Så här gick det i helgens 5B:

 

FREDAG 25/9

IF Warta – Kungsladugårds BK 3-1 (2-0)

Efter två raka förluster var Warta tillbaka som vinnare i fredags. Det blev seger hemma på Sälöfjordsvallen mot Kungsladugårds BKJesper Ström satte 1-0 i mitten av första och precis innan paus kom 2-0 (Klodjan Velcani). Warta inledde även målskyttet i den andra halvan av matchen när Peter Larsen satte 3-0. KBK fick in en snabb reducering genom Måns Saebbö men kom aldrig närmare. 

Wartas kapten Daniel Svensson sa så här om segern:

”En bra match från bägge sidor tycker jag. Lagårn var tuffa att möta i duellerna och vi fick verkligen kämpa med karaktär. Känns ändå som om det är vi som rullar boll mest och hittar flest chanser framåt, även om de inte var så många. Vi har lite flyt på både vårt andra och tredje mål men det kändes rättvist om man ser på matchen i sin helhet. Vår målvakt Lindvall står för några riktigt fina ingripanden i andra halvlek också. I stort en stark kämpainsats från vår sida som ger oss tre poäng! Nu gäller det att ta de sista tre poängen och avsluta säsongen med flaggan i topp.”

KBK:s Robin Ahlström hade följande att säga om förlusten:

”Tung förlust, helt klart. Den starka vinden, i kombination med att regnet öser ner i 90minuter, sätter förstås sin prägel på matchen. Något som Warta helt enkelt visade sig vara bättre på att utnyttja. Med några oturliga studsar för vår del så står det i början av andra halvlek 3-0 fördel hemmalaget. Vi lyckas reducera med en boll och har stundtals fina kombinationer framåt. Dock kommer vi, tyvärr, inte närmare än så. Bara att gratulera Warta till segern och ta nya tag inför sista omgången nästa vecka.”

Wartas matchrapport hittas HÄR

Warta är fyra med en match kvar och kommer att sluta sluta fyra. Sista matchen spelas mot trean Mossens BK men Warta kan inte komma ifatt.

KBK är femma men har faktiskt bara tre poäng ner till tian Mölndal! Kontraktet är dock redan säkrat. Laget avslutar mot ett Apelsinplansderby mot tvåan Önnered.

 

LÖRDAG 26/9

Önnereds IK – FC Linné 2-0 (1-0)

Seriesegern är körd för Önnereds IK men laget har greppet om andraplatsen (som kan leda till uppflyttning). I lördags blev det 2-0 hemma på Apelsinplan mot FC Linné. Linné kom stärkta till matchen med 10-1 på sina två senaste matcher och fyra utan förlust men de fick alltså ge sig. Jaime Jansson gjorde den första halvlekens enda mål efter 36 minuter på en straff. Gustav Bye bjöd sen på ett vackert 2-0 mål en bit in i andra. 

ÖIK:s Rami Kurdali sa så här om segern:

”Go seger idag, vi börjar matchen bra och skapar ett par lägen som vi bränner. Sedan jämnar spelet ut sig något i mitten av första och Linné sticker upp lite och skapar några hörnor som aldrig blir riktigt farliga. Sedan i slutet på första går Bye på djupet bra och skapar ett friläge där han blir fälld bakifrån och domarn blåser straff som Jaime sätter säkert. I andra börjar vi återigen bra och efter 10 minuter så gör Bye ett drömmål när han lyssnat på coach Lars som scoutat väl och flaggat för att deras målis ofta står långt ute, Bye drar iväg ett skott från egen planhalva som går i mål utan studs innan. Sedan är det en rätt gnällig match sista delen där Linné försöker lyfta upp lite utan att skapa något egentligen, vi har bra kontroll och vinner rättvist.”

Linnés Fred Jähnke hade följande kommentar om matchen:

”Vi fick tyvärr inte igång vårt spel på den svårspelade mattan och Önnered spelade stabilt och var tunga i straffområdena. De som tagit sig till Apelsinplan bjöds i alla fall på ett klassmål av Gustav Bye från halva plan och många goa dueller.”

