Klockan 12.15 nu på lördag (3/10) spelas den sista omgången av 4B och bloggen tittar till vad som står på spel!

Så här ser det ut när det gäller toppstriden:

KF Velebit är i förarsätet och vi seger så åker guldhattarna på. Laget möter tian Älvsborg hemma på IP.

IK Virgo är tvåa och har greppet om kvalplatsen. Laget tar emot sexan IF Väster hemma på Mossens IP. Vinner Virgo så säkras kvalplatsen och skulle Velebit tappa poäng så blir det guldfest!

Trean IFK Björkö har en poäng upp till Virgo och två till Velebit och tar emot redan klara jumbon Askim hemma på Björkövallen. Seger där samtidigt som både Virgo tappar poäng och Velebit förlorar så vinner Björkö serien. Skulle Virgo tappa poäng och Velebit kryssa så hamnar Björkö och Velebit på samma poäng om nu ö-laget vinner. Då behövs det dock ett riktigt målkalas hemma på Björkövallen samtidigt som Velebit förlorar med ett gäng bollar. Endast seger räcker dock för att knipa kvalplatsen om Virgo tappar poäng.

IK Zenith är fyra och har inte längre chans att vinna 4B. Kvalplatsen är dock inom räckhåll men då får ju varken Virgo ta poäng eller Björkö vinna. Zenith har dock bättre målskillnad än båda konkurrenterna och klarar sig alltså om lagen skulle hamna på samma poäng.

Bottenstriden i 4B är redan avgjord där Askim och Eriksberg åkte ur.

 

Hela sista omgången ser ut så här:

/Rasta