6C vilade i helgen men så här gick det i 6A och 6B:

 

FREDAG 25/9

6A

Syrianska/Arameiska FG – Inter Linné IF 1-2 (0-1)

En enda 6A-match i helgen och där blev det seger för ett formstarkt Inter Linné IF. Braulio Rodriguez inledde målskyttet för gästerna när han gjorde 1-0 efter en kvart. Ledningen stod sig till paus men tidigt i andra kom 1-1 genom Aleksander Yildirim. Med kvart kvar kunde sen Abdul Rahman Jebnoun avgöra för Inter Linné! Syrianska/Arameiska avslutade sen matchen med två sena röda kort. 

Inter Linnés Carl Demirtas Sjödin sa så här om segern:

”Bortaplan och ösregn. Förhållandena var allt annat än optimala. Första halvlek står och väger mycket. Vi har svårt att hitta vårt spel och dom har några duktiga spelare individuellt som ställer till lite oreda för oss emellanåt. Vi lyckas bränna några lägen innan Braulio skruvar in den i bortre kryssat från halvdålig vinkel till 1-0. I andra halvlek blir det tyvärr en tråkig tillställning dom gör 1-1 på ett misstag av oss och vi gör 2-1 på hörna. Vi bränner en 5-6 solklara målchanser också. All kred till domaren som jag tycker gör en sjukt bra match.”

Inter Linné är bra med i tabellen och är nu trea men har matcher tillgodo på lagen framför.

Syrianska/Arameiska är sist i tabellen men kan ändå inte åka ur då Härryda drog sig ur och sen tidigare har ju även Lekstorp lagt ner. Inget lag åker därmed ur 6A den här säsongen.

 

6B

Diseröd SK – BK Skottfint 2-2 (0-1)

Skottfint jagar Västkurd i toppen och kom till bortamatchen på Skarpe Nord med fyra raka segrar och även fyra matcher utan insläppta mål! Det började också bra då Pontus Boman satte 1-0 för gästerna i mitten av den första halvleken. Nästan direkt i andra kom dock 1-1 (målskytt Filip Karlsson). Skottfint svarade dock direkt och Darwin Bahmani gjorde 2-1. Det blev dock ingen ny seger för Skottfint för med dryga tio kvar satte Oscar Thompson 2-2 och det blev också slutresultatet. 

DSK:s Linus Carlström sa så här om matchen:

”Givetvis nöjda med en pinne men som vår målvakt sa klokt efter matchen att om vi hade spelat 10 minuter ytterligare så hade vi vunnit, vi gör därmed en bättre andra halvlek än första. I övrigt svårspelat för båda lagen i regnet och blåsten. Vi kämpar och sliter för varandra trots två skador och därmed en desarmerad bänk under stora delar av matchen. Glad för laget att vi kan håller oss sams med domaren denna match och inte ser rött som många gånger matcher förr denna säsong. Nu måste en del spelare komma tillbaka från skador, avstängningar för att ta några  trepoängare så vi kan säkra kontraktet denna jubileumssäsong.”

Skottfints matchrapport hittas HÄR

Skottfint tappade inget mot Västkurd som även de kryssade i helgen och Skottfint är forfarande tvåa i tabellen. Laget är sex poäng bakom VBK med en match tillgodo. 

Diseröd är nia.

 

LÖRDAG 26/9

6B

Knippla IK – Västkurd BK 2-2 (1-0)

Nykomlingen Knippla fortsätter att imponera i årets 6B och i lördags blev de första lag att ta poäng av serieledarna Västkurd. Hemma på Tranbärsvallen fick KIK en kanonstart med 1-0 efter sex minuter genom Mattias Bergman. Ledningen stod sig in i pausvilan men i början av andra gjorde Kerat Solaiman Mosa 1-1 på straff. I mitten av andra återtog Knippla sen ledningen när Rasmus Sundqvist satte en frispark. Med två minuter kvar av ordinarie speltid får sen VBK ännu en straff, och Erdem Özcan gör inget misstag och matchen slutar 2-2. 

VBK:s Nozad Kurdali sa så här om matchen:

”En match som vi på förhand visste skulle bli svår. En väldigt liten och kompakt plan. Vi äger väldigt mycket boll och radar upp chanser men bollen vill inte in samtidigt som deras målvakt gör en kanonmatch. Vi ligger under två gånger om men trycker på och lyckas tillslut få med oss ett lika resultat (2-2). Tackar Knippla för matchen och önskar dem lycka till sista matcherna!”

KIK:s kapten Peter Arvidsson hade följande att säga om matchen:

”Tråkigt att inte få med sig alla tre poäng. Västkurd kvitterar två gånger på straffar, något partisk syn men andra straffen är lite billig. Västkurd är bra och har nog förtjänat sina poäng men krysset svider ändå. Vi gör en bra match och med lite perspektiv på det hela så är vi nöjda med matchen.”

Västkurd leder fortfarande 6B och är sex poäng före tvåan Skottfint (som dock har en match mindre spelad) och sju poäng före trean Knippla. 

 

FTU – Hälsö BK 4-4 (1-4)

Det bjöds på målfest i lördags när Hälsö BK gästade FTUBravida. HBK fick en drömstart med 3-0 redan efter en kvart! Gustav Börjesson satte 1-0, Joel Olofsson 2-0 och trean satte Kalle Magnusson. Lite senare kom även 4-0 genom Lukas Clarke! FTU fin sen in en reducering innan paus genom Gökhan Görgülü. FTU fortsatte upphämtningen efter paus och med en halvtimme kvar kom 2-4 (Yusuf Bozkir). Hemmalaget fortsatte närma sig och i 79:e kom sen 3-4 genom Seyit Kiyak och en minut före full tid kvitterade Oguzhan Yilmaz till 4-4 genom ett konstmål!

Hälsö är sjua medan FTU fortfarande har det tufft i botten med en elfteplats. 

 

/Rasta