ÖIK:s matchrapport hittas HÄR

Önnered har greppet om andraplatsen med två poäng ner till trean Mossen. Laget avslutar 5B-säsongen med ett derby mot Kungsladugård i den sista omgången. 

Linné är sexa och är tack vare helgens andra resultat klara för division 5-spel även nästa säsong.

 

Donsö IS – Tynnered FC 6-1 (3-0)

Donsö har haft en tung säsong men har till slut hittat lite form. 3-0 segern mot Fässberg senast följdes upp och hela 6-1Tynnered i fredags. Efter en halvtimme hemma på Donsövallen hade DIS trepoängaren i ett järngrepp och ledde med 3-0John Backman inledde målskyttet efter åtta minuter innan Albert Hansson satte 2-0 och trean var ett självmål av gästerna. I andra fortsatte sen målkalaset även om TFC:s tränare Robert Smolander smet emellan med en reducering. Ruben Gustafsson gjorde 4-1 innan Hansson blev tvåmålsskytt. Magnus Fhager avslutade sen målskyttet med sitt 6-1 mål. 

En av DIS tränare, Daniel Fhager, sa så här om storsegern:

”Lite sent på säsongen så känns det som vi hittat rätt spelmässigt igen. Vi är stabila bakåt och är giftiga framåt. Vi hittar forwards bättre och spelar rakare och enklare än tidigare. Tynnered var aningen skadeskjutna och hade behövt kunna göra några byten men hotade under hela matchen och håller ihop det bra. Match imorgon igen så det var skönt att göra flera byten i andra halvlek. Vill passa på att ge en eloge till domarna också. De flesta domsluten rätt och bidrog till en bra och trevlig match.”

TFC:s tränare Robert Smolander sa så här om matchen:

”Vi är inne i en tuff period och har haft svårt att få ihop det de senaste matcherna. Vilket var temat på denna matchen också. Blev inte lättare med en sargad trupp. Men vi kör på och ska försöka avsluta säsongen på ett så bra sätt som möjligt.”

DIS matchrapport hittas HÄR. Bilder från matchen hittas på Skärgårdsfotboll och bloggen har även lånat bilden till inlägget därifrån. 

Segern förde Donsö närmar ett nytt kontrakt och idag säkrades det genom 2-2 mot Hovås Billdal

Tynnered har gått riktigt tungt på sistone och är nia i tabellen men de andra resultaten gör att laget är klart för division 5 även 2021. 

 

IF Mölndal Fotboll – Mossens BK 1-3 (1-1)

Mossen har inte gett hoppet om en andraplats och igår blev det 3-1 borta på Åbyvallen mot IF Mölndal. För hemmalaget så var det chansen att ta ett stort kliv mot nytt kontrakt. Det började också bra för Mölndal då Samuel Nilsson som gjorde 1-0 redan efter fyra minuter med sitt elfte mål för säsongen (delad skytteligaledning). Precis innan paus kan dock MBK kvittera när Axel Sandquist sätter en straff. Nästan direkt i andra kommer sen 2-1 för Mossen genom Isak Fredriksson och en kvart senare även 3-1 (Isac Olsson). Sandqvist kostar sen på sig att missa straff nummer två med en kvart kvar.

Mölndals kapten Dennis Nadarevic sa så här om matchen:

”Startade matchen bra och fick in ett tidigt mål. Efter ca 20-25 minuter så börjar Mossen ta grepp om matchen och lyckas få en straff i sista sekunden av första. 1-1 i halvlek och Mossen fick lite medvind. Mossen gör 1-2 tidigt i andra och vi lyckas inte riktigt få något spel. Vi försöker trycka på för en kvittering men mossen kontrade in 3-1. Mossen vann rättvist.”

