Så här gick det igår:

 

TISDAG 29/9

4A

Kode IF – Angered MBIK 0-2 (0-1)

Toppen mot botten och nykomlingen Angered tog ett stort steg mot division 3 igår! Borta mot Kode blev det nämligen en 2-0 segerYounes Raisi satte mycket vackert 1-0 efter en kvart. Strax innan paus fick dock AMBIK:s Ali Simmo lämna efter två gula. Kode kom dock aldrig ifatt och istället kunde Yosef Ismail sätta dit 2-0 i början av andra!

AMBIK:s Ali Simmo sa så här om matchen:

”Jag ska börja med att säga, vilken fantastisk insats vi gör andra halvlek. Jag får rött kort slutet av första halvlek. Men hur vårat lag spelar andra halvlek får oss att se ut som om vi är två man mer. Första halvlek så får vi inte upp bolltempot. Andra halvlek vi justerar om lite och ändrar hela matchen. Välförtjänt och viktiga tre poäng för oss. Som vi sagt hela tiden det är inte slut förrän det är slut. Fokus på nästa match söndag så avslutar vi förhoppningsvis säsongen på topp! All lycka till Kode inför nästa säsong!”

KIF:s kapten Oscar Gustafsson hade följande att säga:

”Det bästa laget i serien helt klart. Spelar en fin fotboll med mycket fart. Vi gör en helt okej insats och får ta nya tag på söndag.”

Angered leder 4A med en match kvar att spela. Jagande Ytterby IS vann sin hängmatch ikväll (6-1 mot Guldheden) och inför söndagens avgörande leder AMBIK med två poäng. Vinner Angered vinner de serien. Förlorar de samtidigt som Ytterby vinner så kliver Ytterby förbi! Skulle Angered kryssa samtidigt som Ytterby vinner så hamnar laget på samma poäng men Ytterby tar det då på bättre målskillnad. Ytterby avslutar mot Gårda BK på bortaplan och AMBIK har FC Komarken borta.

 

5A

IF Vardar/Makedonija – Älvängens IK 2-6 (1-1)

Serieledarna ÄIK hade chansen att säkra serieseger igår på Klarebergsvallen mot Vardar. Det började helt enligt planerna när Marius Evensen satte 1-0 på straff i mitten av första. Vardar kvitterade dock genom Martin Trifunov strax efter och det var oavgjort i paus. Med en halvtimme kvar kommer även 2-1 för hemmalaget genom Alexander Trpcevski. ÄIK skakade dock av sig allt vad guldnerver hette och deras avslutning var magnifik och i huvudrollen återfanns Robert Hedelin. Anfallaren började med att kvittera tre minuter efter Vardars ledningsmål och strax efter kom även 3-2 från HedelinOscar Wester smet emellan och nickade in 4-2 innan Hedelin avslutade med att göra både 5-2 och 6-2

Fyra mål alltså för Robert Hedelin (bilden). Självklart ett stort grattis från bloggen! 

ÄIK:s assisterande tränare Denis Musov sa så här direkt efter matchen:

”Rasta, jag har inga ord. Jag kan inte samla mig riktigt ännu….. Nu är det bara fira som gäller.”

ÄIK skriver om matchen HÄR

Serieseger direkt alltså för tränaren Niklas Tidstrand och hans gäng! Inför sista omgången har de en ointaglig ledning (fyra poäng före tvåan Romelanda). I sista matchen möter de just RUF.

Tuffare för IF Vardar/Makedonija. Laget ligger sist inför sista matchen men har bara tre poäng upp till åttan Götaholm. Laget möter FC Bosona/Bosna IF i sin sista match. 

 

7B

FC Zalin – Bergsjön SK 3-4 (0-2)

Bergsjön SK kopplade greppet om gårdagens 7B-match i mitten av den första halvleken. Yusuf Mohamed satte 1-0 i 27:e minuten innan Bashir Ahmad gjorde 2-0 precis innan paus. I början av andra kom sen även 3-0 (Mohamed igen). FC Zalin vaknade till och reducerade både till 1-3 (Jonathan Zhaco) och 2-3 (Lukas Duman). Med kvarten kvar kom dock 4-2 genom Ahmad och då hjälpte det inte att Zalin fick in en reducering till (målskytt Medin Hamza).

Zalins tränare Naim Marouky sa så här till bloggen om matchen:

”Vi saknar många startspelare men gör ändå en bra match och kämpar till sista sekunderna. Bjuder på billiga mål återigen men vi är nöjda med spelet!”

BSK har häng på toppen och är trea i tabellen. FC Zalin återfinns på en åttondeplats.

 

/Rasta