Så här gick det igår i sexorna:

 

TORSDAG 1/10

6A

FC Härlanda – Croatia Göteborg 4-2 (1-0)

Toppmatch i 6A där Härlanda kom från en tuff 0-2 förlust mot serieledarna Bergsjö IF och Croatia kom med två raka förluster efter den fina starten (fyra raka segrar). Härlanda hade med sig 1-0 in i pausen efter mål av Toni Micevski. En kvart in i andra kom också 2-0 genom Henrique Souza Boturão innan Croatia fick lite kontakt när Blerim Ferati reducerade. ”Fångarna” ryckte dock igen när Felix Wulff satte 3-1 och med kvarten kvar gjorde Micevski 4-1 på straff. Croatia fick förvisso in en till reducering precis i slutet genom Mikail Sepahi men kom aldrig närmare. 

”Fångarnas” Jonatan Hellman sa så här om matchen:

”En match som började jämnt och hyfsat böljande. Croatia ruggigt bollskickliga och hittar fint fram till ett par farliga skottlägen, men som tur är utan riktig skärpa ikväll. 1-0 till fångarna efter mönsteranfall typ tio min innan halvtid. I andra tar vi över och springer ner lite slokande Croatia-gubbar. Chans på chans till svartvitt som pillar in 2-0 och har flera bud på 3-0. 2-1 lite onödigt dock och lite nerv. Men efter 3-1 och 4-1 andas vi ut. Skönt att äntligen rada upp chanser och pilla in lite mål, även om vi brände på tok för mycket. Skönast för Tonigol som inte kunde sluta göra poäng. Otrolig insats av 18-årig (!) domare också. Eloge.”

Härlandas matchrapport hittas HÄR och bloggen har även lånat bilden till inlägget därifrån. 

Härlanda är nu trea i tabellen men har en match tillgodo på tvåan Real Maskin som är en poäng före. Efter att Härryda dragit sig ur så blir det bara nio matcher per lag i 6A och Härlanda är nu det enda laget som kan hinna ifatt ledarna Bergsjö IF. Härlanda är nio poäng efter med tre matcher kvar!

Croatia är nu nere på en femteplats. 

 

6B

AIF Göteborg – Hönö IS 1-6 (0-4)

För Arbetarnas IF gällde det att hålla drömmen om nytt kontrakt vid liv och för Hönö var det en chans att närma sig toppen. Det var dock inget större snack om hos vilket lag poängen skulle hamna. Emil Lindhult satte 1-0 efter två minuter och efter en halvtimme var det 4-0 till ö-laget. Ludwig Johansson gjorde 2-0 innan Simon Seesai satte både 3-0 och 4-0. I början av andra gjorde sen Lindhult 5-0 innan Ahmad Alkhashman gjorde 6-0 på straff. AIF fick sen in ett tröstmål från Evair E Ferreira Costa Santos.

AIF:s Erik Entin sa så här om förlusten:

”Vi släpper in 4-0 i första halvlek av väldigt tafatta och ouppmärksamma insatser från våran sida. Andra halvlek är bättre och vi får in ett mål men består mest av rätt tråkig och gnällig stämning från båda lagen.”

AIF:s Lars Wingfors hade följande att säga:

”En stundtals bra insats i första halvlek, men där vi alltför ofta bjöd in till dans , men glömde av att själva dansa. Alla deras mål i första halvlek var rena bjudningar. Vi lyfte oss i håret, ändrade taktik och kom in i matchen bättre i andra halvlek där vi producerade bättre spel, fler målchanser (och fick in åtminstone en boll) och mer taggade såväl defensivt som offensivt.”

Hönös Mattias Friess sa så här om segern:

”Vi fick en revansch ifrån förra matchen då vi totalt underpresterade, ni kändes det som att vi fick igång varat spel, och vi hade många chanser som vi skulle gjort mål på men vi är nöjda med resultatet ändå! Tackar AIF för en god match!”

Resultatet betyder att jumbon AIF nu har sex poäng upp till Diseröd och Bjurslätt över strecket med två matcher kvar. Det behövs alltså två segrar på de sista två matcherna för att ens ha chansen att hålla sig kvar. 

