Vi kollar till hur sista omgången i 5B gick:

 

LÖRDAG 3/10

Kungsladugårds BK – Önnereds IK 2-2 (2-1)

Seriesegern var redan körd för nykomlingen Önnered men inför sista omgången hade laget iallafall greppet om andraplatsen (och möjlig uppflyttning). 5B-säsongen avslutade med ett derby mot Kungsladugårds BK och det började inte bra för de grönvita. KBK:s profilvärvning Måns Saebbö satte nämligen 1-0 efter fem minuter och även 2-0 innan första halvtimmen var spelad! Innan paus fick dock ÖIK in en reducering genom Gustav Bye. I mitten av den andra kunde sen Önnered även kvittera genom Fredrik Rumin. Matchen slutade 2-2 och frågan var om det skulle räcka? Det visade sig att det gjorde det då jagande Mossen föll hemma mot Warta.

ÖIK:s Andreas Säfström sa så här om matchen:

”Sista seriematchen för året och vi var kanontaggade och det kändes bra innan, när matchen väl startade var det lite krampaktigt och vi spelade väldigt försiktigt och gick långsamt i passningsspelet och kom in i dueller sent eller inte alls. Redan i minut 5 kom KBK fram på en kant där bollen skarvades vidare till deras anfallare som ganska enkelt fick lägga in den i bortre. Efter detta brukar vi komma igång men det dröjde, efter ca 25 minuter så får de en straff och det blir ett tvåmålsunderläge. Vi i mittfältet kände att vi hamnade lite fel men efter detta så fixade vi till det och spelet började flyta bättre, vi kom upp mer i banan och fick lite fart på bollen. Bye blir frispelad av deras ytterback efter halvtimmen spelad och gör inga misstag, rundar målvakten och lägger in den. 2-1 till KBK står sig halvleken ut och vi känner att vi var på gång. Gott snack i halvtid och vi gick ut och fortsatte som vi avslutade. Känns som vi är något hetare i andra halvlek och kommer till lite fler lägen och fortsätter sätta tryck. Med 30 kvar ungefär kommer Rumin in lite från höger ca 25 meter från mål och trycker av ett skott som är hårt men går mitt på målvakten, tyvärr för deras del så tappas den in och står nu 2-2. Ett resultat som vi i stort sätt kände räckte och det märktes för vi gick ner lite i tempo men utan att slarva men vi gick inte riktigt lika mycket framåt. En rolig derbymatch med mycket känslor och tuffa dueller, kanske att domaren kunde bromsat det lite då vissa tacklingar var lite på gränsen från båda håll men det är så det är.”

KBK:s assisterande tränare Patrik Andersen sa så här om matchen:

”Återigen ruggit bra start, tar ledningen med 2-0 inom 30 minuter med bud på mer, vi rullar boll på ett bra sätt. Känns som vi är numret större i hela första halvlek. Sen ger vi bort initiativet med spelet med boll. Vi släpper in två mål med två egna misstag ingen gömd ingen glömd (Emil och Kjelle). Sett till helhet kanske ett rättvist resultat även om man önskat mer.”

Önnereds matchrapport hittas HÄR.

Poäng räckte alltså till en andraplats för ÖIK och vi får se hur långt den andraplatsen räcker. Imponerande även att Önnered gick obesegrade genom hela säsongen.

KBK slutade på en sjätteplats.

 

Mossens BK – IF Warta 0-2 (0-0)

Mossen var trea inför sista omgången men hade chansen att kliva om Önnered och knipa andraplatsen. Då var det dock bara vinst som gällde hemma mot WartaGuldheden Södra. Efter en mållös första halvlek kom sen matchens första mål i mitten av andra. Men det var inte Mossen som inledde målskyttet utan gästerna Wartas Mikias Solomon. Samme Solomon avgjorde sen helt när han spikade slutresultatet 2-0 i slutet.

Wartas Daniel Svensson sa så här om matchen:

”Riktigt skönt att avsluta med en stabil seger, trots att den tyvärr blir meningslös. Vi visar verkligen att vi borde ha varit högre upp än vart vi landar i serien. Det måste man ju dock visa varje match! Rätt inställning och bra spel från samtliga idag. Tycker att vi för spelet igenom hela matchen med snabba passningar och smarta lösningar samt hög press. Mossen är tunga att möta och det blev en del goa dueller men dom kom aldrig riktigt fram till några riktigt farliga avslut. Två fina spelmål som gör att vi tar med oss säsongens sista trea! Tack och bra jobbat till dig Fredrik. Vi ses 2021!”

MBK:s Johan Lähnn hade följande tankar om matchen:

”Vi äger ju matchen och kommer till lägen men det är ju sista tredjedelen vi slarvar och inte får in bollen. Målen Warta får bygger ju tyvärr på våra egna misstag.”

Det blev alltså en tredjeplats för Mossen och laget får invänta kvalet till trean för att se hur långt det räcker.

