Vi kollar till gårdagens matcher:

 

ONSDAG 30/9

4A

Ytterby IS – Guldhedens IK 6-1 (2-0)

Igår var det sista chansen för Guldheden att haka på striden om kvalplatsen och för Ytterby var det chansen att säkra minst kvalplatsen men även hålla drömmen om serieseger vid liv. Hemmalaget Ytterby hade 2-0 i paus efter mål av Felix Stengarn och Joakim Thornberg. Tidigt i andra blev det lite nerv i matchen när GIK fick in en reducering via ett självmål. 2-1 stod sig till sista matchens sista tjugo minuter. Ytterby la in en till växel och svarade för fyra raka mål där Thornberg satte 3-1 innan Tim Stolt Hermansson bjöd på ett äkta hattrick!

Ytterbys Martin Sjöberg hade följande att säga om den fina segern:

”Börjar lite avvaktande från vår sida men avslutar halvleken starkt och leder med 2-0 i paus. De får in en tidig reducering i andra men vi lyckas svara rätt snabbt med ett 3-1 mål och sedan rullar det på och blir en komfortabel seger med 6-1.”

GIK:s Philip Svensson sa så här om matchen:

”Tung och välförtjänt förlust idag. Vi var inte alls där idag på många plan och förlorade all kamp under i stort sett hela matchen. Efter att vi reducerat till 2-1 i början av andra tändes en liten gnista hopp men som dessvärre släcktes strax därpå när Ytterby utökade till 3-1. Läget kändes då rätt hopplöst och så rann det iväg ytterligare mot slutet. Riktigt segt med två förluster i rad efter vår fina svit. Bara att ladda om nu inför söndagens avslutning.”

Ytterby spände musklerna alltså och säkrade därmed minst kval. Inför sista omgången är laget två poäng bakom Angered men med bättre målskillnad. Seger för Ytterby samtidigt som Angered förlorar eller kryssar gör att Ytterby vinner årets 4A. YIS avslutar borta mot Gårda BK.

Guldheden är nu trea och är en poäng före Jonsered och Lerum inför sista matchen.

 

5A

Götaholm BK – Floda BoIF 4-0 (1-0)

Hängmatch i 5A inför helgens avslutning och Götaholm hade chansen att säkra kontraktet och slippa en nervös söndag. Spelande assisterande tränaren Tobias Bui såg till att hemmalaget ledde i paus och han satte även 2-0 tidigt i andra. I slutet av matchen kom sen även både 3-0 (Robin Forsberg) och 4-0 (Fenan Zemui).

GBK:s Fenan Zemui hade följande att säga om segern:

”Stabil insats! Vi hade full kontroll på matchen i 90 minuter och vann rättvist. I och med segern är vi klara för spel i division 5 även nästa år. Tråkigt att vi har slarvat bort så många poäng under säsongen vilket resulterat att vi är mittenplacerade istället för att hota i toppen. Vi får helt enkelt ta lärdom av detta år. Nu tar vi nya tag på söndag för att avsluta säsongen snyggt i sista matchen mot United Africa.”

Flodas tränare Fredrik Persson sa så här om förlusten:

”Börjar att gratulera Götaholm som vinner helt rättvist och tackar domarna som gör ett bra jobb. Vår egen insats idag är för dålig. Vi åker till matchen i tron på att vi skall utmana om att komma topp tre. Vilket vi idag visar att vi är långt ifrån. Vi slarvar i dom enkla sakerna och blir frustrerad som tyvärr gör oss ännu sämre. Känns otroligt bittert. Nu gäller det att samla oss och ge allt i sista matchen så vi får avsluta säsongen bra.”

GBK:s matchrapport hittas HÄR.

Både femman Götaholm och fyran Floda kan alltså spela avslappnat i helgen. GBK möter United Africa och Floda tar sig an Utbynäs SK.

