Så här gick det i helgens 7A och 7B:

 

FREDAG 2/10

7A

Bergums IF – Annedal FF 2-1 (1-1)

Bergum fortsätter att gå bra i 7A och i fredags kom en fin seger hemma mot Annedal. Det såg ut som att den första halvleken skulle bli mållös men i 41:a minuten kom 1-0 till AFF genom Robin Sundkler. BIF svarade dock direkt och Oliver Pantic sätter 1-1 i samma matchminut! Bergums segermål kommer sen i 81:a minuten genom Belmin Dautovic!

BIF:s Anton Kristiansson sa så här om segern:

”Vi gör en väldigt dålig match men tar tre poäng ändå tack vare vår målvakt Noah som gör några fantastiska räddningar och håller oss kvar i matchen. Trots dålig match så krigar vi på och vinner vilket är en styrka i sig. Tre poäng är allt vi tar med oss från den här matchen. Nu blickar vi fram emot nästa match där jag vet att vi kommer prestera på en högre nivå.”

AFF:s Christopher Lindström sa så här om matchen:

”Jag tycker det är en match som är hård, men schysst under hela 90 minuter! Vi gör kanske vår spelmässigt bästa match hittills. Ligger rätt, vinner dueller, skapar chanser, släpper knappt till några chanser defensivt, löper konstant i 90 minuter. Problemet denna matchen var att bollen helt enkelt inte ville in. Jag tycker vi är det bättre laget matchen igenom. Vi släpper två bollar bakåt orsakat av lite misstag/otur, varav ett är mitt egna fel. Så sammanfattningsvis är det en välspelad match rakt igenom där vi för spelet, men trots detta gör Bergum ingen dålig insats. En stor eloge till deras målvakt som gör en riktigt bra match och nästan på helt egen hand gör att Bergum endast släpper in ett mål denna match!”

Bergum är tvåa i 7A på samma poäng som ettan Angered SK.

Annedal återfinns på en sjätteplats.

 

Gothenburg Celtic FC – Angered SK 1-2 (0-1)

Topplaget Angered SK fortsätter att imponera och tog sin sjätte raka seger i fredags. På Heden 3 besegrades Celtic med 2-1. Bile Diiriye inledde målskyttet redan efter två minuter! 1-0 stod sig till pausvilan och en bit in i andra kom även 2-0 (Abdullahi Mohamed). Celtic fick sen in en reducering (Ivan Plavcic) men kom aldrig närmare.

Celtics målvakt Tor Berggren sa så här om matchen:

”Göteborg Celtic ger en homage till Sveriges VM-lag ’90. 1-2, 1-2, 1-2 känns såklart riktigt surt speciellt som vi för knappt två veckor sedan såg matcherna mot Bergum, Annedal och Angered som en riktig möjlighet att ta kampen om topplaceringarna. Någon mer poäng är vi kanske värda sett över dessa tre matcher men inget resultat var direkt orättvist inte heller fredagskvällens mot Angered. Jag står för min första tabbe i år när jag fumlar in en hörna efter knappt två minuter. Får ge en stor jäkla eloge till grabbarna som stöttar mig direkt och inte låter det röra kämpaandan ett uns. Angered är bra från början till slut, de för matchen men dominerar inte chansmässigt även om de nog är bättre där rent statistiskt. Vi gör på det stora hela en bra prestation även efter att Angered får in 0-2 tio minuter in i andra halvlek. Till slut får vi även in en reducering som sätter rejäl nerv i matchen sista 4-5 minuterna men Angered kommer undan med de tre poängen. För oss gäller nu att avsluta serien bra med en seger mot Gambian Mix nästa helg. Väl mött!”

ASK har alltså greppet om 7A och leder.

Celtic är femma i tabellen.

 

LÖRDAG 3/10

7B

Solängens BK – Ösets BK 6-1 (3-0)

Solängen tog sin sjätte raka seger i lördags när Ösets BK kördes över med 6-1 hemma på Eklandavallen. Niklas Rydin satte 1-0 på straff och innan paus kom även både 2-0 (Bleon Basholli) och 3-0 (Joel Heljemo). Senad Zuta fick in en reducering för Öset tidigt i andra men SBK svarade direkt när Basholli gjorde 4-1. Joel Flakberg ökade på till 5-1 innan Tobias Magnusson spikade slutresultatet.

SBK:s Andreas Söderberg sa så här om matchen:

”Inget snack om saken, vi styr matchen från start och får en pang start när Linus löser en straff som Rydin rakar in, efter det så är det raka rör. Vi rullar upp fint och gör 3-0 i första. Sen vetefan men Öset flaxar till och får in en boll efter lite miss i kommunikation mellan mig och Ricki. Men vi skakar av oss reduceringen ganska omgående och gör både 4-1, 5,1 och tillsist får Tobbe göra 6-1. En dag som denna kan man tycka att det är svårt och orättvist att bara utse en matchens lirare, men Bleon som gör två strutar och inkasserar fyra mål på sina två första seniormatcher får ändå ses som dagens stjärna.”

Solängen är självklart med i toppen och är tvåa efter Slottsskogen/Godhem.

Öset är åtta.

