Det lirades en match i 5A igår:

 

TORSDAG 1/10

Hisingen FC – Finlandia/Pallo AIF 0-3 (0-2)

Hängmatch i 5A inför avslutningen i helgen. Hemmalaget Hisingen FC behövde poäng för att ta sig bort från botten och Finlandia/Pallo AIF behövde poäng för att hänga på i fighten om andraplatsen! Finpa fick en fin start då Samir Taha satte 1-0 efter tio minuter. Efter en dryg halvtimme stod det 2-0 efter att Richard Olsson gjort sitt nionde mål för säsongen. 2-0 i paus blev sen 3-0 totalt efter att Jakob Ström dragit in en frispark i början av andra. 

Finlandias André Kapella sa så här om segern :

”Viktig seger mot ett bra och bolltryggt Hisingen. Tycker Hisingen spelar rolig fotboll och förtjänar att ligga högre upp än tabellen visar. Vi får försvara mycket och gör det bra idag. Stort beröm till domare Peter Johansson! Håller en bra nivå och kan ta ett snack med spelare på planen som har frågor osv. Alltid gött! Ny viktig match på Söndag! Bara att ladda på nytt.”

HFC:s assisterande tränare Viktor Kirsby sa så här om matchen:

”Otroligt dålig svacka nu och tufft schema med skador och brist på manskap gör jobbet ännu tuffare inför dagens match. Inte mycket att säga Finlandia sätter sina lägen och gör en kämparinsats i 90 + 3. Stort grattis till Finlandia.”

Segern gjorde att Finlandia/Pallo AIF tog tillbaka andraplatsen från Romelanda (dock bara på målskillnad). Finlandia avslutar mot Björndammen/Öjersjö.

HFC är precis över strecket på en tiondeplats och möter Lunden Överås i sista.

 

/Rasta