Det finns fortfarande matcher som ska spelas och så här gick det igår:

 

TISDAG 6/10

6A

FC Härlanda – Real Maskin BK 4-2 (2-1)

Intressant match på den övre halvan av 6A. Bergsjö IF har redan sprungit iväg med seriesegern men andraplatsen (som ger kval) finns fortfarande i potten. Två av de inblandade lagen är FC Härlanda och Real Maskin och de möttes på Härlanda Park igår. Det var ”Fångarna” som tog ledningen genom Anton Ryman en dryg kvart in i matchen. Efter en halvtimme kom kvitteringen när Tobias Olovsson satte en straff. Innan paus hade dock hemmalaget återtagit ledningen när Felix Wulff hittade rätt. Real tog sig dock tillbaka in i matchen tack vare ett självmål tidigt i andra och plötsligt var det utjämnat igen. Så klev Wulff tillbaka in i handlingen och iklädde sig rollen som matchhjälte. I 83:e satte han 3-2 och två minuter från slutet hgjorde han även 4-2 med sitt tredje mål för kvällen!

Reals Tobias Widberg sa så här om matchen:

”Svängig och krigig match där båda lagen kör mycket långt och krigar på. Några chanser åt båda hållen men annars mest kamp. Vi kvitterar två gånger om men när de får lov att göra 3-2 i slutet på, enligt mig solklar offside, enligt domaren tydligen den mest solklara och tydliga icke-offsiden han sett under hela sitt liv, (där va vi inte överens) så lyckas vi inte kvittera en tredje gång. Istället gör dom 4-2 på en omställning i slutet när vi skickar upp folk i banan. Sista målet var för övrigt helt solklart inte offside. For the record…(där var vi överens).”

Härlanda Ricardo Nascimento hade följande att säga om segern:

”Vi har ett skönt flow nu och bra koll på vad vi vill göra offensivt och defensivt. Vi tar små steg fram varje match med förbättringsförslag som Coach tagit med sig. Matchen börjar lugnt. Vi tar dock ledningen efter 20 min. Real kvitterar på straff efter 31 minuter. Vi hinner göra 2-1 innan paus med ett anfall som såg exakt ut som det anfall Portugal hade vid 2-2 mot England -00. 6.36min in i Klippet. Min idol João Vieira Pinto, min gamla idol med näsplåstret (klicka HÄR).  Real kvitterar direkt i andra via ett självmål. Olyckligt med inlägg från höger som vi styr in i eget. Vi lyfter oss dock på slutet och springer in 3-2 samt 4-2. Känns ändå som en stabil resa matchen igenom. Wulff gör hattrick och är MVP. Nästan ostoppbar och fick ta mycket stryk. Bullen hade ett monsterskott från 25m i kryssribban som förtjänade ett bättre öde. Annars är det en sisådär match för de som tittade. En stereotyp Div.6 match med tjuvsmällar och långbollar. Kuriosa att jag fick träffa en gammal kompis från SBTK, Anders S. Fin grabb. Otroligt kul. Skön vinst, oskön match. Vi kämpar vidare mot kvalplatsen som står öppen!”

Härlandas matchreferat hittas HÄR

Reals matchrapport hittas HÄR

Segern gör att Härlanda nu är tvåa men det är riktigt jämnt bakom i en lite haltande tabell. FCH är en poäng före trean Inter Linné men då har FCH en match mer spelad. Real Maskin är fyra, två poäng bakom, med en match mer än Härlanda. Även femman Fröjden och sexan Croatia skulle kunna blanda sig i också!

 

6B

Knippla IK – Neutrala IF 1-3

Viktigt möte i toppen av 6B när Neutrala begav sig till Prästängen för att möta Knippla IK. Gästerna började bäst när Abdale Hasan Abdulahi satte 1-0 efter en dryg kvart. KIK svarade dock och Christian Johansson nickade in kvitteringen. Precis innan slog sen Abdulahi till igen med ett 2-1 mål. Tio minuter in i andra kom sen även 3-1 (Asad Burhaan Mohamud) och Knippla hade inget svar. Tung seger för Neutrala.

