Gårdagen bjöd även på en match från varje sjua:

 

TORSDAG 1/10

7A

Göteborgs City FF – Högaborg Kärralunds FC 5-3 (4-2)

City är bra med i toppen av 7A och igår kom ännu en seger när bottenlaget HKFC besegrades på Överåsvallen. Hemmalaget rivstartade och hade 3-0 redan efter 12 minuterJivar Sooren Larizadeh satte 1-0 och sen svarade Lukas Simonsson får både tvåan och trean. Högaborg vaknade till och reducerade (Samuel Hart) men Deniz Yapisan satte 4-1 direkt efter. Den första halvleken var målrik då gästerna fick in ännu en reducering genom Mattias Johansson. I mitten av andra fick sen målskytten Johansson lämna efter två gula och Simonsson kunde säkra segern med sitt tredje mål för kvällen. Visst blev det lite nerv när Patrik Wennberg gjorde 3-5 men närmare än så kom inte Högaborg Kärralund

Citys Mattias Herzog sa så här om segern:

”Vi får en drömstart med tre snabba mål de första 12 minuterna (Jivar (frispark), Lukas 2x) och förhoppningar om att upprepa förra veckans målkavalkad började infinna sig. Vi tillåts stora ytor på kanterna och kan rulla runt bollen bra. Tyvärr blir vi lite för bekväma med det och nöjer oss med att ha bollen och inte skapa så mycket lägen. Högaborg hotar ständigt på fasta situationer och i 21:a matchminuten trycker dom in en reducering efter just en sådan. 4-1 kommer dock snabbt, efter en fin aktion av Adrian som fintar bort flera spelare i straffområdet innan han blir nersparkad och Deniz levererar sedan från straffpunkten. HK hinner göra 4-2 innan det är dags för halvlek. Andra halvlek blir en lugnare tillställing (målmässigt) och efter en utvisning för HK med 20 minuter kvar känns matchen avgjord. Innan matchen är slut hinner Lukas göra sitt tredje mål för dagen och HK reducera minuten senare till 5-3. Sista matchen på Överåsvallen för säsongen och skönt att gå obesegrade där i år.”

HKFC:s Joakim Norström sa så här om förlusten:

”Jag tycker vi gör en bra match, givet förutsättningarna. Vi stod med 10 återbud inför avspark och utan målvakt, så vi bestämde oss för att försöka hålla spelet enkelt och rakt. Riskminimera och gå stenhårt på de få chanser vi skapade. I stora drag lyckades vi också med det. Tyvärr släppte vi tre mål ganska snabbt; en ganska lam frispark genom en hoppande mur (som undertecknad får ta på sig), ett grovt misstag och en (korrekt dömd) straff. Detta till trots skapade vi många lägen initialt, och efter de insläppta målen blev vi nästan bättre. Vi jobbade vidare med att stänga ytor och slå långt, och ganska snart vaskade vi fram ett mål (som i ärlighetens namn var rätt uppenbart offside). Därefter är det i stora delar en jämn match, men City har en vassare spets och högre högstanivå vilket straffade oss. Dock stor eloge till laget som står upp, krigar och spelar effektiv boll trots tunn trupp, och dessutom med en man mindre i sista ca 30. Inhoppande målvakten Jonte ska ha credd för en riktigt stabil insats. Så även målskyttarna Samuel, Mattsson och Patrik.”

City är trea i tabellen, två pinnar bakom ledande Angered SK. 

Högaborg Kärralund är sist i tabellen med sju raka förluster. 

 

7B

BK Björkåsen – Bergsjön SK 3-3 (0-2)

Björkåsen stod på noll poäng på åtta matcher inför mötet med Bergsjön SK igår. Efter matchen kunde laget konstatera att säsongens första poäng var bärgad, men det satt långt in. Gästerna BSK började bäst på Ruddalen 2 och hade 2-0 efter sju minuter! Yusuf Mohamed satte 1-0 och Mahamed Abdi Shekhuna satte 2-0 på straff. I mitten av andra kommer även 3-0 (Nur Qorane Abdisharif) och självklart såg det ut att bli BKB:s nionde raka förlust. Men laget höjde sig och Sam Johannesson satte 1-3 med kvarten kvar. Med tio kvar kom 2-3 (Shaho Fatah) och i 85:e kom kvitteringen genom Stefan Schleeh

Björkåsens Jesper Ferm sa så här om matchen:

”SÅ JÄVLA SKÖNT! En match där vi får ett skitmål mot oss direkt och strax efter får de även årets billigaste straff och de har 2-0. Vi krigar oss in i matchen och börjar skapa lite lägen men sätter inte dit den. Ytterligare ett slarv i försvarspelet tidigt i andra halvlek gör att Bergsjön gör 3-0 men sen händer det något. Med 16 minuter kvar ställer vi om till 4-3-3 och pressar oss in i matchen och får utdelning direkt 3-1 där Sam går fint runt målvakten och rullar in den. Några få minuter senare smäller vi även in 3-2 och det är match igen, Vi fortsätter kriga för varandra och gör 3-3 med 3 minuter kvar. Så jävla skönt! En svängig match där jag tycker vi är de starkare laget och vi krigar för varandra och får äntligen utdelning och poäng! Riktigt kul!”

Björkåsen fortfarande sist i 7B men alltså inte längre poänglösa

BSK är fyra i tabellen. 

 

7C

Lundby IF – Backatorp IF 0-4 (0-2)

Backtorp tog sin första trepoängare i förra omgången och följde upp det med ännu en seger igår! Borta mot Lundby blev den en 4-0 seger efter 2-0 i paus. 

BIF:s tränare Johnny Gillberg sa så här om segern:

”Jodå livet leker just nu. Vi gör en mycket bra match. Vi radade upp målchanser och fick utdelning idag igen. Fick även stopp på Lundbys farliga vapen Johan Dahlbäck. Gott för killarna detta.”

LIF:s Johan Dahlbäck sa så här om förlusten:

”Vi spelar bra första i halvlek, har en del bra kombinationer och kommer till några chanser. De gör 1-0 efter en lång rak boll som rinner igenom. Ett turligt andra mål efter en hörna och det känns som att resultatet inte är helt rättvist i halvtid. I andra spelar de dock ut oss och förtjänar helt klart segern. Kudos till en väldigt snabb, duktig spelare de hade som vänsterytter, tror han var junior också.”

Segern gjorde att BIF bland annat klev om just Lundby i tabellen och laget är nu åtta. LIF återfinns på en tiondeplats. 

 

/Rasta