Även 5A ska avgöras i helgen (14.15 på söndag 4/10) och bloggen kollar till hur det ser ut:

 

Vi börjar med toppstriden:

Eller rättare sagt striden om andraplatsenÄlvängen redan avgjort serien. Det är sen stenhårt mellan väntade topplaget Finlandia och överraskningen Romelanda. Inför sista omgången har lagen samma poäng och nästa exakt samma målskillnad men Finpa har ett mål tillgodo.

Romelanda ställs mot redan klara seriesegrarna Älvängen hemma på Romevi medan Finlandia/Pallo AIF möter bottenlaget Björndammen/Öjersjö hemma på Tuvevallen. På pappret svårare för RUF men BBK/ÖIF är piskade att vinna om de ska ha chans att hålla sig kvar! Skulle lagen hamna på exakt samma målskillnad (till exempel om RUF vinner med 3-1 och Finlandia med 1-0) så hamnar Finlandia före på inbördes möten.

Det ska tilläggas att det kan även bli så att treorna i femman kanske får kvala till fyran. Vi vet mer om detta efter helgen då även division 3-serierna avgörs. 

 

Vi kollar till bottenstriden:

Här är det stenhårt inför sista omgången!

Jumbon Vardar/Makedonija måste vinna sin match för att ha chansen att hålla sig kvar. De ska till Länsmansgårdens IP för att möta åttan Bosona-Bosna. Laget måste också förlita sig på att några av lagen framför förlorar.

Elvan Björndammen/Öjersjö möter som sagt topplaget Finlandia/Pallo AIF borta och måste ta poäng. En poäng räcker om Vardar och Hisingen FC förlorar sina matcher. Blir det seger så tar sig BBK/ÖIF upp över strecket så länge Hisingen eller Utbynäs tappar poäng.

Tian Hisingen FC avslutar sin säsong hemma mot sexan Lunden Överås. Blir det seger kan de inte åka ur direkt. Blir det en poäng klarar de sig om varken BBK/ÖIF eller Vardar vinner sina matcher. Skulle de förlora så får inte BBK/ÖIF ta poäng eller Vardar vinna.

Nian Utbynäs har bäst utgångsläge i botten och ställs mot fyran Floda BoIF hemma på Lemmingvallen. Tre poäng där och kontraktet är helt klart. Skulle det blir kryss kan både Hisingen och BBK/ÖIF gå om ifall de vinner sina matcher. Skulle USK förlora så klarar de sig så länge inte både HFC och BBK/ÖIF vinner om inte USK åker på storstyrk. Det finns ett scenario där USK förlorar samtidigt som BBK/ÖIF vinner och HFC spelar lika. Då går BBK/ÖIF om men HFC och USK hamnar på samma poäng. Eftersom HFC kryssar ändras inte deras målskillnad (-10) och i nuläget står USK-6. Skulle USK förlora med 0-4 så hamnar båda på samma målskillnad men USK tar det på fler mål.

 

/Rasta