Så här gick det i helgens 6A och vi kan kora en ny seriesegrare!

 

FREDAG 2/10

Bergsjö IF – Gamlestaden FF 1-0 (1-0)

Serieledarna Bergsjö IF hade chansen att säkra seriesegern och avancemang till femman hemma mot Gamlestaden FF i fredags. Det blev en målsnål affär på Bergsjövallen där Durim Bublicas mål i matchminut 12 räckte till tre poäng och guldhattar!

BIF:s spelande tränare Valon Hetemi sa så här om matchen och seriesegern:

”Vi har alltid varit med och nosat och varit ett topplag men har inte räckt hela vägen. Men i år gör vi det riktigt bra och vinner serien välförtjänt. När det gäller matchen så hade vi bra kontroll i 90 minuter, vi spelar riktigt bra och har mycket boll men är inte effektiva när det gäller att göra mål och döda matchen. 1-0 kommer i första halvlek där vi rullar bollen fint på höger kanten, in till mitten och sen en instick till forwarden som avslutar snyggt. Resten av matchen har vi mycket boll och rullar fint men är lite slarviga i sista tredje delen och gör det onödigt spännande utan att Gamlestaden egentligen skapar någonting. Vi har en riktig bra försvarspel och återigen håller nollan. Det är också en av anledningen av vi vinner idag och serien. Vi gör alltid mål men i år har vi stängt där back och på så viss kan vinna med 1-0, 2-0 och så vidare. Vi behöver inte göra 4 eller 5 mål för att vinna en match.”

GaFF:s målvakt Philip Bladh sa så här om matchen:

”Fin höstkväll för lite fotboll mot ett obesegrat Bergsjö väntade. Tuff match att vänta och det fick vi känna på. Bergsjö inleder starkt med en del anfallsförsök. Tillslut så får dom in ett skott som ger 1-0. Men vi fortsätter kriga på och skapar småchanser med. Men 1-0 stod det i halvlek. I andra så hade Bergsjö mycket boll och vi jaga en del. Men chanser åt båda håll var det men Bergsjö ville bara spela av matchen och säkra seriesegern. Vi är nära i slutet att kvittera men deras målvakt rädda en frispark och vi hade några nickar som gick över. Bergsjö håller ut och jag vill gratulera dom till seriesegern!”

GaFF:s matchrapport hittas HÄR

Bergsjö IF har nio poäng ner till tvåan Inter Linné IF (som har tre matcher kvar) och den ledningen är alltså ointaglig. BIF var två matcher kvar att spela och vi får se om de förblir obesegrade. Hur som helst, stort grattis till Bergsjö IF som alltså är tillbaka i femman efter fyra säsonger i 6A.

GaFF är åtta i tabellen.

 

LÖRDAG 3/10

Fröjdens FK – Syrianska/Arameiska FG 6-0 (4-0)

Det blev en storseger på Heden 3 för Fröjden när Syrianska/Arameiska kom på besök. Albin Larsson inledde målskyttet direkt i nionde minuten och FFK hade 4-0 i paus efter att även Magnus SvantessonNaser Rahimi och Ludvig Jonsson också gjort mål. Svantesson fullbordade sen sitt hattrick i början av andra med två strutar till!

FFK:s Darko Lipovac hade följande att säga om storsegern:

”Go känsla i truppen denna veckan efter segern senast mot Croatia. Inför dagens match hade ett gäng borta och bara tre gubbar på bänken. Dock så hade Syrianska/Arameiska ca 15 spelare borta enligt deras coach, tråkigt för dom men kul att dom ändå fick ihop lag så att det blev en match. När väl matchen drog igång så var det inget större tempo på den. Båda lagen spelade långsamt och kunde hålla bollen i laget. Ganska tidigt dock så håller sig Albin kvar i straffområdet efter en hörda och gör ett riktigt snyggt mål på volley, jävligt oväntat men jäkligt snyggt. Därefter tar vi tag i matchen och målen trillar in med jämna mellanrum. Syrianska/Arameiska försöker spela sig fram till målchanser men vi håller tätt, vi borde dock kunnat gjort en mycket bättre andra där vi slutar springa och pressa men man ska inte vara allt för butter efter en 6-0 vinst. Magnus får matchens långburk. Han är alltid supervass sådana här matcher med mycket ytor och omställning. Domaren gör också en bra match och håller i det bra.”

Syrianska/Arameiskas tränare Lahod Malke sa så här om matchen:

”Inte mycket att säga om matchen dessvärre. Vi kommer till spel med en väldigt tunn trupp där 80% av vår startelva står på skadelistan i stortsett resten utav säsongen. Fröjdens ser våra svagheter ganska omgående och utnyttjade detta direkt. Nu är det för oss att spela klart de två sista matcherna och fokusera på kommande säsong.”

Fröjden är på en femteplats i tabellen.

Syrianska/Arameiska är ”sist” på en tiondeplats men eftersom både Lekstorp och Härryda utgått så behöver laget inte oroa sig om att åka ur.

 

Inter Linné IF – Vatra KIF 7-3

Bergsjö IF säkrade seriesegern men det finns fortfarande viktiga placeringar att spela om och Inter Linné har siktet inställt på andraplatsen som betyder kval. Igår blev det hela 7-3 mot nykomlingen Vatra KIF på Heden 2. Inter Linné inledde starkt och hade 3-0 efter 35 minuter! Saman Herish Ahmed satte 1-0Rolando Sosa Torrico 2-0 och Andres Vasquez satte trean. Atdhe Bunjaku gav Vatra lite hopp med en reducering men innan paus kom även 4-1 (Miliyon Hailemariam). Hemmalaget stängde sen matchen helt i början av andra laget gick upp till en 7-1 ledning. Vasquez blev tremålsskytt efter att han gjorde både 5-1 och 7-1Ali Jafari smet emellan och gjorde 6-1 målet. Vatra fick sen in två tröstmål på slutet genom Flamur Tahiri och Bunjaku.

Inter Linnés Rolando Sosa Torrico sa så här om segern:

”Vi gör det vi skall och tar tre viktiga poäng i en blåsig tillställning på heden. Vi pressar Vatra högt för att förhindra deras långa bollar på deras duktiga 9:a, vi straffar dem direkt och får in 4 bollar i mål (4-1 i halvlek). Andra halvleken kommer vi ut med inställningen att rulla boll och hålla oss lågt. De hotar på sina fasta situationer och får ditt ytteligare två mål till men där tog spänningen slut och vi lyckas stänga matchen, 7-3 slutresultat. Ännu en fin seger och nu siktar vi in oss på nästa match borta mot Gamlestaden FF.”

Vatras Flamur Tahiri sa så här om matchen:

”Vi kommer aldrig upp i tempot som vi kan ha under en match. Första halvlek så är vi inte helt enkelt med på varken andra-eller tredjebollarna, vi står långt ifrån varandra vilket ledde till att ytan som dem ville ha öppnades enormt och då straffar dom oss på det. Andra halvlek så höjer vi oss lite granna men det räcker inte tyvärr. Vi får ta nya tag på lördag mot Fröjdens.”

Inter Linné är tvåa i tabellen, en poäng före Real Maskin (men då har Inter Linné även en match tillgodo).

Vatra KIF är nia. 

 

/Rasta