MBK:s Carl Gunnarsson hade följande att säga om segern:

”Som de flesta matcher i år öppnar vi svagt och Mölndal kan ta ledning genom ett distansskott. Efter det växlar vi upp successivt och kommer igenom våg efter våg. Precis innan halvtid får vi också utdelning på straff. Andra fortsätter i mossenanda och vi kan göra tvån tidigt i andra. Mölndal kommer framåt men vi lyckas försvara de farliga ytorna väl. Skönt med en vinst till, väldigt rättvist utifrån matchbilden. Nu är det bara att rensa ur all kraft som finns kvar och avsluta på bästa sätt.”

Mossen är alltså trea inför sista omgången där de möter IF Warta hemma. MBK är dock beroende av att tvåan Önnered tappar poäng för att andraplatsen ska vara inom räckhåll.

Mölndal är nu färdigspelade och ligger på en tiondeplats. Det är tre poäng ner till elvan Hovås Billdal som har en match kvar. Det ska dock mycket till för att Hovås ska ta sig förbi. Då Mölndal har bättre målskillnad behöver Hovås Billdal vinna sin match mot Fässberg med sju bollar för att gå om!

 

SÖNDAG 27/9

Hovås Billdal IF – Donsö IS 2-2 (1-1)

Ni läser inte fel. Donsö körde en dubbelmatch i helgen och följde upp lördagens 6-1 seger mot Tynnered med att spela 2-2 mot Hovås idag och därmed definitivt säkra kontraktet! Efter en dryg kvart satte ö-lagets Albert Hansson sitt elfte mål för säsongen (delad skytteligaledning). Innan paus får dock hemmalaget upp hoppet när Eric Bergh kvitterar. 1-1 i paus men med en halvtimme kvar kommer 2-1 för Donsö genom Sven Genemo. Hovås Billdal ger dock inte upp utan sätter 2-2 genom Gustav Fredriksson med sju minuter kvar. Donsö får sen ett rött men lyckas hålla undan. 

DIS Anders Jansson sa så här om matchen:

”Vi spelade ju mot Tynnered igår så vi visste att det skulle bli tufft idag på naturgräset. Och för egen del tog det en halvlek för benen att komma igång. En rätt jämn match där bägge lagen borde gjort fler mål. Hovås hade en period i början på andra där dom radade upp flera chanser från sin vänsterkant. En snabb kille med fin beslutsamhet som rann igenom flera gånger. Gött för oss att hans avslut höll samma klass som undertecknad. Vi red ut stormen och tog över mer. Där vi lyckas få in en boll och borde gjort några fler. Men med 10 minuter kvar lyckas Hovås göra 2-2 efter en felbedömning på en lång boll. Med fem kvar får våran Olof rött kort efter ett motlägg där han slänger sig med böjda( !) ben rakt framifrån. Inget rött i mina ögon. Knappt ett gult. Med det i ryggen radar Hovås upp några hörnor på slutet som vi rider ut och matchen slutar 2-2. En match där bägge lagen borde gjort fler mål. Vi kommer inte upp i nivå riktigt. Matchen igår kanske satt i flera av benen. Men nu försöker vi avsluta snyggt mot Linné sen tar vi en paus för att komma tillbaka starkare nästa år.”

Hovås Billdals Adam Kling sa så här om krysset:

”Såklart tungt att inte plocka hem en trea. Det är en match vi ska vinna med tanke på hur mycket vi skapar framåt idag, men likt resten av säsongen så trycker vi inte dit bollarna. Vi har ju klarat oss ur knepiga bottenstrider innan och får satsa på något liknande nästa vecka.”

DIS matchrapport hittas HÄR

Krysset gör att Donsö IS fixade kontraktet och är sjua inför sista omgången där de möter FC Linné

Hovås Billdal är under strecket med en match kvar. De möter Fässberg och behöver ta in tre poäng och en hel del mål på tian Mölndal. Det krävs en seger med sju mål för att gå om redan färdigspelade Mölndal

 

/Rasta