Nu på söndag (4/10) klockan 12.15 ska 4A avgöras och vi kollar till toppen och botten!

 

I toppen av tabellen är det två lag som gör upp om seriesegern och det är två nykomlingar! Trean Guldheden är redan bortspelade och det gäller alltså att avgöra vilket lag som går direkt upp och vilket som får kvala

Angered leder med två poäng och har sjuan FC Komarken på bortaplan.

Ytterby ska till Överåsvallen för att möta nian Gårda BK

Vinner Angered sin match så vinner de 4A. De vinner även om Ytterby inte vinner sin match. Förlorar Angered eller spelar oavgjort så vinner Ytterby om de vinner sin match. Skulle lagen hamna på samma poäng (kryss för Angered och seger för Ytterby) så tar YIS det på bättre målskillnad

 

Om vi kollar botten så ser det ut då här:

Kärra KIF är redan klara för femman nästa säsong och det ser även tufft ut för elvan Kode IF

Kode är tre poäng bakom Partille IF FK och Gårda BK. Kode måste till att börja med vinna sin match borta mot femman Lerums IS. Vinner Kode måste sen Partille förlora sin match (mot fyran Jonsered borta). Vid det scenariot så kommer Kode per automatik få bättre målskillnad än Partille och därmed gå om.  

Skulle däremot Kode vinna samtidigt som Partille tar poäng men Gårda (som möter tvåan Ytterby hemma) förlorar blir det tuffare med målskillnaden. Kode skulle behöva vinna med till exempel 4-0 samtidigt som Gårda förlorade med 0-5 för att gå förbi. 

Så här ser hela sista omgången ut:

/Rasta