Här kommer helgens resultet i 6C:

 

FREDAG 2/10

Landala IF – Vrångö IF 5-0 (2-0)

Landala IF tog en riktigt fin seger hemma på Guldheden Södra i fredags när gästande Vrångö besegrades med hela 5-0. Hemmalaget fick en kanonstart med två tidiga mål. Max Hallgren gjorde 1-0 i fjärde minuten och Rasmus Johansson ökade på till 2-0 i elfte. Sen hände inte så mycket i målväg förrän sent i matchen. Johansson gjorde sitt andra mål med mindre än en kvart kvar och sen hann Simon Gemborg med att göra både 4-0 och 5-0

LIF:s tränare Viktor Ohlsson sa så här om segern:

”Inte årets bästa insats men en stor vilja och tro på det arbetet vi gör varje vecka gav äntligen utdelning. Tuff och orättvis förlust senast så tycker att vi var värda detta. Börjar matchen riktigt piggt och hade det inte varit för en riktigt fin parad av Vrångös målvakt hade det stått 1-0 redan efter någon minut. Ledningsmålet kommer dock redan efter 4 minuter när Max kan ta emot en passning i straffområdet och lura närmaste försvarare innan han distinkt placerar in bollen. Känns inte som att Vrångö är närvarande första halvtimman och där och då känns 5-0 som en självklarhet. Rasmus gör 2-0 efter ett riktigt konststycke där han bröstar ner bollen högt i luften a la Zlatan och på halvvolley kan trycka in bollen. Istället för att njuta av ett riktigt övertag går vi från att vara närvarande till övertaggade och risktagande lag där viljan att stänga matchen blir för stor. Sista 15 av första och första 20-25 av andra är Vrångö det bättre laget om än att de riktigt heta chanserna uteblir. Istället kan Rasmus efter fint framspel av Amer göra 3-0 efter att ensam med målvakten retfullt fintat ner honom och sedan enkelt sätta bollen i öppet mål. Sen gör Simon två fina mål för att knyta ihop säcken. Två derbyn och ett klassikermöte med Jakob innan säsongen redan är slut, tre riktigt roliga matcher där vi siktar på att dubbla årets poängskörd! Vill passa på att gratulera alla klara seriesegrare!”

VIF:s Peter Nilsson kommentrade förlusten så här:

”Ja, den var riktigt tung! En match som vi inte alls är med från start, direkt frånvarande om man ska vara ärlig. 2-0 efter 10 minuter, först då vaknar vi till liv. Sista 20 av första och första 25 av andra spelar vi upp oss ordentligt och får fin press på dom. Lyckas dock inte få något mål med oss och som det ofta blir när ett lag trycker framåt så blir det luckor bakåt. Segt med ett sånt här bottennapp så här mot slutet av säsongen!”

LIF:s matchrapport hittas HÄR

Landala är på en niondeplats och har nu sex poäng ner till elvan Järnbrott under strecket. Med tanke på att LIF har betydligt bättre målskillnad och dessutom tre matcher kvar jämfört med Järnbrotts två så känns kontraktet så gott som klart. Segern för Landala gjorde också att det nu står klart att jumbon Johanneberg åker ur 6C

Vrångö är sjua. 

 

LÖRDAG 3/10

Styrsö BK – FC Heden 2-0 (0-0)

Seriefinal på Amneviksvallen när tvåan FC Heden begav sig till den södra skärgården för att mäta sina krafter med serieledarna Styrsö BK. Det var mållöst i paus men tidigt i andra ändrades förutsättningarna då Styrsös målvakt Gustav Castedal blev utvisad. Men istället för att Heden utnyttjade detta så kunde hemmalaget ta ledningen när Niklas Tullock satte 1-0. I matchens näst sista minut kom sen även 2-0 genom Emil Fhager

SBK:s Arvid Johannessen hade följande att säga om segern:

”En seriefinal emot Heden och mycket stod på spel. Lite extra krydda med tanke på att de skickade ner oss i sexan för två år sedan. Matchen började lite nervöst från våran sida och Heden hade kommandot första tio minutrarna. Sedan så är första halvlek ganska jämn med chanser åt bägge håll. Andra halvlek börjar med att vi får våran målvakt utvisad och vi får ställa våran ”andremålis” Mattias Johansson. Därefter tar vi sjukt nog kommandot i matchen och Nicke dundrar in 1-0. Heden har mycket boll utan att skapa något utav värde och vi kan efter en hörna punktera matchen genom ett drömmål av Fhagge! En jäkla krigarinsats av oss som tar oss ett steg närmre 5:an.”

