I helgen avgjordes 4B med följande resultat:

 

LÖRDAG 3/10

KF Velebit – Älvsborg FF 2-1 (2-1)

Serieledarna KF Velebit hade allt i egna händer i lördags när de tog emot Älvsborg hemma på IP. Seger och laget var klara för division 3! Det började också perfekt för hemmalaget då Denis Gavrilov nickade in 1-0 redan efter fem minuter. Men ÄFF tog sig tillbaka in i matchen och i mitten av första var det kvitterat efter mål av Robin Björnell från nära håll. Velebit tog dock tillbaka kommandot nästan direkt när Igor Utkovic gjorde 2-1 innan paus. Den andra halvleken blev sen mållös och Velebit vann både matchen och 4B! Stort grattis från bloggen!

Velebits Paolo Rossi (till höger på bilden med brorsan Emilio) sa så här om segern:

”Dagen alla i laget och klubben har väntat på, hade äntligen kommit. En helt avgörande match om förstaplatsen i serien. På hemmaplan. Som motståndare stod på andra sidan Älvsborg. Ett lag som verkligen inte gjorde det lätt för oss. Vi börjar dock matchen riktigt bra, får in 1-0 väldigt tidigt. Har 1-2 lägen till 2-0, men som missas. Älvsborg börjar äta sig in i matchen och är extremt farliga på sina fasta där de är stora och tunga. På precis en sådan blir det 1-1 då bollen kommit tillbaka efter en hörna. Bollen går rakt i huvudet på undertecknad och dom får förstås öppet mål. Inga megalägen efter det men så får vi en fast situation och efter mycket om och men där Kassim och Igor verkligen krigar in bollen, så har vi ledningen igen som står sig till paus. I andra tycker jag vi har full kontroll. Vi missar (räddas- deras målvakt var fantastisk idag) några lägen som kunde dödat matchen helt, men men. Lite spänning är väl alltid trevligt. Vi håller ut och när domaren blåser av är det en enorm glädje och lättnad. Äntligen löste vi det utan att spela kval! Få förunnat att vinna en serie och jag är extremt stolt över alla som bidragit till detta. Verkligen inte den bästa fotbollen, men är man obesegrade efter 11 omgångar gör man något rätt. Som avslutning vill jag tacka alla lagen i serien, önska dom lycka till nästa år och samtidigt ge en eloge till både Väster och GFF. Lagen som spelar den bästa fotbollen i serien, med råge. Sen självklart tack till dig Rasta, magiskt jobb! Forza Velebit!”

Velebit alltså klara för division 3 efter två raka andraplatser och miss i kvalet. Stort grattis igen!

ÄFF slutade på en tiondeplats.

 

IK Virgo – IF Väster 2-1 (1-0)

Virgo behövde sen seger för att ha chansen på serieseger men också för att säkra upp kvalplatsen. Det såg bra ut hemma på Mossens IP efter en halvlek då laget ledde med 1-0 efter mål av Thomas Erlandsson. Fem minuter in i andra var det dock kvitterat när Felix Hermansson hittade rätt. Fred Gustavsson blev sen matchhjälte bara fem minuter från slutet när han avgjorde för hemmalaget!

Virgos Per Bergström sa så här om segern:

”Kul att avsluta serien med vinst. Faktum är att vi har vunnit alla våra fem hemmamatcher i år. Starka hemma på Mossens gräs men rätt usla på bortaplast. Matchen är ganska tam. Mycket mittfältsdueller och inget skönlir direkt. 1-0 i halvtid och känns som att vi har koll på Väster. Väster startar dock piggare i andra halvlek piggare och kan snart göra 1-1. Oavgjort hjälper oss inget så vi öser på för seger. Till slut studsar en boll vår väg. 2-1 och vi gjorde det vi kunde för serieseger. Grattis till Velebit. Värdiga vinnare av serien. Kvalet ryktas internt gå vidare till annan förening. Vi har haft en väldigt fin säsong med bra uppslutning och spelar gärna i division 4 nästa år med.”

Väster Arijan Stovrag summerade matchen så här:

”Slitig match på gräset. Där vi var bollförande. Virgo tunga. Och de snäppet effektivare än oss idag.”

Velebit vann sin match blev det inga guldhattar men andraplatsen säkrades och det blir alltså kval till division 3 för Virgo (om det är det de vill). Nykomlingen Väster slutade på en sjätteplats.