KIK:s Isak Torgersson sa så här om matchen:

”Ja, idag var Neutrala numret för stort. Dom ägde bollinnehavet i matchen och vi fick mest jaga boll och gå på kontring. Dom hamna i en kortvarig svacka efter vårat 1-1 mål och hoppet tändes lite. Men då kom en riktig kalldusch och dom kontrar in ett mål i minut 44 och det målet kändes som att hela världen rasa och Trump blev president igen. Riktigt tungt med andra ord. Andra halvlek får dom ett tidigt 1-3 mål och där är det godnatt. Vi är trötta och orkar inte riktigt hela vägen att störa och få till några chanser. Men resultatet är ju fullt rättvist, bra gjort Neutrala! Det mest positiva ifrån matchen är nog lokalfotbollens största profil(!?) herr Lundin som skötte pipan galant! Fan vad jag gillar den mannen. Gött tugg! Men vi kör nya tag mot Arbetarna på lördag hemma på ön, blir bra!”

Neutralas Sinisa Mirkovic sa så här om segern:

”Vi hade bra bollkontroll och fint passningsspel. Det var vi som kontrollerade hela matchen . Knippla var starka i luften och gjorde målet från hörnsparken. Det var en viktigt match för Neutrala och vi visade igen att vi är ett bra lag och att vi kan lyckas bra när vi kämpar .”

Seger gjorde att Neutrala klev förbi både Knippla och Skottfint i tabellen och är nu tvåa bakom Västkurd. Det är fyra poäng upp till VBK men då har Neutrala en match mer spelad. Det ska också tilläggas att Skottfint (som är två poäng efter) har två matcher tillgodo. 

Knippla är fyra. 

 

7C

Backatorp IF – IK Västanå 2-4 (1-1)

Nystartade IK Västanå har haft det ganska motigt under debutsäsongen i 7C och inför matchen mot Backatorp stod laget på fyra poäng efter sex matcher. Även Backatorp har haft det svårt och laget inledde med sex raka förluster men kommer senaste från två raka trepoängare. Igår på Backavallen var det tidiga mål från båda lagen. Oscar Bengtsson nickade in 1-0 för Västanå redan efter två minuter men innan tiominutersstrecket hade BIF kvitterat genom Benjamin Bertrand (även det på nick). Det var oavgjort i paus men sen rycket Kungälvslaget till sig en tvåmålsledning i början av andra genom två mål av Ludvig Lindquist. Med sju minuter kvar blev det sen inte nerv när Elias Hylén reducerade men BIF kom inte närmare och istället kunde Ramman Heshar avgöra för Västanå.

BIF:s Dan Ahlman sa så här om matchen:

”Vi åker på ett mål i baken tidigt i första halvlek men jag tycker vi reser oss direkt och spelar en fin fotboll. Vi rullar mycket boll och spelar oss fram till flertalet lägen men vi är inte tillräckligt effektiva framför mål tyvärr. Vi har dock 1-1 i halvtid och det känns som att det ska lossna i andra. Västanå har dock ett par giftiga spelare i offensiven som ständigt är ett hot och de gör årets mål gånger två i andra halvlek. Vi ger oss dock inte och sätter 2-3 med en stund kvar av matchen. Det känns dock som att vi inte blir tillräckligt desperata i slutet, vi trycker inte in tillräckligt med folk i boxen och vi matar inte in bollen i straffområdet när vi har chansen utan istället försöker vi spela runt och ta oss till lägen på det viset vilket straffar oss när vi tappar boll och Västanå istället trycker in 4-2. Vi kände allihop att vi inte gjorde det tillräckligt bra och att vi borde fått med oss poäng idag men vi får gratulera Västanå till tre pinnar och ladda om till matchen mot Kareby på söndag.”

Västanås tränare Jakob Zimmergren hade följande tankar om segern:

”Kändes riktigt skönt att komma iväg från ett regnigt backavallen med tre poäng till grabbarna vilket behövdes! Väldigt upp och match från båda sidor, vi skapar mer farliga chanser än dem och sätter dom väldigt snyggt, två drömmål utav våran Ludvig Lindqvist!”

Segern gjorde att Västanå klev om just Backatorp i tabellen. Västanå är nu sjua och BIF nia.

 

/Rasta