Hedens tränare Tobias Larsson sammanfattade matchen så här:

”Andra ö-matchen på två veckor satte sina spår då vi för första gången för i år fick jaga folk för att få ihop det på ett bra sätt. Till sist löser vi det och får en full matchtrupp och när vi väl är på plats är känslan att nu ser vi till att göra något riktigt bra av det här. Matchen börjar i ett bra speltempo där båda lagen vill mycket, till en början är det på en lagom nivå men i takt med att acceptansen för vad som får göras på planen accelerar så är det stundom farligt spel i var och varannan duell och det får erkännas att det var ett spel som passade Styrsö mer än oss. Styrsö har 2-3 målchanser i första som är riktigt bra och Robin får återigen visa vilken stabil målvakt han är. För vår del skapar vi också en del, Filip och Kim har varsin träff i ribban bland annat. Det är 0-0 efter första halvlek med mersmak. Andra halvlek är ganska lik första med mycket kamp men skillnaden från första är att båda lagen slarvar mer i passningar och beslut. Jonny springer sig fri på en längre boll och rundar Styrsös målvakt som inte har annat att göra än att dra ner han och får syna det röda kortet. Det är i det här momentet matchen tar en ny vändning, Styrsö sluter sig samman och bestämmer sig för att bli mer kompakta och låta deras duktiga forward ligga på rulle samtidigt som vi tappar initiativet och matchen blir som Styrsö önskar och när vi slarvar i ett uppspel så lyckas de få ut bollen på deras högerkant och därifrån viker de snyggt in och skjuter och bollen toutchar en spelare i vårt lag och ställer Robin i målet och de lyckas ta ledningen och lite senare lyckas de dessutom klacka in 2-0 och efter det orkar vi inte kraftsamla mer. Det ska sägas att vi har två lägen innan de gör 2-0 som är mål i nio av tio lägen men har man inte det rätta flytet denna dag så blir det istället som det ofta blir att man blir straffad mot andra hållet istället. Det är bara att lyfta på den något svajiga hatten och gratulera Styrsö till seriesegern (ja för det ska vara klart med 6 poäng tillgodo på tvåan Hällesåker och bättre målskillnad med två matcher kvar) och önska de lycka till i femman kommande säsong För egen del gäller det att avsluta snyggt nu när förlustnollan är spräckt och vi får se till att ge Hällesåker/Argo en kamp om andraplatsen med två matcher kvar.”

Styrsö är nu ytterst nära att säkra seriesegern. Med två matcher kvar att spela så leder laget sju poäng före tvåan Hällesåker och trean Heden. Fyran SK Argo har dock tre matcher kvar och är det enda laget som matematiskt kan hinna ifatt SBK. Nu på torsdag möts just Argo och StyrsöMajvallen och en poäng räcker för att SBK ska vinna 6C! 

Heden är trea och är med i kampen om kvalplatsen. Laget möter tvåan Hällesåker nu på torsdag! 

 

Hällesåker IF – Järnbrotts IF 2-1 (1-1)

Hällesåker är med och fightas i toppen av 6C även om förstaplatsen är körd. Helgens seger mot bottenlaget Järnbrott satt dock riktigt långt inne. JIF chockade hemmapubliken och Henrik Lundh satte 1-0 för gästerna redan efter fem minuter! Hemmalaget kvitterade dock strax efter genom Jonas Olcén men matchuret tickade iväg och det såg ut att sluta 1-1. Men i matchminut 84 kunde Andreas Olcén trycka in en frisparksretur fixa tre poäng! 

HIF:s Jonas Olcén sa så här om segern:

”Vi är tvungna att vinna denna matchen och det visste alla. Så det var en härlig spänning fram till matchstart. Matchen har knappt börjat och Järnbrott utnyttjade ett misstag av oss och fick in 0-1 efter bara 5 minuter. Men som tur var fick vi in ett mål ganska tidigt där efter. Vi är det laget som skapar flest chanser och håller i boll. Tycker mest att Järnbrott kör långa bollar på en gubbe. De lyckades dom inte så bra med. Vi borde gjort två mål till innan det blev halvlek. I andra halvlek så är det vi som styr och ställer som i första halvlek. Tillslut får Järnbrott till ett läge där vår målvak Johan ”TV” Olofsson gör en monsterräddning och räddar oss i det läget. I slutminuterna får vi en farlig frispark där målvakten släpper retur som vi går på och får till ett skott men han rädde det första skottet, men Andreas står på rätt plats i rätt tid och trycker in 2-1 målet när det är fem minuter kvar av matchen. Det var vi värda, vi var det bättre laget och förde spelet. Järnbrott stod upp bra men det lyckades inte hela vägen.”

