Så här gick det i helgens 7A och 7B:

 

LÖRDAG 26/9

7B

Bergsjön SK – Käringöns FC 3-0 (WO)

Bergsjön SK fick en WO-seger (3-0) i lördags då tyvärr inte Käringöns FC inte kom till spel. 

 

FC Zalin – Solängens BK 3-4 (2-1)

Solängens BK är fortfarande fullpoängare efter fem matcher i 7B. I lördags blev det seger borta mot FC Zalin men det satt längt inne. Hemmalagets Lukas Duman inledde målskyttet redan efter fyra minuter men Niklas Rydin kvitterade på straff strax efter. Innan paus hade dock Zalin återtagit ledningen när Kevin Sorani gjorde 2-1. Med en halvtimme kvar startade dock en vändning av SolängenBleon Basholli gjorde först 2-2 och sen strax efter även 3-2Rydin gör sen sitt andra mål med mindre än tio kvar. Precis i slutet gör sen Daniel Garis 3-4 för Zalin men det blir förlust. 

Zalins tränare Naim Marouky sa så här om förlusten:

”Vi slarvar bort tre poäng och missar flera lägen som vanlig! Vi för spelet under stora delar av matchen och har möjligheter att utöka vår ledning men vi slarvar offensivt och är passiva defensivt!”

SBK:s David Cerwall hade följande att säga om matchen:

”Vi kommer till Spel med knappt några avbytare. Mig själv som avbytare. Är annars målvakt. Då Andreas Söderberg ställde sig i mål för han hade lite känning i knät. Matchen börjar med att Zalin får bra tryck mot oss. Kommer runt på kanterna hela tiden och gör också ett tidigt mål. Har konstant press mot oss. Men vi får lite kontringar och lyckas få med oss en straff som Niklas Rydin sätter säkert. Annars fortsätter 1:a halvlek på samma sätt. Zalin spelar ut oss och gör också 2-1 innan paus. Till 2:a halvlek ändrar vi om lite. Jag går in och ställer mig i mål när Andreas Söderberg går in på backen. Det ger effekt och vi får mycket bättre kontroll på Zalin som inte lyckas komma runt på kanterna längre. Vi får lite mer anfall och håller bollen inom laget bättre. Vi vänder också på matchen i 2:a halvlek och gör tre mål. Zalin reducerar till 3-4 på en bra slagen frispark där bollen wobblar otäckt. Men vi lyckas hålla ut och ta våran 5:e raka seger. Ingen bra match av oss men vi vinner en ganska grinig match. Kämpainsats av hela laget.”

SBK har alltså fem raka segrar och är tvåa i tabellen, en poäng bakom ledande Slottskogen/Godhem men med en match tillgodo. 

FC Zalin är åtta. 

 

SÖNDAG 27/9

7A

Annedal FF – Gothenburg Celtic FC 2-1 (2-0)

Annedal tog en fin seger igår när Celtic besegrades på Heden 2. AFF:s Robin Sundkler var på tårna direkt då han gjorde 1-0 i andra minuten och 2-0 i den åttonde! 2-0 stod sig sen hela vägen fram till att fyra minuter återstod då Daniele Carracoi reducerade. Mer hann dock inte Celtic med och AFF vann matchen.

AFF:s matchhjälte Robin Sundkler sa så här om segern:

”Vi är med i matchen från start och lägger två snabba mål som står sig länge. Vi drar på oss två skador och får spela utan avbytare men lyckas stå emot bra ändå. Hjälteinsats av vår defensiva mittfältare Tor Fischer.”

Celtics Jonatan Niva Rytiniemi hade följande att säga om förlusten:

”Katastrofinledning ifrån oss första kvarten där vi bjuder Annedal på två enkla mål. Kommer in i det lite bättre efter det men har svårt att komma till några bra lägen med undantag för ett par hörnor. Annedal gör det bra försvarsmässigt också måste sägas. Hela andra halvlek kämpar vi på utan att riktigt komma nära. Vi får också en utvisning kring 75:e som gör läget ännu svårare. Lyckas tillslut kämpa in en boll med ca 5 kvar, och det skapar en del nerv i slutet men vi räckte inte till idag.”  

AFF är nu uppe på en fjärdeplats, fyra poäng bakom ledande Angered SK. 

Celtic är sexa. 

 

Gambian Mix IF – Gunnared KIF 3-2 (2-0)

Nystartade Gambian Mix fortsätter att plocka poäng i årets 7A i söndags kom lagets fjärde seger för året. Gambian Mix inledde målskyttet efter en dryg halvtimme när  Ousman Jatta satte 1-0. Innan paus kom även 2-0 genom Abdoulie Jammeh. Gunnared kom tillbaka in i matchen när Jacob Dahlberg reducerade i början av andra. Glädjen var dock inte så långvarig då Alieu Jeng utökade Gambian Mix ledning till 3-1Leo Kyriazis satte sen 2-3 på straff men Gunnared kom aldrig kapp. Båda lagen fick en utvisning med kvarten kvar. 

Gunnareds kapten Marcus Ransteg sa så här om matchen:

”Vi kommer till Heden med tre ofattbara förluster i baken, hungern efter tre poäng har aldrig varit större. Vi är det bättre laget på alla fronter i matchen, såsom i föregående matcher. Men trots bollinnehav, skott på mål, frilägen och straffar så förlorar vi återigen matchen. Otroligt surt men vi åker ändå hem med hedern i behåll. Stor cred till Gambian Mix målvakt som gör en makalös match. Trots förlust så är jag stolt över laget, vi håller huvudet högt och siktar på nästa match. #vamosgunnared”

Gunnared är åtta och Gambian Mix är femma. 

 

7B

Proletären FF – IFK Hindås 4-4 (3-1)

Det blev en målrik tillställning när Proletären mötte Hindås igår. PFF rivstartade med tre mål på tjugo minuterDaniel Rojas satte 1-0, Gabriel Gallardo Sepulveda gjorde tvåan och Cristian Luis Molina Arriagada satte 3-0! Hindås svarade sen för en riktigt fin vändning. Mohammed Qasim Hassan reducerade till 1-3 innan paus och tidigt i andra kommer 2-3 (Jimmy Ljungqvist). Inte långt efter kommer 3-3 genom Viktor Häggander och av bara farten tar Hindås ledningen också några minuter senare genom Axel Jönsson! Glädjen blir dock kortvarig då PFF svarar med ett 4-4 mål fem minuter senare genom Gallardo Sepulveda. Hindås får sen spela sista tolv med en man mindre men det blir inga fler mål. 

Hindås är femma i tabellen och PFF är nia.

 

/Rasta