Det lirades två matcher igår:

 

MÅNDAG 28/9

5A

Hisingen FC – Romelanda UF 2-6 (1-3)

Romelanda UF fortsätter sin fina säsong och igår blev det hela 6-2 borta mot Hisingen FC. Det var dock HFC som började bäst och Abdullah Dereli nickade in 1-0 efter tio minuter. RUF svarade dock och i paus var det ledningen 3-1. Tobias Jakobsson satte 1-1 på straff, Filip Larsson drog in en frispark till 2-1 och strax innan paus satte Max Harris 3-1. I mitten av andra kom sen även 4-1 (Rasmus Ottosson) innan Hisingen reducerade genom Adis Basic på frispark. Hemmalaget kom dock aldrig närmare och istället gjorde RUF både 5-2 (Jakobsson) och 6-2 (Harris) sista kvarten. 

RUF:s Max Yngwe sa så här om segern:

”Vi kom in med en go känsla efter segern senast mot Bosna/Bosona men startar matchen lite trevande och släpper in ett mål efter 10 minuter. Därefter höjer vi oss och vi får med oss en straff som vi förvaltar samt att vår stabile mittbackspjäs Filip kan slå in sina andra frispark på lika många matcher i följd. Max Harris hinner också med att göra ett av de snyggare målen i division 5 jag sett när han från eget straffområde snurrar upp 4-5 gubbar innan han kan dunka in bollen i målet. En klassakt! Vi fortsätter andra halvlek som i den första med att låta Hisingen äga boll och vi fokuserar på att ligga rätt i positionerna och hugga när chansen ges. Ett upplägg som fungerade perfekt och alla på planen skall ha beröm för det hårda jobb de lägger ner. 6-2 när domaren blåser av matchen och 3 inkasserade poäng. Nu får vi se vad som hinner hända med tabellen tills på söndag då vi går för vinst mot Älvängen och har förhoppningsvis chansen att gå om dom.”

RUF:s matchrapport hittas HÄR

Romelanda har nu sex raka utan förlust (fem segrar och ett kryss) och är tvåa i tabellen men har inte längre någon chans på seriesegern då Älvängen vann sin match idag mot Vardar/Makedonija och därmed säkrade avancemang. Stort grattis till ÄIK men mer om den matchen imorgon. RUF har tre poäng ner till trean Finlandia/Pallo AIF som dock har en match mindre spelad. Finpa möter Hisingen på torsdag och seger där så står Finlanda och Romelanda på samma poäng inför sista omgången! Finlandia möter Björndammen/Öjersjö och Romelanda har kvar seriesegrarna Älvängen

Hisingen har det tuffare och är precis över strecket, med en poäng ner till BBK/ÖIF. HFC har alltså Finlandia nu på torsdag och sen Lunden Överås BK i sista. 

 

6B

Neutrala IF – Hönö IS 1-1 (0-0)

6B-möte på Länsmansgårdens IP igår när Hönö kom på besök. Det var mållöst efter första 45 men Neutrala ledde röda kort-ligan med 1-0 efter en utvisning i mitten av första. I mitten av andra kom också 1-0 för gästerna när Emil Lindhult hittade rätt. Hönö kvitterade sen i röda kort och med två minuter kvar kvitterade Neutrala i matchen när Mohamed Muhamud Hussein satte 1-1!

Hönös Nicklas Bensby sa så här om krysset:

”Kommer till spel i en viktigt toppenmatch där vinnaren har chansen på andraplatsen. Vi pratar om att försöka spela vårt spel med mycket bollinnehav och rörelse. Men Neutrala tar tag i matchen direkt från början och pressar oss långt ner, de skapar inga större chanser. Vi får senare en kontringen på dem i mitten av första halvleken där deras mittback får direkt rött kort och matchen blir mycket mer jämnare. Vi kommer närmare deras presspel i andra halvlek och får även 1-0 som vi kan bygga vidare på, senare i halvleken ska vi även ha straff där deras försvarare kapar mig i straffområdet, vi får även 2-0 men konstigt nog så blåser domaren frispark till deras målvakt. Neutrala trycker på sista delen av matchen och får tillslut utdelning, över 90 minuter spelade så känns resultatet rättvist.”

Det oavgjorda resultatet gör att Neutrala är fyra och Hönö femma men endast på sämre målskillnad. Båda lagen har sju poäng upp till ledande Västkurd

 

/Rasta