 

IFK Björkö – Askims IK 6-0 (4-0)

Inför matchen hade Björkö fortfarande chansen att vinna serien med då behövde de lite hjälp från andra lag. Nu gick det inte vägen men Björkö själva gjort det som förväntades och besegrade redan klara jumbon Askim hemma på BjörkövallenPontus Johansson nickade in 1-0 efter tio minuter och sista kvarten innan paus kom tre mål till. Erik Alexandersson gjorde både 2-0 och 4-0 och däremellan satte Joakim Jansson trean. I andra kom sen även 5-0 på straff (Theo Kornbakk) och 6-0 via Buster Botters Dahlöf.

AIK:s Otto Holmberg sa så här om förlusten:

”Säsongens sista match tog oss ut på öarna för att möta ett guldjagande Björkö. Det syntes från minut ett att de skulle göra allt i sin makt för att ta guld. Björkö rivstartade och radade upp chanser i början av matchen. Utdelning redan efter ca 10min. Efter det så spelar vi upp oss och hotar med halvchanser på omställningar. När första halvlek börjar lida mot sitt slut så tappar vi fokus och Björkö lyckas göra tre snabba mål som tar luften ur oss totalt. Vi går ut i andra med ambitionen att fortsätta jobba stenhårt och hålla tätt där bak. Det fungerar bra fram till sista 20 då Björkö får straff som blir 5-0 och några minuter senare kommer också 6-0. Inte säsongsavslutningen vi hade hoppats på, men Björkö var bra och förtjänade tre poäng helt enkelt. Såklart en tråkig säsong som inte gick som vi hoppades, men även en nyttig säsong för vår väldigt unga trupp som fått känna på seniorfotboll och kommer gynnas av detta i framtiden. Nu är tävlingssäsongen över och vi tar ett litet break innan vi börjar ladda inför nästa säsong.”

Det blev en tredjeplats för Björkö och alltså fortsatt spel i fyran även nästa säsong (?). 

Askim var redan klara för nedflyttning och det blev till slut elva raka förluster och 5-62 i målskillnad. Nya tag för Askim i femman nästa år.

 

IK Zenith – Göteborgs FF 5-2 (1-1)

Zenith hade en liten chans att knipa kvalplatsen men då behövde de en hel del andra resultat gå vägen. Nu gick det inte vägen men det blev iallafall en fin avslutning hemma på Hovgårdsvallen. Alex Henriksson gjorde 1-0 tidigt för de gröna men innan paus hade Teodor Nastevski Lindström kvitterat. En kvart in i andra kom sen ett ryck av hemmalaget. Laget gjorde nämligen tre raka mål på tre minuter! Gustav Norin satte 2-1 i 57:e, Marcus Larsson 3-1 i 58:e och minuter efter gjorde Isaac Shears 4-1. Andreas Bengtsson fick sen in en reducering för GFF men i slutet kunde Albin Jangeborg göra spika 5-2 för Zenith.

Zeniths tränare Joakim Olsson sa så här om matchen:

”Vi startar helt ok och lyckas göra 1-0 efter ca 5 minuter på vår andra omställning. Hade bud på 1-0 precis innan på en liknande omställning men efter vårt 1-0 är det GFF för hela slanten i 30 minuter. Vi får inte tag i bollen och 1-1 kommer rättvist halvvägs in i första halvleken. I andra får vi bättre koll på GFF och börjar skapa en hel del. Detta resulterar snabbt i tre snabba mål upp till 4-1. Sista 15 minuterna blir det lite Hawaii-fotboll som gör att båda lagen gör vart sitt mål till.”

GFF:s Aron Lundh sammanfattade matchen så här:

”Inför matchen idag så har vi många borta och har väl typ 1,5 spelare på bänken, och några som nyss är tillbaka från skador i startelvan. Vi gör en ganska bra första halvlek, rullar bra och har 1-1 in till pausen. I andra halvlek blir det väldigt mycket rotation på positioner och det tar ut sin rätt då vi släpper in tre mål på väldigt kort tid. Efter det är matchen bara en transportsträcka till slutsignalen. Zenith har ett bra djupledsspel och är starka och snabba över hela banan. Bra av Zenith men ingen match vi kommer lägga på minnet i FF…”

Det blev en fin fjärdeplats för Zenith där de till slut bara var fyra poäng från segrarna Velebit och tre från tvåan Virgo.

För GFF blev det ett mellanår och en niondeplacering till slut.