Warta slutade precis bakom MBK på en fjärdeplats.

 

Fässbergs IF – Hovås Billdal IF 3-3 (1-2)

Förutsättningarna var klara för elvan Hovås Billdal. Skulle de ta sig förbi redan färdigspelade tian IF Mölndal var det bara storseger (vinst med sju bollar) som gällde borta mot Fässberg. Hoppet tändes direkt när Gustav Fredriksson gjorde 1-0 för Hovås redan i andra minuten! Det var dock inte startskottet på en målfest för gästerna och en stund senare hade Erik Jonasson kvitterat för Fässberg. Hovås Billdal återtog dock ledningen genom Daniel Danestedt men det vara ”bara” 2-1 i paus. Robin Börjesson fick sen in 3-1 med 25 minuter kvar men det blev aldrig riktigt spännande. Hovås gjorde inga fler mål utan istället kunde Jonasson reducera till 2-3 och med kvarten kvar kom 3-3 (Kristoffer Petric). FIF passade även på att bränna en straff i slutet.

Efter att ha trotsat bloggens bottentippningar i flera säsonger och kämpat sig kvar på den undre halvan i 5B blev det alltså till slut respass för Hovås Billdal. Det ska dock tilläggas att bloggen detta året faktiskt tippade att laget skulle hålla sig kvar.

Fässberg slutade på en sjundeplats.

 

FC Linné – Donsö IS 2-3 (0-0)

Båda lagen på Gröna Vallen var redan klara för spel i femman även 2021 även om båda hade en skakig start på säsongen. I gårdagens match var det mållöst fram till sista 25 då DIS målkung Albert Hansson satte 1-0. Det såg sen ut som Linné skulle få dricka segeröl på Red Lion efteråt då Andreas Martini Linger kvitterade och med bara sex minuter kvar satte spelande tränaren Olle Johnels dit 2-1! Hansson ville dock annorlunda så han satte 2-2 i 88:e och segermålet i 90:e! Målen gjorde också att Hansson vann skytteliga i 5B på fina 14 mål10 matcher.

DIS tremålsskytt Albert Hansson sa så här om matchen:

”Flyt idag! Tycker inte vi var värda vinsten då FC Linné står upp riktigt bra och spelar fint vilket gjorde att vi inte fick det att stämma. Men även fast inte spelet stämmer är vi alltid farliga på omställningar och lyckades ”sno” med oss tre poäng hem.”

FC Linnés Jesper Strand sa så här om matchen:

”Vad ska man säga? Vi leder med 2-1 med sex minuter kvar. Vi spelade med en man mindre i 65 minuter. Vi är förjävla goa på Gröna Vallen men kanske ännu goare på Red Lion i år! Kommer vi tillbaka starkare nästa säsong? Kanske inte, är vi svagare och desarmerade, kanske det? Spelar det någon roll? Absolut inte. Vi är Linné, vi lirar boll och har sköj, ibland vinner vi, ibland förlorar vi. Ölen smakar alltid lika gott ändå! 4-1-3 Linné!”

DIS matchrapport hittas HÄR

Bilden till inlägget är lånad från Skärgårdsfotboll.

Det blev till slut en åttondeplats för Linné och Donsö slutade femma.

 

Näsets SK – Tynnered FC 12-0 (4-0)

Redan klara seriesegrarna Näsets SK ville avsluta snyggt och det gjorde de verkligen mot ett formsvagt Tynnered i derbyt på Åkeredsvallen. Det blev en rejäl överkörning där 4-0 i paus till slut blev hela 12-0Simon Slomic blev tremålsskytt och Jakob Persson och Dennis Strandberg gjorde två var. Resterande mål gjordes av Vasileios LioliosMattias SvanbergSebastián Moya BrenelliKristoffer Frantzich och målvakten Axel de Boer som satte en straff i andra halvlek. 

Straffskytten de Boer sa så här om storsegern:

”Ja, det är såklart en riktigt rolig match att spela för oss och vi gick ut för att avsluta säsongen på bästa sätt vilket jag tycker vi gör. Lite knackigt i början men sedan tar vi över fullständigt och inte lätt för Tynnered som hade få (om ens några?) spelare på bänken men som ska ha en eloge för sitt slit. Kul att man även som målvakt får ett mål! Ska bli fantastiskt roligt att spela division 4 med detta fantastiska lag nästa säsong!”

TFC:s Mattias Tuncay hade följande att säga:

”Finns inte mycket att säga, nya tag nästa säsong.”

Serieseger för Näset alltså efter imponerade nio segrar och ett kryss på tio matcher och 53-6 i målskilland!

Nykomlingen Tynnered slutade nia till sist men den fina starten gjorde att de aldrig var inblandad i bottenstriden. Laget är nog ganska nöjda att serien tog slut. TFC avslutade nämligen med sex raka förluster.

 

/Rasta