Så här gick det i helgens 7C:

 

FREDAG 2/10

Kareby IS – Brämaregårdens FC 8-0 (2-0)

Kareby börjar närma sig toppen och tog i fredags en storseger hemma på Kareby Hed när bottenlaget Brämaregården besegrades med 8-0. Det tog dock lite tid innan målskyttet lossande. Ermin Sacic satte 1-0 efter en halvtimme och det var ”bara” 2-0 (målskytt Oscar Marek) i paus. I andra började dock målen att rulla in. Arvid Davidsson nickade in 3-0 tidigt och strax efter kom 4-0 (Sacic igen). Davidsson blev också tvåmålsskytt när han gjorde 5-0. Oliver JohanssonNimer El-Binni och Wilmer Ejderfalk avslutade sedan målskyttet.

KIS Arvid Davidsson sa så här om segern:

”En skön seger idag med många fina kombinationer och målskyttar. En match där vi får det att lossna ordentligt i målprotokollet. Matchen börjar lite trevande där vi skapar många chanser men lyckas inte riktigt få in bollen i början. Vi krigar på och har med oss 2-0 till halvtidsvila. I andra går vi ut och alla fortsätter att ge 100% vilket ger resultat. Målen börjar trilla in och vi vinner med 8-0. Kul match där alla ger allt från början till slut.”

Kareby är nu uppe på en andraplats, fyra poäng bakom ledande FC Fyrklövern.

BFC är sist i 7C-tabellen.

 

Hermansby IF – Rödbo IF 1-3 (0-1)

Derby på Kärnavallen när Rödbo IF hälsade på. Det såg ut att bli en mållös första halvlek men minut innan paus hittade RIF:s Andreas Lippens rätt. Peter Bengtsson satte sedan 2-0 en bit in i andra. Hermansby fick lite kontakt med en halvtimme kvar då Simon Grahn reducerade men ganska kort efter kom 3-1 för Rödbo genom Christian Solander.

HIF:s tränare Jonnie Pettersson sa så här om matchen:

”Ja vad ska man säga, derby mot Rödbo är alltid skoj. Dock så har vi typ inga centrala spelare kvar, nya föräldrar, skador och andra som valt att ta en paus i denna konstiga säsong plus ett par viktiga spelare borta som satsar på innebandy. Inget direkt skönlir av något av lagen idag, vi går ut och försöker spela vårt spel, men har dagen till ära valt att högerkanten är den kant vi ska spela på under 90 minuter tydligen. Första halvlek händer inte jätte mycket båda lagen har väl någon chans var, tycker vi spelar helt okej tills vi ska in på sista tredjedelen men där snubblar vi på bollen och gör många felbeslut. Två minuter innan halvtid får dom en hörna som vår målvakt tyvärr tappar och dom kan stötta in 1-0. Ca 10 minuter in i andra slår målvakten en lång utspark som vi har all tid att komma på rätt sida på, men det är tydligen för jobbigt så dom blir övertaliga oss och sätter 2-0. Några minuter efter så hittar vi äntligen ut med bollen på vänster sidan och Simon vänder in med bollen en bit utanför straffområdet och sätter bollen ribba in i bortre krysset. Vi får lite känsla igen och försöker komma till 2-2 men dom kontrar in 3-1 istället, sånt som händer när man försöker komma framåt mer. Rödbo gör det bra idag, köttmur framför straffområdet och snabba i omställningarna. Positivt för dagen är att vi fortsätter försöka spela så som vi sagt, och att alla gubbar var hela när matchen va över. Tre tuffa matcher kvar nu, men bara att fortsätta och sätta vårt nya sätt att spela inför nästa år!”

RIF är nu femma i tabellen och HIF är sjua.

 

LÖRDAG 3/10

Geesguud UF – IK Västanå 4-2 (2-1)

Geesguud föll senast mot Backatorp men var tillbaka som vinnare i lördags. Hemma på Länsmansgårdens IP blev det 4-2 mot gästande Västanå. I mitten av den första halvleken kom både 1-0 (Yahye Bashir Abdi) och 2-0 (Qasim Sayid-Ali Hurie). Det var ledning 2-1 i paus efter att William Frövén reducerat. En kvart in i andra kom sen 3-1 (Abdalla Hilowel) men Frövén var framme och reducerade igen. Västanå kom dock inte närmare utan istället gjorde Abdi sitt andra mål och stängde matchen.

Geesguuds Abdiaziz Dini sa så här om matchen:

”Vi går in i matchen och tar kommandot direkt och sätter press högt upp. Vi äger mycket boll och får en tidig straff som vi förvaltar på bästa sätt och därifrån så har vi matchen under kontroll, men de var väldigt farliga på fasta situationer vilket de gjorde sina mål på. Vi har bud på mer men missar mycket. Välförtjänt seger för vår del.”

Geesguud är nu sexa och Västanå nia.

 

SÖNDAG 4/10

FC Fyrklövern – Solväders FC 4-3 (3-1)

I toppen av 7C fortsätter Fyrklövern att gå bra. I söndags blev det seger igen när Solväders FC besegrades på Tuvevallen. FCF kopplade greppet en bit in i matchen med tre raka mål. Arin Tawfik satte en frispark fram till 1-0, Daniel Zamani gjorde 2-0 och Amir Reza Khateri satte trean. Precis innan paus fick dock Hassan Hassan in en reducering för SFC. I mitten av den andra halvleken kunde sen SFC komma ifatt. Mohamed Amer Kanfoud satte 2-3 och bara minuter senare kvitterade Fernando Ramis för Solväder. Det såg ut att sluta oavgjort men med tio kvar blev Tawik matchhjälte när han drog in sin andra frispark för dagen och säkrade segern för Fyrklövern

FCF:s Arin Tawik sa så här om segern:

”En match där vi gör en bra första halvlek och tar vara på våra situationer och går in med en 3-0 ledning till paus, andra halvlek blir vi bekväma i ledningen och dem straffar oss mestadels på våra misstag, men återigen så får vi in ett avgörande mål i slutet. Vi har ett lag som aldrig viker sig och spelar med hjärta in till sista minuten.”

SFC:s tränare Hector Valeria hade följande att säga om matchen:

”Solväders FC hade tre fyra chanser att göra mål i början av matchen men det var Fyrklövern som ledde matchen med 3-0. Nonchalanta avslut från SFC anfallarna gjorde sitt. I slutminuterna i första halvleken reducerade SFC till 1-3. I andra halvlek stressade vi Fyrklövern till misstag och 3-3 var ett faktum Matchen borde ha slutat 3-3 men en frispark för Fyrklövern gav de seger Grattis till seriesegern Fyrklövern.”

FCF leder 7C, fyra poäng före Kareby.

Solväders FC är nu fyra.

 

/Rasta