Så här gick det i helgens 7C:

 

FREDAG 25/9

Solväders FC – Fotö GoIF 4-1 (1-1)

Solväder tog en viktig seger i fredags i 7C när Fotö besegrades hemma med 4-1. Fernando Ramis gjorde mål redan efter två minuter men det var 1-1 i paus efter en kvittering av Samuel Gustafsson. Solväder kunde sen göra 2-1 ganska tidigt i andra genom Mahmoud Elkayekh och med en halvtimme kvar kom 3-1 på straff (Wesam Sufr). Elkayekh avslutade sen målskyttet med sitt 4-1 mål i 81:a!

Solväders tränare Hector Valeria sa så här efter matchen:

”Har inte kunnat sova än adrenalinet pumpar fortfarande. Vi gjorde en bra match vi tog ledning efter nån minut i första halvleken genom Fernando Ramis. Men sen tappade vi koncentrationen och Fotö kunde kvittera på sin enda chans i matchen. 1-1 slutade första halvan av matchen. I andra halvlek gav SFC Fotö inte en chans till något spel och de fick bara jaga efter bollen. 2-1 kom på ett välplacerad skott utanför straffområdet som satt upp i krysset, målskytt Mahmoud Elkajek. Tredje målet kom på straff som Wesam Sufr placerade enkel in i mål. Vi hade en straff till som Fotö målvakten räddade på ett fantastisk sätt. 4-1 kom direkt efter en hörna en väl slagen sådan av Yassin Nur, Solväders kaptenen, som jag trodde skulle gå in direkt in i mål. Mahmoud Elkajek behövde bara sätta en tå på den för att göra sitt andra mål i matchen. Fotö var valdig glada efter matchen att siffrorna stannade bara vid 4. SFC borde ha vunnit med minst 9 mål. Domaren hade en kanonvisselpipa och höll matchen på en bra nivå. Hela Hisingen jublade efter matchen och Biskopsgården i synnerhet Klockan är nu 04:44!”

Valeria hörde även av sig igen för att förtydliga:

”Den första två raderna tillhör något annat. Det är så att Imam Jagne hade ringt mig tidigare och berättade om att han skulle åka till England för att genomgå en läkareundersökning nu pa tisdag och om allt går bra skriva en proffskontrakt. Jag sov faktiskt väldigt liten natten till lördag. Hoppas på bra nyheter från England imorgon Jag ryser fortfarande och magen vänder i takt med att timmarna för läkarenbeskedet närmar sig!”

Det ska nämnas att Jagne har SFC som moderklubb.

Fotös Mikael Beckius sa så här om matchen:

”Riktig skitmatch från våran sida, vi kommer inte alls upp i den nivån vi vet att vi kan. De gör 1-0 direkt, och vi får kämpa för att få igång ett spel. Undertecknad lyckades vid ett tillfälle komma förbi på kanten, och till allas (speciellt medspelares) förvåning slå en pass snett-inåt-bakåt som Samuel kan trycka in vid bortre stolpen. I andra halvleken är vi inte alls på tå, utan Solväder gör mål på straff och långskott och en hörna som petas in vid bortre, en helt rättvis seger! Det är bara att ta nya tag och ladda inför nästa match istället!”

Fotö är tvåa i tabellen och Solväder är fyra, en poäng bakom.

 

LÖRDAG 26/9

Rödbo IF – FC Fyrklövern 0-4 (0-2)

Serieledarna Fyrklövern tog en säker segern på Rödbovallen i lördags. I mitten av första kom både 1-0 (Arin Tawfik) och 2-0 (Robin Palmeira). Med en kvart kom sen två mål till när Amir Reza Khateri gjorde både 3-0 och 4-0.

RIF:s Andreas Hall sa så här om matchen:

”De vann välförtjänt och de var duktiga men att vi har helt ärligt 20 personer på skadelistan och att vi ska vara glada om vi får ihop lag inför fredagens derby mot Hermansby.”

Fyrklövern leder 7C-tabellen, tre poäng före Fotö. RIF är nu femma.

 

Brämaregårdens FC – Lundby IF 3-4 (2-2)

Lundby IF tog sin första seger för säsongen i en svängig match mot Brämaregården i lördags. Båda lagen gjorde tidiga mål i matchen där Emil Jenebring satte 1-0 för Lundby efter åtta minuter och Danial Mohseni kvitterade tre minuter senare! Precis i slutet av halvleken var det sen ombytta roller! Mohseni gav BFC ledningen och minuten efter kvitterade Jenebring! Efter paus kunde hemmalaget ta ledningen direkt tack vare ett självmål men det var LIF som var starkast i slutet. Nicklas Berglind kvitterade i 82:a och två minuter från full tid kom segermålet! Matchhjälte blev Terrance Keran Frederick.

LIF:s Rachid Hersi sa så här om matchen:

”Det var en riktig skön och efterlängtad seger. Vi gick in i matchen med mentaliteten att vi skulle vinna oavsett. Det ledde till att vi skapade många fler chanser utöver de mål vi gjorde och spelade framåt. Brämaregården kämpade bra och dom va också farliga offensivt. Vi hade otur med ett självmål men det stoppade inte oss att pressa Brämaregården så att vi fick in ett avgörande mål i 89:e minuten. Verkligen rättvis utdelning utifrån match bilden.”

LIF är nu uppe på en åttondeplats medan BFC fortfarande är sist och jagar sin första seger.

 

SÖNDAG 27/9

Backatorp IF – Geesguud UF 4-1 (2-1)

Efter fem raka förluster tog Backatorp äntligen sin första seger för säsongen när Geesguud besegrades i söndags med 4-1. Det började dock illa då Yahye Bashir Abdi gjorde 1-0 för GeesguudLinus Holmgren kvitterade dock nästan omgående. Sen var det dags för Jonathan Brusberg att kliva in i handlingen. Brusberg satte först 2-1 strax efter kvittering och sen även 3-1 direkt i början av andra. Han fullbordade sen sitt hattrick med sitt 4-1 mål fem minuter från slutet!

BIF:s tränare Johnny Gillberg hade följande att säga om matchen:

”ÄNTLIGEN! Go seger för killarna. Vi gör en bra match och får äntligen utdelning.”

Segern gjorde att Backatorp klev förbi Brämaregården i botten av tabellen. Geesguud är nu sexa.

 

IK Västanå – Hermansby IF 2-2 (1-1)

Hermansby hade begett sig in till Kungälv och Skarpe Nord för att ta sig an IK Västanå i söndags. Hemmalagets Ludvig Lindquist inledde målskyttet när han gjorde 1-0 i mitten av den första halvleken. Det sista som hände innan paus var dock att Hannes Andersson kvitterade för Hermansby. HIF tog även ledningen en kvart in i andra genom Simon Grahn. Västanå fick dock sista ordet då Oscar Bengtsson satte 2-2 i 86:e! 

Hermansby är nu sjua i tabellen med Västanå två placeringar och två poäng bakom. 

 

/Rasta