 

Nova FC – Slottsskogen/Godhem IF 2-4 (0-2)

Serieledarna SG tog en ny seger när Nova FC besegrades på Ruddalen i lördags. Laget fick en fin start då Isac Wedin Gluhic satte 1-0 redan efter fem minuter. Strax innan paus kom även 2-0 (Ferdi Shiba). I mitten av andra närmade sig sen Nova då Mak Lind reducerade. Milad Sharifi ökade dock på till 3-1 innan Lind satte en straff fram till 2-3 och i samma situation fick SG en spelare utvisad. Nova FC kom dock inte närmare och Shiba kunde stänga matchen i 89:e med sitt andra mål och SG:s fjärde.

SG:s Albin Westerlund sa så här om matchen:

”Vi gjorde väl inte vår bästa match idag. Men skönt då att vi ändå lyckas vinna. Första halvlek var ändå helt okej, sen blev vi alldeles för tillbakapressade. Som sagt, gött att vinna ändå.”

SG leder 7B, en poäng före Solängen. Dock har Solängen en match tillgodo. 

Nova FC är femma.

 

SÖNDAG 4/10

7B

IFK Hindås – Menisken IF 1-7 (0-1)

Menisken fortsätter att gå riktigt bra i årets 7B. Laget följde upp 5-0 mot Kärningön i förra omgången med 7-1 mot Hindås på Fagervallen i helgen och MIF är fortfarande obesegrade! Sermed Reda Taki satte tonen direkt med ett straffmål efter fem minuter. Den första halvleken bjöd en inte på några fler mål men i början av andra rasslande det till. Reda Taki gjorde då både 2-0 och 3-0 ganska tidigt och sen rullade det på för MIF. Herman Back gjorde både 4-0 och 5-0Reda Taki ville inte vara sämre utan avslutade målskyttet med två mål till och slutade alltså på fem fullträffar! Hindås fick in ett tröstmål i slutet genom Mohammed Qasim Hassan.

MIF:s Eric Kollberg Johansson sa så här om segern:

”En piskande regnig dag på Fagervallen. Vi var nog glada att de valde konstgräset trots allt. Slutsatsen av matchen är en grym laginsats och att vi överlag är det bättre laget. Men det satt ganska långt inne och det var tufft i cirka 55 minuter kanske då vi har 1-0 och Hindås kämpar på bra. Sen flyger det iväg när vi får lite mer utrymme. Sermed gör en jävla kanonmatch även om han snodde ett av mina mål i statistiken! Skämt åsido så är han otroligt vass när han hamnar i duell mot baklinjen och driver sig igenom till 4 klassmål trots lite halv bakfylla. Även Herman lyckas dunka in 2 stycken och gör en grym match. En extra hyllning till Robin Wickins som hoppar in som målvakt efter avhopp och styr uppspelen bakifrån på ett tryggt vis. Mycket trevlig match överlag och även om domaren missade en ganska solklar straff för oss gör han rättvisa bedömningar sett i sin helhet. Nu väntar två spännande och tuffa drabbningar, det ser vi fram emot.”

Hindås målvakt Johan Holst sa så är om förlusten:

”Tung match! Menisken var bra, men inte så bra som resultatet visade, vi var helt under isen idag! Billig straff direkt i första halvlek i andra går vi ut och släpper in ett mål ganska snabbt följt av en till tveksam straff, efter det är det precis som att vi ger upp. Vi gör dom bättre än oss idag, hade vi spelat två möten i år är jag ganska säker på att vi hade kunnat vinna en bättre dag, men ibland hamnar man under isen och det är bara att gratulera Menisken till en väl genomförd match idag.”

MIF är trea och har fem segrar och två kryss hittills. I de två kommande matcherna kommer laget få bekänna färg ordentligt då de ställs mot tvåan Solängen och ettan Slottsskogen/Godhem.

Hindås är sjua i tabellen. 

 

Proletären FF – FC Zalin 0-2

Nystartade FC Zalin trummar på i mitten av 7B-tabellen och tog i söndags en 2-0 segerÅkeredsvallen mot Proletären

PFF:s målvakt Rasmus Hansson sa så här om matchen:

”Det var en jämn förstahalvlek där jag tycker vi hade övertaget men mycket fram o tillbakaspel med bollen så vilket lag som helst hade kunnat ta ledningen, men det står 0-0 i halvtid, i andra halvlek så tar dom över matchen lite och ett oturligt självmål gör att dom tar ledningen, när vi försöker höja oss så resulterar det i ett till mål bakåt och så slutar matchen. Med 10 minuter kvar så skadade sig en av deras spelare med något som såg ut som en korsbandsskada, så vi hoppas att det inte är något allvarligt och att han kommer tillbaka snabbt”

Zalins tränare Naim Marouky sa så här om segern:

”Vi gör en svag första halvlek speciellt första 20 minuterna rots det får vi två frilägen som vi missar. Vi spelar bättre andra halvleken och bra kontroll på matchen. Vi vinner till slut med 2-0 mot bra motståndare. Glädjen uteblir då skadar vår lagkapten sig så illa i knät och ligger på sjukhus! Vi tackar Proletären för stödet under skadan och önskar de bra avslutning på serien!”

Zalin är sexa medan PFF återfinnas på en niondeplats. 

 

/Rasta