Igår avslutades 4A och så här gick det:

 

SÖNDAG 4/10

FC Komarken – Angered MBIK 1-3 (0-2)

Angered MBIK hade seriesegern i egna händer och vinst borta mot FC Komarken skulle betyda uppflyttning till division 3! Det började också bra på Kongevi när Yosef Ismail satte 1-0 redan efter en kvart. Precis innan paus kom också 2-0 (Abdicsiis Bakin Salah). Med tio minuter kvar säkrade sen Younes Raisi segern med sitt 3-0. Komarken fick förvisso in en sen reducering genom Jafet Menghestab men det var aldrig någon fara.

AMBIK:s Berat Deniz sa så här om segern:

”Jag vill helst inte prata så mycket om matchen. Det var en match som vi förtjänade att vinna. Däremot seriesegern. Vi har vunnit 10 matcher i rad , bara släppt in 8 mål på 11 matcher. En sak jag kan säga med de här laget. Vi ställer riktigt hårda krav på varan. Både ledare till spelare, men även spelare till spelare. Även fast vi vann varje så sa vi till varandra att vi kan spela bättre. Och en sak säkert alla andra lag i serien kan hålla med mig om. Vi förtjänade detta, ingen kan ta det ifrån oss. Jag vill tacka alla andra lag för säsongen och önskar dem lycka till nästa år. Och vill även önska Ytterby lycka till i kvalet , de förtjänar att spela trean.”

Serieseger för nykomlingen Angered MBIK alltså med imponerande tio segrar och bara en förlust (premiären mot Ytterby). Självklart stort grattis till seriesegern!

Komarken slutade på en åttondeplats.

 

Gårda BK – Ytterby IS 1-4 (0-2)

Tvåan Ytterby hade redan säkrat kvalplatsen men hade även chansen att smita förbi ledande Angered. Ytterby gjorde sitt jobb på Överåsvallen men eftersom även Angered gjorde sitt så blir det kval. När det komme till matchen så kopplade YIS greppet i mitten av den första halvleken med två mål i tät följd. Tim Stolt Hermansson satte 1-0 i 23:e minuten och Tobias Sanne svarade för 2-0 strax efter. Gårda fick lite kontakt en kvart in i andra när Lukas Walberg Wesström reducerade men laget fick också en spelare utvisad strax efter och Ytterby kunde göra både 3-1 (Sanne) och 4-1 (Stolt Hermansson).

GBK:s ena tränare, Josef La Carrubba, sa så här om matchen:

”Vi spelar helt okej fotboll men Ytterby är mycket hetare i de bägge straffområdena. Vi slarvar mycket i sista tredjedelen och skapar inte många heta målchanser. Förlusten är inte mycket att säga om, vi möter ett bättre lag.”

Nykomlingen Ytterby alltså tvåa och deras säsong fortsätter med kval till division 3.

Gårda slutade på en niondeplats.

 

Lerums IS – Kode IF 3-2 (1-1)

Inför sista omgången var Kode IF på fel sida nedflyttningsstrecket och enda chansen att hålla sig kvar var vinst och det började bra borta mot Lerum. Kaptenen Rasmus Haraldsson satte 1-0 i mitten av den första halvleken. Glädjen var dock kortvarig då unge Axel Bruce nickade in kvitteringen strax efter och det var oavgjort i paus. I början av andra tog sen även hemmalaget ledningen när Pelle Jakobsson satte 2-1. Men Kode svarade ganska omgående och Anton Ytterbom gjorde 2-2. Kode kom dock inte närmare seger än så och istället satte Patric Andersson Lerums segermål!

LIS Patric Andersson hade följande att säga om segern:

”Regnig sista match på Rydsberg där vi visste att vi mötte ett taggat Kode som spelar för överlevnad. Matchbilden var ganska tydlig då vi hade väldigt mycket boll medan Kode är farliga på några kontringar och på fasta situationer. 1-1 i paus är ganska rättvist med tanke på att dom är mer taggade, aggressiva och vinner mer dueller. I andra halvlek öppnas det upp mer i vårt anfallsspel och vi vinner tillslut rättvist med 3-2.”

Kodes Rasmus Haraldsson sa så här om förlusten och nedflyttningen:

”Säsongen sista match och vårt utgångsläge i tabellen gör att det enbart finns ett sätt att attackera matchen. Dessvärre lever vi inte upp till det som lovades inför och trots en tidig ledning och ett upphämtat underläge så faller vi på målsnöret vilket känns signifikativt för vår säsong. En säsong med mycket om och men är nu över och vi kan enbart konstatera att våra insatser inte räckt till.”

Kode alltså ur 4A och ner i femman.

Lerum slutade på en femteplats.

 

Jonsereds IF – Partille IF FK 2-1 (0-0)

Partille låg farligt nära strecket och behövde minst en pinne för att säkra kontraktet på egen hand. Efter en mållös första halvlek så tog Partille ledningen i början av andra genom Kenan Taci. Det skulle dock visa sig att hemmalaget var starkast och på fem minuter så vände JIF på matchen. Omar Abdirahman Deriye kvitterade i 62:a minuter och i 67:e kom 2-1 (Axel Samuelsson) som också blev segermålet. 