 

6B

Hjuviks AIK – Hälsö BK 1-2 (0-1)

Match i mitten av 6B igår när Hälsö begav sig till Hästevik för att lira boll! Gästerna hade med sig 1-0 in i paus efter att Emil Johansson hittat rätt. Med kvarten kvar kom även 2-0 (Marcus Ekberg) innan Hjuviks Danny Höglund-Field reducerade med tio kvar. Hemmalaget hann dock inte med några fler mål och det blev en bortaseger.

Hjuviks Danny Höglund-Field sa så här om förlusten:

”Typisk Hjuvikmatch, många chanser framåt och få bakåt, ändå släpper vi in mer mål än dom. Motståndarna lyckas alltid göra ”bra” mål på oss men Hälsö är duktiga idag som försöker rulla mycket boll och byta kant, för att få oss i rörelse. Vi ligger rätt defensivt hela matchen och ställer om på kontringar. Och skapar ett par halvchanser och några farliga chanser, men deras målvakt är magnifik i mål. Annars rätt trevlig match med lite hets och lite smällar, precis som ett derby ska vara. De för boll i 60 minuter medans vi har sista 30 fullständigt. En typisk kryssmatch. vi får ta tag i detta och ta med oss de positiva bitarna från vårat spel till nästa match.”

Hälsös Johnny Svensson sa så här om matchen:

”Första halvlek tycker jag att vi äger mest boll och kommer till fina inläggslägen och en del halvchanser. Hjuvik är duktiga och har flera individuellt skickliga spelare som man försöker sätta bollar på hela tiden. Vi är tätt på dom mest hela tiden men även dom skapar några halvchanser i första. Vi gör dock halvlekens enda mål på frispark som styrs av en av vår egna. 1-0 i halvtid. Andra halvlek tar Hjuvik över och för spelet och skapar ett bra tryck på oss och skapar ett några heta målchanser men vi står pall och kan med ca en kvart kvar kontra in en boll. Ett ganska oförtjänt mål med tanke på andra halvlekens matchbild. Sista tio skickar Hjuvik långt och till slut når en nickskarv deras duktige forward som dundrar in bollen mellan benen på mig. Det sista som händer är att Hjuvik får en farlig frispark som målskytten skruvar in mot mål men jag lyckas med en lite okonventionell räddning hålla bollen ute och vi vinner med 2-1. Otroligt skönt efter tre raka utan vinst att äntligen få vinna igen. En jävla kämpainsats av hela laget!”

Hälsö är nu femma och Hjuvik är sjua.

 

6C

Pushers BK – BK S:T Jakob 1-2 (1-0)

Pushers har haft en fin säsong i 6C och inför matchen mot BK S:T Jakob hade bara laget en förlust (mot SK Argo) och sex raka utan förlust. S:T Jakob å andra sidan kom till matchen med tre raka torsk och 0-19 på de tre matcherna! Det såg också ut att bli en fjärde förlust på raken då PBK:s Alessandro Bartoli satte 1-0 precis innan paus. I mitten av den andra halvleken klev sen S:T Jakobs Gustav Brengesjö fram! Först kvitterade han i 63:e minuten och sen sex minuter senare skickade han in det som skulle bli segermålet!

S:T Jakobs Martin Svensson sa så här om segern:

”Det var riktigt skönt att få knipa en trepoängare igen. Vi möter ett Pushers som spelar en väldigt fin fotboll idag, rullar runt bollen och har större delen av bollinnehavet. Vi sticker upp med kontringar och försöker ligga kompakt i försvaret. Pushers leder med 1-0 i halvlek och sen i andra nickar Gustav in en hörna och stänker även upp en boll i krysset på en kontring. Så vi leder med 2-1. Sen bjuder vi inte upp till något skönspel utan fokus hamnar på att ta hem tre poäng och försvara ledningen. Laget ska ha ett stort plus för att vi orkar hålla emot ett bra spelande Pushers och konditionen verkar det inte vara något fel på. Dock ska jag erkänna att jag själv helt slut efter 70 spelade. Men det gick vägen och det känns för jäkla skönt!”

