Innan vi kastar oss över helgens 6B så behövs det ett litet klargörande gällande hur många lag som åker ur. 6B har ju nämligen 13 lag efter alla turer gällande Neutrala efter förra säsongen. Bloggen utgick länge från att tre lag åker ur (för att det ska stämma till nästa säsong). Nu är det dock så att Mölnlycke-Sjövalla drog sig ur 5B och de åker ju då ”ut” men kommer inte att spela i sexan nästa säsong. Detta gör att det finns en till plats i sexan nästa säsong som då kan fyllas upp av det extra laget i 6B. Som bloggen har uppfattat det så är det alltså bara lag 12 och 13 som kommer att lämna 6B. 

Nu till helgens matcher:

 

FREDAG 2/10

Västkurd BK – FTU 3-0 (WO)

Tyvärr fick inte FTU ihop tillräckligt med spelare till fredagens match mot serieledarna Västkurd. Vi får hoppas att laget håller ut resten av säsongen.

VBK toppar 6B med tre matcher kvar.

FTU är näst sist.

 

LÖRDAG 3/10

Surte IS FK – Knippla IK 3-6 (2-2)

Knippla fortsätter att gå bra i årets 6B och igår blev det seger igen. Borta mot Surte började det bra när Mohamed Rezayi satte 1-0 i efter minuten. Jonathan Pusterli kvitterade dock för Surte men KIK återtog ledningen (målskytt Peter Arvidsson). Lagen fortsatte dock att följas åt och strax innan paus kom 2-2 genom Aram Mohammed. I början av andra avgjorde sen ö-laget med tre raka mål första kvarten! Aligool Amini gjorde 3-2, Arvidsson 4-2 och Christian Johansson svarade för 5-2 målet. Surte fick in en reducering genom Robin Larsson men då hade laget precis innan reducerats till tio man efter att Christoffer Wallgren fått sin andra ostskiva. Det blev till sist 6-3 efter att Johansson avslutat målskyttet för Knippla. 

Surtes Jonathan Pusterli sa så här om förlusten:

”Vi spelar riktigt bra första 45 och är det mycket bättre laget större delen av första halvlek, vi går till halvtidsvila med en bra känsla men där tog det stopp, våra sista 45 minuter idag är bedrövliga och vi tappar det mesta och låter Knippla göra några enkla mål och kontrollera matchen helt i andra halvlek. Sammanfattningsvis så är vi väldigt bra första halvlek och raka motsatsen i andra halvlek.”

KIK:s tränare Bo Carlryd hade följande att säga om segern:

”En målrik match där vi sitter i förarsätet. Under första 45 tar Knippla ledningen två gånger men Surte svarar med två kvitteringar. Den andra halvleken inleds med ett tidigt Knippla mål och sedan rullar målen in i jämn takt. Vår målsättning med matchen var att försöka ta hem tre poäng och därmed säkra kontraktet oavsett vad som händer i serierna högre upp. Vi känner oss inte nöjda ännu och ser fram emot en tuff match redan på tisdag då Neutrala kommer ut och möter oss på Prästängen.”

KIK är trea i tabellen, en poäng bakom tvåan Skottfint men på samma poäng som både fyran Neutrala och femman Hönö

Surte är nia

 

Hälsö BK – Neutrala IF 0-2 (0-0)

Neutrala tog en viktig seger i helgen och hakade på toppstriden. Det blev 2-0 i den svåra bortamatchen mot Hälsö. Båda målen kom i början av den andra halvleken. Asad Burhaan Mohamud gjorde 1-0 och några minuter senare kom 2-0 på frispark (Mohamed Abdulqadir Wehliye). 

NIF:s ledare Abdalla Ali Adam sa så här om segern:

”En match där vi äger allt och vinner rättvist med 0-2. Vi hade några gubbar borta men våra juniorer fyllde tomrummet idag och gjorde det väldigt bra.”

Neutrala är fyra i tabellen och är en poäng bakom tvåan Skottfint (som dock har en match mindre spelad). NIF har kvar att möta alla de tre lagen framför! Alltså Knippla, Skottfint och Västkurd

Hälsö tappade mot toppen och är nu sexa.

 

/Rasta