JIF:s anfallare Henrik Lundh sa så här om matchen:

”Vi kom till Hällesåker med vetskapen att Landala dragit ifrån med ytterligare tre poäng i bottenstriden. Vi började matchen väldigt bra och lyckades näta redan efter 4 minuter. Några minuter senare så lyckad de få in ett kvitteringsmål. Med knappa 7 minuter kvar får Hällesåker en frispark och på returen gör det så att vi med största sannolikhet åker ner till division 7. Riktigt surt när vi äntligen fått Hällesåker i darrning och hade chans på ledningsmål med 15 minuter kvar. Detta var verkligen en deppig säsong, men något lag måste åka ut och denna gång så var det vår tur.”

Hällesåker är tvåa i tabellen och har kvalplatsen i egna händer då de har kvar att möta både trean FC Heden och fyran SK Argo

Järnbrott är på fel sida strecket med två matcher kvar och sex poäng upp till lagen framför. Båda Landala och GSIF har dessutom tre matcher kvar att spela. I teorin kan laget hålla sig kvar med två segrar och en massa mål om alla andra resultat går vägen. JIF har dock två luriga matcher kvar (Azalea och Pushers) och dessutom så möts Landala och GSIF

 

Azalea BK – Göteborgs SIF 6-0 (3-0)

Efter en lite knackig start har Azalea verkligen hittat formen. Laget följde upp 7-0 segern mot BK S:T Jakob med en 6-0 seger mot GSIF nu i helgen! ABK har nu 10 poäng på sina fyra senaste matcher. Felix Bellak satte 1-0 i första minuten och efter 25 spelade hade ABK 3-0. Johannes Mohlin Rutström satte 2-0 och Kasper Andersson 3-0. Mohlin Rutström gjorde sen 4-0 tidigt i andra och sen kom även femman (Bellak) och sexan (Birk Zachrisson). 

ABK:s tränare Jan Juhlin sa så här om storsegern:

”Vi gör i mitt tycke vår bästa bästa match i klubbens korta historia. Vi var inte nöjda med första 15 mot S:T Jakob och ville komma igång direkt. Jag klockade 1-0 målet till 32 sekunder och utan att vilja låta alltför kaxig och dryg, så var det faktiskt aldrig snack efter det. Grabbarna lirade med kvicksilverliknande flöde och vävde fotboll på ett finurligt sätt. Finns positionsbyten i kombination med ett lugn jag inte sett oss ha tidigare; kanske en effekt av att vi återigen har i stort sett samma trupp som i föregående två matcher. Johannes stöter in 2-0 efter en misslyckad utboxning och strax efter lyfter Stigland en boll på djupet till Kappe kapten, högerback, som löper centralt och duffar in 3-0. Direkt i början av andra är vi nära 4-0, men det dröjer ytterligare några minuter innan Johannes gör sitt andra på ett ganska fjösigt skott. Vi fortsätter dominera och tillåter inte GSIF att komma till några farligheter. När vi gör misstag, tar vi ansvar och vinner tillbaka bollen. Samtidigt lirar vi fortsatt boll på ett mycket bra sätt där det ibland känns som att mina ord om att jag och Daner sätter ramarna och killarna målar, gör att vi har ett gäng med Picassos, van Goghs och Dalis. När vi ändå pratar konstverk kan vi ta upp Bellaks mål när han gör en bicicletafint, lobbar bollen över backen, gör en 180 graders vändning och trycker in 5-0. Sedan får ju vår mittback Birk för sig att han är Hisingens Messi och löper från egen bana, sulfintar, kroppsfintar och kliver in och gör 6-0. Det kunde varit mer. Det är bra harmoni i laget just nu och samtidigt jobbar vi hårt med hela truppen. Det är tufft att hålla 7-8 bra spelare utanför truppen, men konkurrensen skadar inte och alla vet att de måste leverera på alla plan. Riktigt vass domarinsats av Joachim Alexandersson idag. Lugn, saklig och med en förmåga att verkligen förklara och hjälpa matchen att bli harmonisk. Det är lite synd att vi hade svackan mot Styrsö och Hällesåker, men vi får jobba vidare och se hur långt det räcker. Det är kul nu. Riktigt kul.”

GSIF:s Mattias Dotewall hade följande att säga om förlusten:

”Vi för gör en riktigt svag insats idag och har inte ett rätt på 90 minuter. Vi ger Azalea möjligheten att jogga hem vinsten utan större konstigheter. Bara glömma detta och ta nya tag mot Pushers på torsdags.”

ABK är sexa i tabellen medan GSIF återfinns precis över strecket på en tiondeplats.

 

/Rasta