Även 5B avgörs i helgen. På lördag (3/10) 16.15 drar den sista omgången igång. Bloggen kollar till toppen och botten!

Vi inleder med toppen:

Näsets SK har som bekant redan avgjort serien men kampen om andraplatsen lever. Som vanligt ska kvalet till division 3 avgöras innan vi vet om andraplatsen i division 5 kommer ge någon uppflyttning men det ser helt klart bra ut och vi kommer veta mer om detta efter helgen då även division 3 avslutar sin säsong nu i helgen. 

De två lagen som slåss om andraplatsen är Önnered och Mossen. Nykomlingen ÖIK leder med två poäng och vid seger säkrar de andraplatsen. Mossens chans är att de själva vinner medan ÖIK förlorar. Kryssar Önnered samtidigt som MBK vinner hamnar lagen på samma poäng. ÖIK har bättre målskillnad och Mossen behöver vinna med fem bollar för att gå om. Det finns vissa scenarion där lagen skulle kunna hamna på exakt samma målskillnad (5-0 till Mossen och 3-3 i ÖIK:s match). Då hamnar ÖIK före på inbördes mötenÖnnered vann med 4-3 när lagen möttes.

Önnered har ett Apelsinplansderby mot femman Kungsladugårds BK i sin sista match. 

Mossens BK möter fyran IF Warta hemma på Guldheden Södra.

 

När det kommer till botten ser det ut så här:

Mölnlycke-Sjövalla drog sig ur så är det bara ett lag som ska lämna och dessutom blev omgångarna ojämna. Tian IF Mölndal skulle ha mött Mölnlycke-Sjövalla i sista omgången och är helt enkelt redan färdigspelade. Hovås Billdal ligger under strecket, tre poäng bakom Mölndal. 

Förutsättningarna är ganska enkel. Hovås Billdal behöver vinna med sju bollar för att hålla sig kvar på Mölndals bekostnad. Laget som de ska försöka göra de målen på är åttan Fässberg borta på Åbyvallen.

 

Hela sista omgången ser ut så här:

/Rasta