 

Balltorps FF – Mölnlycke IF 3-8 (2-2)

Det var inget förut ära och placeringar som stod på spel och inget av lagen verkade inte ha fokuserat på defensiven. Trots slutresultat så var det faktiskt mållöst fram till slutet av den första halvleken. Andreas Doverhag gjorde då 1-0 till gästerna men Max Elgeskog kvitterade för BFF. I samma matchminut tog MIF ledningen igen genom Oscar Nilsson och minuten efter kom 2-2 (Lasse Broman). Seth Schiötz gav sen Mölnlycke ledningen tidigt i andra och sen exploderade målgörandet sista halvtimmen! Schiötz gjorde 4-2 innan Parosh Mohideen reducerade på straff. Oscar Sköldberg ökade på till 5-3 innan Schiötz fullbordade sitt hattrick fram till 6-3. I slutet kom också både 7-3 (Sköldberg igen) och 8-3 (Axel Kåvik).

BFF:s Malband Mohideen sa så här om förlusten:

”Sista matchen för året, en match som inte betyder något för varken oss eller Mölnlycke. Första halvlek är svajig med en del chanser åt båda hålla. Den slutar 2-2 med alla målen sista 3 minutrarna på halvleken. Andra halvlek börjar med att Mölnlycke gör 3-2 på en kontring och därefter slutar vi helt och hållet. Vi varken spelar fotboll, springer eller smäller och de utnyttjar Mölnlycke bra. Dom trummar på bra och gör mål på alla sina chanser. En riktigt plattmatch från våran sida som vi inte kommer ta med oss till nästa säsong. Tråkigt att sluta säsongen på detta sättet trots att det inte var någonting att spela om. Tackar Mölnlycke för en god match och även domarna för en stabil insats och ses igen 2021!”

MIF:s ena tränare, Sudo Sulejmanovic, sa så här om målfesten:

”Ja det blev en oväntad härlig lördag! 2-2 och jämn första halvlek. Vi gör 2 byten i halvlek och vill fortsätta ha energi och ork medans Balltorp slår av på takten och låter oss göra lite som vill. Vi har fina kombinationer o skapar bra lägen där vi fortsätter målskörden och vinner matchen tillslut med 8-3. Kul avslutning och gött att vi får gjort några baljor för det har saknats under hösten.”

Nykomlingen Balltorp slutade på en fin femteplats medan Mölnlycke slutade sjua.

 

Sandarna BK – Eriksberg IF 4-4 (1-3)

Det blev även mycket mål när Sandarna BK tog emot redan nedflyttningsklara Eriksberg hemma på Gröna Vallen. Det var gästerna som var hetast i den första halvleken och de tog ledningen via ett självmål efter en kvart. Simon Chekroun kvitterade sen för SBK men innan paus hade Jonas Mellbin satt 2-1 och Olof Möller 3-1 för Eriksberg. SBK kom ut taggande i den andra halvleken och efter tio minuter var det plötsligt 3-3 efter dubbla mål av Andrea Caddeo! Med kvarten kvar återtog sen EIF ledningen när Ismar Krhalic fixade 4-3 men precis i slutet kom 4-4 genom hemmalagets Mikael Johansson.

EIF:s tränare Josip Baric sa så här om matchen:

”Känns som hela vår säsong i ett nötskal. Vi leder med 1-0, 3-1 och 4-3 men tappar till 4-4.”

SBK:s målvakt Erik Johansson sa så här om matchen:

”Denna matchen speglade egentligen hela vår säsong ganska bra! Stundtals spelade väldigt fin fotboll, men tyvärr blandas det med väldigt djupa dalar och alldeles för många enkla misstag. Jag tycker att vi äger matchen till en början men sen kommer misstagen och vi tappar initiativet och går till paus med underläge med 3-1. I andra kommer vi ut och tar tag i matchen igen direkt och spelar kanske den bästa fotbollen vi gjort på hela säsongen. Vi tar oss i kapp till 3-3 och känslan är då att kommer vinna matchen för vi spelar väldigt bra! Men sen går vi ner i fart och tempo och bjuder in Eriksberg i matchen igen. Slutresultatet 4-4 tycker jag nog inte är rättvist då vi är det bättre laget. Men glädjande är att vi med poängen tog oss förbi GFF och blev bästa laget i Majorna för första gången sen jag kom till Sandarna för 8 säsonger sedan.”

Det var redan klart att Eriksberg skulle sluta elva och få lämna 4B.

Sandarna blev till sist åtta i tabellen.

 

/Rasta