Partilles målvakt Dennis Nithander sa så här om förlusten:

”Vi gör en ganska bra match och bortsett från första 10 minuterna så är vi det bättre laget hela matchen. Surt att förlora då vi var värda minst en poäng, och det hade varit oerhört bittert att åka ur serien efter en sådan här match. Tur för våran del att Lerum gjorde jobbet mot Kode.”

JIF:s Gabriel Felldén sammanfattad matchen så här:

”Det känns absolut bra med vinst mot Partille, viktigt att vinna ett derby. Vi går in i matchen ganska taggade trots att vi inte kan ändra jättemycket för oss i tabellen. Under matchens gång så känns det inte som vi utnyttjar ytorna vi får, vi spelar inte på den nivån vi är kapabla till och det blir ovanligt mycket bolltapp i helt fel lägen idag. Dock så kommer vi tillbaka in i matchen och vänder med två fina mål. Bra spelat av Partille idag och vi ser fram emot att möta er nästa år.”

Eftersom Kode inte vann sin match så blev det nytt kontrakt för Partille som slutade tia. 

Jonsered slutade på en fjärdeplats.

 

SKIF Semberija – Guldhedens IK 1-8 (1-1)

Guldheden var bortspelade från toppstriden inför sista omgången men bjöd ändå på ett riktigt målkalas. Borta på Bergsjövallen blev det en ordentligt överkörning av Semberija! Den första halvleken var dock jämn och det var Andreas Odersjö som inledde målskyttet då han gjorde 1-0 för hemmalaget. Det sista som hände i den första halvleken var sen att Svante Möller kvitterade. Efter paus gör sen Guldheden helt otroliga sju raka mål. Möller drar in tre raka första kvarten och plötsligt leder GIK med 4-1. Målen fortsätter att trilla in där Gabriel Gebremariam Svensson satte både 5-1 och 7-1 och däremellan gjorde Philip Svensson 6-1. Möller avslutade sen målskyttet med sitt femte mål för dagen och sitt 15 totalt (bäst i 4A)!

Semberijas Kevin Yamoah sa så här om förlusten:

”Den summerade helt klart problem som klubben och spelargruppen har haft under hela säsongen med en sån bra trupp vi har tycker jag men det är inget jag vill gå in på just nu efter en sådan match men det är kanske bra att de fick hända tyvärr får jag väl säga för att vi ska öppna ögonen lite. Guldheden gör det dom ska göra, resultatet är helt välförtjänt. Vi är rent ut sagt väldigt dåliga som lag och individuellt, jag vill även ta ansvar för att jag personligen inte har levt upp till det jag kan även om jag känner att jag inte har blivit en sämre fotbollsspelare, mycket hänger i det mentala och tror många i laget känner detsamma.”

GIK:s femmålsskytt Svante Möller sa så här om matchen:

”På förhand en match där inget av lagen hade nåt att spela för men där det märks ganska snabbt är vi är det hungrigare laget. Vi dominerar totalt i 90 minuter även om målen kommer i andra halvlek. Gott att avsluta snyggt ändå efter två tunga förluster!”

GIK:s matchrapport hittas HÄR

Guldheden slutade på en fin tredjeplats och Semberija blev sexa. 

 

Kärra KIF – Nol IK 3-1 (2-1)

Ett möte där inget av lagen hade så mycket att kämpa för. Kärra KIF hade redan åkt ur men ville säkert ta första trean och Nol hade redan säkrat kontraktet. Efter första 45 såg det ut som kanske Kärra skulle ta sin första seger då laget ledde med 2-1. Nol tog ledningen genom Mohammed Ramadan med sen vände KKIF efter mål av Jonathan Alkenhoff och Arvin Hamidi. I den andra halvleken började sen Nol med att bränna en straff men kunde sen både kvittera och få in ett segermål. Båda gångerna var det Hawar Kalkali som var sist på bollen. 

KKIF:s Jesper Konkell hade följande att säga om matchen:

”En match som inte betydde någonting för något av lagen bjöd på en helt okej match ändå. En första halvlek vi dominerar med bra spel, men som i många andra matcher så hamnar vi i underläge som vi dock hämtar oss ifrån relativt snabbt och går till pausvila med en skön 2-1 ledning. I andra halvlek tappar vi matchen i början och Nol gör 2-2 samt hinner bränna en straff innan vi spelar upp oss igen och matchen står och väger innan Nol väldigt fint kontrar in slutresultatet 3-2. Nu bryter vi ihop och kommer igen inför nästa säsong. Tack !”

Nols Jonny Stenström analyserade segern så här:

”Jag tycker Kärra var ett spelande lag, som hade mycket boll i 1:a halvlek! 0-1 kom efter kontring i 1:a halvlek lite ologiskt! Kärra hann göra 2-1 innan paus, tungt för oss! Vi hade svårt att få tag på dom 1:a halvlek! 2:a halvlek höjde vi oss efter en hårfön av coach Peter Karlsson! Vi låg närmare våra spelare och kunde etablera mer spel på deras planhalva. 2-2 och 2-3 kom logiskt efter fint spel mellan Ali och Hovar bägge målen! Vi missade en straff som och en hel del klara chanser! Kärra hade också en hel del chanser var av ett mål blev bortdömt korrekt! Således två lag som hade varsin halvlek och en hel del chanser! Kärra borde ha fler än en poäng, som dom spelade idag.”

Redan inför matchen var det klart att Kärra skulle sluta sist åka ur 4A. 

Nol slutade på en sjundeplats 

 

/Rasta