Så här gick det igår:

 

ONSDAG 7/10

6A

Gamlestaden FF – Inter Linné IF 2-3 (1-1)

Bakom redan klara seriesegrarna Bergsjö IF är det flera lag som slåss om andraplatsen och kval. Inter Linné är ett av de lagen och igår blev det en trepoängare mot Gamlestaden FF, men det var en tight tillställning. Det var oavgjort i paus efter att Pontus Berner gett GaFF ledningen och Manner Pineda kvitterat. En bit in i andra återtog Gamlestaden ledningen när Emanuele De Caro nickade in 2-1. Pineda slog sen till igen och satte 2-2 men sen tickade matchuret på. Med endast två minuter kvar av ordinarie matchtid kom sen segermålet när Yusuf Ebrahimi nickade in 3-2

GaFF:s Glenn von Beetzen sa så här om förlusten:

”Vi gör en bra match återigen dock uddamålsförlust. Vi följer planen. De har mycket boll men båda lagen skapar lika mycket. Över 90 minuter sett till målchanser så är det oavgjort. Vi missar lite för mycket idag, inklusive mig själv tyvärr. Sett till det stora hela en ok säsong för oss med tanke på lagrotationen. Blir en spännande nästa säsong för GAFF! Tack för i år. Även stort tack till dig och ditt arbete med bloggen!”

Inter Linnés Carl Demirtas Sjödin sa så här om matchen:

”Bortamatch på Härlanda Park mot Gamlestaden. Vi börjar matchen helt ok och rullar bollen på ett bra sätt. Vi skapar några halvchanser men vi slarvar vi i ett uppspel och ger bort ett mål. Halvleken står och väger lite sen men vi skapar mer och mer framåt och får in 1-1 innan halvlek. I andra åker vi på en kalldusch och släpper in 2-1 genom en snygg loppnick. Sen börjar vi åter att skapa chanser och får in 2-2 genom Manners andra mål. Gamlestaden försvarar sig tappert men något oväntat lyckas vi göra 2-3 på hörna genom Yusuf. Grymt skönt seger och stort tack till Gamlestaden för en trevlig kamp.”

GaFF:s matchrapport hittas HÄR.

Inter Linné sitter i förarsätet när det gäller andraplatsen. Laget har två poäng ner till trean Härlanda med två matcher kvar. 

För GaFF har det varit en tuff säsong och det var lagets femte uddamålsförlust (av sex förluster). Det var också lagets sista match för säsongen och just nu är GaFF åtta men lagen bakom kan gå förbi om de vinner sina avslutande matcher. GaFF skulle även kunna kliva upp en placering då sjuan Tollered är före endast på bättre målskillnad. 

 

6B

Hönö IS – BK Skottfint 1-1 (0-0)

Viktig match på den övre halvan av 6B och båda lagen är i klungan som jagar kvalplats och i Skottfints fall även ledande Västkurd. Hemmalaget Hönö var i mest behov av en trepoängare för att haka på toppen men det var gästerna BK Skottfint som inledde målskyttet en dryg kvart in i andra när Darwin Bahmani satte 1-0. Det såg länge ut att bli segermålet men i 89:e minuten kvitterade Emil Linhult för hemmalaget! 

HIS Nicklas Bensby sa så här om matchen:

”Vi börjar matchen helt klart bäst, spelar snabbt passningsspel med många fina kombinationer på offensiv planhalva, spelar oss fram till flera lägen men som så många gånger förr så vill bollen inte in. Skottfint börjar 2:andra halvlek bäst med att spela långt och tvingar oss ner i banan. Skottfint tar ledningen på en fast situation där våran målvakt oturligt tappar bollen så en Skottfint spelare kan lägga in den i öppet mål. Vi trycker på mestadels under 2:andra halvlek, får in 1-1 målet på en hörna i matchminut 90. Båda lagen skapar lägen matchen igenom och efter slutsignalen så känns 1-1 som ett rättvist resultat.”

Skottfints ena tränare, Kristofer ”KL” Landahl, hade följande tankar om matchen:

”Vi pratade innan matchen om att Hönö skulle komma ut aggresivt ,rejält och fysiskt. I första halvlek blir vi överkörda och skall mest vara glada över att Hönö inte omsätter någon av sina otaliga hörnor eller inlägg. I paus pratar vi om att fotboll är en kontaktsport och att det fanns möjlighet att börja med dans eller innebandy om man känner för det. Vi lyfter oss och tar kampen,jämnar ut spelet och tar ledningen genom SuperDarwin. Vi har en nick som Hönös målvakt gör en fullständigt osannolik räddning på. Hönö kvitterar i sista minuten och det är surt såklart men någonstans får man vara ödmjuk efter nederlaget och erkänna att det är rättvist över 90 minuter.”

Resultatet gör att Hönö är fyra med en match kvar och laget har två poäng upp till nuvarande tvåan Neutrala och en poäng upp till Skottfint som är trea. Ö-laget har en minimal chans att sno åt sig kvalplatsen men då måste alla resultat gå deras väg i de sista matcherna. 

Skottfint alltså trea men de har andraplatsen i egna händer, som det så vackert heter. Laget är en poäng bakom Neutrala men har en match tillgodo. I nästa omgång möts just Neutrala och Skottfint och NIF har dessutom serieledarna Västkurd i sin sista match. 

 

/Rasta