PBK:s John Pernsved sa så här om matchen:

”Efter att ha sett S:T Jakobs senaste resultatrad så var det nog tyvärr så att vi gick in med en viss underskattning. Det straffade oss dyrt. Första halvlek är vi det bättre laget, med en del chanser och vi lyckas även klämma in 1-0 strax innan paus. Andra halvlek lite jämnare men S:T Jakob gör det bra och ligger på kontringar. Dom blå får utdelning på en fin hörna och sedan rinner en av deras snabba forwards igenom strax efter och helt fri lägger in 2-1. Vi gör ett tamt försök till forcering innan lyset slocknar 1,5 minuter för tidigt och det var bara att inse att det inte var våran match och domaren blåste av med 1-2 till S:T Jakob. Tråkigt för oss men ska man vara med i toppen måste man ha med inställning och spel hela vägen. Får passa på att tacka domar-Ulf och S:T Jakob för en trevlig tillställning inför ett välfylld Gröna Vallen!”

Pushers är femma med två matcher kvar att spela men har inte längre chans att vinna 6C. S:T Jakob är åtta i tabellen.

 

7A

Elisedals IS – Gambian Mix FC 0-4 (0-0)

Det blev en lite märklig match på Överåsvallen igår när Elisedal tog emot Gambian Mix. Efter tolv minuter hade Gambian fått en spelare utvisad och strax innan halvtimmen hade också EIS blivit reducerade till tio man! Sista timmen av matchen spelades alltså 10 mot 10. Efter 0-0 i paus kunde Bunja Camara göra 1-0 för Gambian i början av andra. Camara gjorde sen även 2-0 och 3-0 med kvarten kvar och passade även på att bränna en straff i slutet. Abdoulie Jammeh gjorde sen 4-0 med tre minuter kvar.

Gambian Mix är uppe på en fjärdeplats medan EIS är tia.

 

Partille IF SC – Rambergets SK 3-0 (WO)

Ramberget kom tyvärr inte till spel igår mot Partille. RSK har nu sju raka förluster och är sista i tabellen. Vi får hoppas att RSK fullföljer säsongen.

 

7B

Menisken IF – Käringöns FC 5-0 (4-0)

I 7C tog Menisken en säker seger på Heden 3 mot KFC. Redan efter sex minuter gjorde Herman Back 1-0 och efter tolv minuter var det 2-0 (Pontus Cronholm). Menisken hade sen 4-0 i paus efter att även Sermed Reda Taki och Andreas Lindgren blivit målskyttar. Men tjugo kvar fastställdes slutresultatet 5-0 genom Back.

MIF: Johan ”Bolivia” Anäng sa så här om matchen:

””Många stabila pjäser borta idag bland andra målsprutan Eric Kolberg, stabila Josef samt bolltrollaren vid namn Colombia därför lite nervöst under dagen om vi skulle få ihop tillräckligt med folk, men det löste sig till slut och det innebär att vi ändå kunde sätta en hög press från start vilket gav utdelning direkt. När Alex dessutom räddade en straff i första och vi gör ett mål till känns det klart. I andra fortsätter vi att jobba som ett lag och det känns stabilt tills domaren blåser i pipan. Stor eloge till Pontus Cronholm som kliver ner som mittback efter ett lite längre uppehåll (hela 2020) och dessutom gör mål med fel fot.
Jag vill också passa på att be om ursäkt till domaren som jag råkade köra över honom i straffområdet i min jakt på mål. ”

KFC:s Axel Norderyd hade följande kommentar till bloggen efter matchen:

”Vi gör en riktigt dålig första halvlek, är för långt ifrån motståndarna i försvarsspelet och förlorar många första- och andrabollar. Tyvärr släpper vi då in några bollar på enkla misstag samt missar en straff. I andra halvlek rycker vi upp oss rejält och är det bättre laget , både spelmässigt och i närkampsspelet, även om vi inte har den rätta skärpan i sista tredjedelen. Tyvärr är matchen dock redan avgjord. Sammantaget så är det en jävligt kass första halvlek men väl godkänd andra.”

MIF är med i toppen och stökar och är nu trea, två poäng från ledande Slottsskogen/Godhem.

Käringön återfinns på en tiondeplats.

 

/Rasta