Hönö är trea i tabellen med två matcher kvar men då har lagen runt omkring matcher tillgodo

 

BK Skottfint – Bjurslätts IF 3-1 (1-0)

Skottfint fortsätter att leda jakten på Västkurd i toppen på 6B och igår kom ännu en seger. Hemma på Bravida Arena blev det 3-1 mot BjurslättRobin Petersson satte 1-0 redan efter sex minuter för de gulblåa. En ledning som stod sig in i pausvilan. I mitten av andra kom dock kvittering från Bjurslätt men det skulle visa sig att Skottfint var starkast. Med ca tio kvar satte Darwin Bahrami 2-1 bara minuter senare spikade André Klint segern med sitt 3-1 mål

Skottfints Max Bergenheim sa så här om matchen:

”Segern satt oerhört långt inne, fortfarande mycket bortfall i truppen som ger hård belastning på många dessa veckorna. Samtidigt hade vi två mer på bänken än vad Bjurslätt hade. Vi kontrollerar egentligen matchen från start men blir lite ivriga i att gå framåt vilket gör att vi inte får någon kvalité på anfallen. Men lyckas sätta en boll i nät i första och skall väl egentligen lyckas få in någon till. Bjurslätt spelar ganska tufft men krigar på bra. I andra halvleken har vi mycket lägen i början, slarvar otroligt mycket i avslutslägena och sista tredjedelen. Sedan går vi ner oss ordentligt, vinner inga dueller och tar någon onödig frispark där de lyckas sätta en direkt i mål. Som tur är lyfter vi oss och avgör med två mål i slutet som borde varit det dubbla med bättre effektivitet. Viktigt med seger och vi önskar Bjurslätt lycka till i slutet av säsongen!”

BIF:s Alexander Ung hade följande att säga om förlusten:

”Det var en riktig krigarmatch med chanser åt båda håll. Vi har 1-1 med 15 minuter kvar och slarvar till det ordentligt bakåt och tappar matchen helt fullständigt”

Skottfint matchrapport hittas HÄR

Skottfint är fortsatt tvåa i tabellen, sex poäng efter ledande Västkurd men med en match tillgodo. 

Bjurslätt är elva med två matcher kvar. Tolvan FTU är fem poäng bakom men har tre matcher kvar. 

 

Chalmers Studentkårs IS – Diseröd SK 1-0 (0-0)

Chalmers tog en fin 1-0 seger hemma mot Diseröd och tog ett stort kliv mot nytt division 6-kontraktet. Lucas Dominique Paul Loiodice blev matchvinnare med sitt mål i den andra halvleken. 

Chalmers Oscar Holm sa så här om segern:

”En match mellan två lag som spelar bra defensivt och överlag är det en ganska chansfattig match. I perioder spelar vi väldigt fint med bollen på backen och kommer runt på kanterna, bland annat kom målet vi gör till på just en sån upprullning. I andra perioder slår vi kanske lite mycket för långt men lyckas försvara oss och stänga ner dem ganska bra. När de får en spelare utvisad känns det som att vi kontrollerar matchen ganska bra. Skönt med lite marginal ner till botten och nu ska vi försöka klättra ytterligare några positioner på de två sista matcherna.”

Chalmers är nu åtta i tabellen och har nio poäng ner till FTU under strecket (som har tre matcher kvar). Själva har Chalmers två matcher kvar att spela. 

Det ser lite värre ut för Diseröd som är tia med två matcher kvar. Laget har fem poäng ner till FTU under strecket men då har FTU tre matcher kvar. 

 

6C

SK Argo – Johannebergs IF 1-0 (0-0)

Ett formsvagt Argo (två poäng på tre matcher) skulle försöka haka på toppstriden igen medan jumbon Johanneberg skulle försöka ge sig själva chansen att hålla sig kvar i sexan. Det var ett stort spel- och chansövertag för hemmalaget ArgoMajvallen men inga mål i den första halvleken. Övertaget fortsatte i den andra men Argo lyckades bränna fler klara chanser med frilägen och räddningar på mållinjen. Till slut kom dock 1-0 målet när mittbacken Albin Caspersen skarvade in en frispark i mitten av andra. Argo fortsatte att bränna chanser och det håller på att straffa sig när JIF vaskar fram en bra chans i sista minuten men Argos sista utpost Robin Staaf räddar Henrik Larssons friläge!

Argos matchrapport hittas HÄR

Argo är nu trea i tabellen, en pinne efter FC Heden och fem efter ledande Styrsö BK. Intressant spelschema framöver då Styrsö och Heden möts imorgon lördag och nästa torsdag beger sig ö-laget till Majvallen för match mot SK Argo

Johanneberg är fortsatt sist och utan poäng. Det finns dock en teoretiskt chans att hålla sig kvar. Laget har sex poäng upp till Landala över strecket med två matcher kvar. JIF behöver dock att en massa andra resultat går vägen samtidigt som en hel del plusmål ska tas in på LIF. 

 

/Rasta