94:e kommer även 4-2 genom Albin Carlmark!

BBK/ÖIF:s kapten Gustav Ågren sa så här om förlusten:

”Riktigt tufft. Vi gör återigen en bra första halvlek men truppen är för tunn och skadorna för många för att vi ska orka. Tycker utvisningen förstör matchen totalt när Paulie skjuter i samband med en offsidevissling. Vi får hoppas på mirakel inför sista omgången.”

Flodas Hjalmar Holgersson sa så här om segern:

”Första halvlek är ganska jämn. Trots att vi tar ledningen så går vi in i halvtid i underläge efter två snabba mål av dem. I halvtid är det väldigt frustrerat hos oss. Vi bestämmer oss för att jaga dem lite hårdare i andra och äter oss mer och mer in i matchen med det. Vi har tagit över och dominerar rätt rejält när de får en utvisad med ett tag kvar att spela och efter det har vi ett konstant tryck. Till slut får vi in två snabba mål och ett till när de försöker kraftsamla till en kvittering. Sammantaget var det inte den mest skönspelta seger jag har varit med och tagit, men vi har en go i truppen som gör att vi just nu hittar sätt att vinna matcher.”

Segern gjorde att Floda definitivt säkrade kontraktet och laget är uppe på en finfin fjärdeplats

Med en match kvar ser det riktigt tufft ut för Björndammen/Öjersjö. Laget är på fel sida nedflyttningsstrecket med en match kvar och dessutom är det uppflyttningsjagande Finlandia/Pallo AIF som står för motståndet. Även om BBK/ÖIF skulle besegra Finpa i sista matchen så behöver de hjälp med andra resultat. 

 

Utnynäs SK – United Africa FC 4-1 (2-1)

För några omgångar sedan såg det riktigt tufft ut för Utbynäs men igår tog laget poäng för fjärde matchen i rad och det ser plötsligt ljusare ut. Hemma på Lemmingvallen mot United Africa blev det till slut 4-1 efter ett hattrick av Tobias Wahlgren. Wahlgren satte 1-0 efter en dryg halvtimme och direkt efter kom även 2-0 genom Pontus Svedberg. United Africa fick dock inte en reducering genom Benard Adu innan paus. I början av andra fick sen USK en spelare utvisad men trots detta kunde Wahlgren göra både 3-1 och 4-1 strax efter. UAFC kunde inte utnyttja det numerära överläget och laget fick även ett rött i slutet. 

USK:s tränare Stipe Magdic sammanfattade segern så här:

”Välförtjänt!”

Utbynäs är nu uppe på en niondeplats med en match kvar (Floda hemma). Det är dock extremt jämnt i botten och det är bara tre poäng ner till jumbon Vardar/Makedonija

 

FC Bosona-Bosna IF – Romelanda UF 0-5 (0-2)

Det var två lag med olika formkurvor som möttes igår på Länsmansgårdens IP och det märktes. Gästerna Romelanda går mot en kanonsäsong och hade tre segrar och ett kryss i ryggen från sina fyra senaste. Bosona-Bosna startade säsongen utmärkt men har tappat på sistone och inför matchen hade de bara en pinne på sina fyra senaste. Efter en dryg kvart inledde RUF målskyttet genom Carl Olsson och några minuter innan paus kom 2-0 (Tobias Jakobsson). I början av andra nickade sen Max Harris in 3-0. Enligt matchrapporten såg det ut som RUF fick avsluta med tio man men det röda kom på en bänkspelare efter lite diskussion med domaren om ett domslut. Bosona-Bosna kom iallafall inte närmare och istället kunde Romelanda göra både 4-0 och 5-0Filip Larsson satte fyran med en frispark innan Alfons Svensson avslutade målskyttet. 

RUF:s Johan Kaage sa så här om matchen:

”Mycket härlig seger! Jag tycker Bosona-Bosna inleder lite piggare första 10 med mest boll, dock utan att skapa några farligheter. Efter det jobbar vi oss in i matchen och gör 1-0 efter dryga kvarten. Därefter ser matchbilden ungefär likadan ut resten av matchen – Bosona-Bosna har mest boll, vi ligger rätt, stänger ytor och är mycket effektiva i vårt omställningsspel vilket resulterar i ytterligare fyra mål. Skulle nog vilja säga att vi gör vår bästa match (hittills) i år sett över 90 minuter. Nu gäller det att snabbt ladda om batterierna till måndagens viktiga match mot Hisingen. Kan tillägga att jag hört rykten om att Älvängens målvakt Mathias Holmström lite oroligt börjat snegla neråt i tabellen och vi ska göra allt för att inkassera en ny trea på måndag och sätta lite press på lagen ovanför!”

RUF:s matchrapport hittas HÄR

Bosona-Bosnas matchrapport hittas HÄR

Romelandas fina form gör att laget ligger trea med två matcher kvar. Skulle laget vinna sin match i veckan mot Hisingen FC samtidigt som ledande Älvängen förlorar kan sista omgången bli högintressant. Romelanda möter nämligen just Älvängen då. 

Bosona-Bosnas dåliga poängskörd gör att laget nu är sjua med en match kvar och laget har faktiskt inte löst kontraktet ännu. Det finns ett scenario där Bosona-Bosna faktiskt fortfarande kan åka ur men då är det väldigt mycket som ska gå fel. Vinst eller kryss i sista matchen mot Vardar/Makedonija fixar iallafall nytt kontrakt oavsett hur det går för alla andra lag. 

 

/Rasta