Igår lirades det flera intressanta division 6-matcher:

 

TORSDAG 8/10

6B

Bjurslätts IF – Chalmers Studentkårs IS 2-2 (1-1)

Viktiga poäng på spel där Chalmers ville säkra kontraket definitivt (även om de inte låg riktigt risigt till) och där Bjurslätt ville ta sig bort från botten. Det var gästande Chalmers som började bäst på Bravida och Joël Ahoré Brou Boni satte 1-0 innan första kvarten var spelad. Lagom innan paus satte dock Hauraman Behzad Abdulaziz 1-1. Joakim Kos Håkansson nickade sen in 2-1 för Bjurslätt en bit in i andra men det dröjde inte länge innan det var utjämnat. Joakim Svensson gjorde 2-2 strax efter och det blev även slutresultatet. 

BIF:s Alexander Ung sammanfattade matchen så här:

”Gött att få med sig en poäng.”

Chalmers Hugo Månsson sa så här om krysset:

”En regnig go match på Bravida Arena. Tråkigt att de ännu inte fixat belysningen på arenan dock, då tror jag vi hade haft 3 poäng med oss. Vi får istället nöja oss med 2-2 och 1 poäng, vilket räckte för att garanterat säkra division 6-kontraktet till nästa år. Även om vi kände oss ganska säkra från bottenstriden redan innan matchen, så var det såklart skönt att få det helt avfärdat. Nu blir det att njuta av sista matchen borta mot Hönö och sen fira av säsongen med något gött kalas.”

Chalmers har nu löst kontraktet och är sjua inför sista matchen.

Bjurslätt är nia i tabellen och har viktig match i nästa omgång mot tian Diseröd där kontraktet kan grejas. 

 

6C

SK Argo – Styrsö BK 2-1 (2-0)

Obesegrade serieledarna Styrsö BK behövde en poäng för att säkra seriesegern men hemmalaget SK Argo ville annat hemma på Majvallen denna regniga torsdag. Argo fick en drömstart där Emil Norell trycker in en retur efter att SBK:s målvakt inte fått grepp på Björn Bromander frispark. Ledningsmålet kom redan efter tre minuter. Styrsö trummade sen på men Argo stod emot och det såg ut att bli 1-0 i paus. Det sista som händer är dock att Argo utökar till 2-0. En fin aktion av Bromander på kanten gör att bollen går fram till Marcus Comé inne i straffområdet. Hans avslut träffar stolpen men Marcus Lindqvist trycker in returen! I andra försöker Styrsö höja tempot och en kvart in blir Argo decimerade till tio man efter att Jacob Ljunggren Norberg fått två gula på kort tid. Styrsö får rejält tryck sista halvtimmen men Argo reder ut det trots mängder med hörnor och hel- och halvchanser samt en boll i stolpen. På stopptid får Styrsö en straff som Mattias Janicijevic sätter säkert (hans nionde för säsongen) men närmare än så kommer inte ö-laget! En rättvis seger för Argo som både hittade sätt att göra mål och sätt att hindra motståndarna från att göra mål, och då vinner man fotbollsmatcher. Det var en bra division 6-match med mycket känslor, en del hets och hårda dueller

Argos matchreferat hittas HÄR. Bilden till inlägget är lånad därifrån. 

Styrsö gar fortfarande seriesegern i egna händer. Laget leder med fem poäng och har en match kvar där de möter skärgårdskollegan Vrångö hemma på Amneviksvallen. Seger där och guldet är klart. Även ett kryss lär räcka om inte Argo skulle börja ösa in mål. 

Argo är tvåa i tabellen och enda laget som kan hinna ifatt SBK men det är två tuffa matcher kvar för Majornalaget. Seger på onsdag mot ett formstarkt Azalea säkrar dock minst kval. Skulle det även bli seger mot Hällesåker i sista blir det serieseger förutsatt att Styrsö förlorar. 

 

FC Heden – Hällesåker IF 3-3

Två lag som är inblandade i kampen om andraplatsen gjorde upp på Överåsvallen igår. Heden inledde målskyttet när Toni Ceesay knoppade in 1-0 efter en dryg halvtimme. Sen klev HIF:s Adam Vestin in och vände med först en kvittering och sen direkt i andra ett ledningsmål. Lagen fortsatte dock att följa varandra och Niclas Andersson kvitterade till 2-2. Sen tog Heden ledningen igen i 85:e minuten när Christer Olofsson hittade nätet! Det skulle dock inte bli hemmaseger då Jonas Olcén kvitterade i 88:e! 

Hedens Kim Nordström sa så här om matchen:

”En trevlig och händelserik match. Tycker vi spelar bra och har det mesta av spelet. Känns logiskt när vi gör 3-2 på slutet efter att haft tryck större delen av andra. Starkt således av Hällesåker att vända det sent och få in 3-3. Kul att GP var där och sände så att man kan se vårt fantastiska tempo i efterhand.”

HIF:s tränare Jimmy Christensen sa så här om matchen:

”En bra match mellan två kämpande lag. Tycker det var en tuff, men sjysst match. Ett rättvist resultat som var dåligt för båda lagen. Framförallt nu när SK Argo vann sin match mot Styrsö. Domaren gör en riktigt bra match! En ung kille dessutom.
Jag är nöjd med killarnas insats mot ett bra lag! Nu ser vi fram mot avslutningen, som kan bli väldigt intressant om Azalea vinner eller lyckas ta poäng mot Argo.”

Båda lagen är nu en poäng efter tvåan Argo med varsin match kvar. De är dock beroende av att Argo inte vinner sin match på onsdag mot Azalea som kvaldrömmarna ska leva vidare. Intressant sista omgång där Hällesåker möter just Argo och Heden möter Azalea, som också kan blanda sig kampen om andraplatsen.

 

Järnbrotts IF – Azalea BK 0-3 (0-1)

Det oranga tåget rullar vidare och Azalea har nu 16-0 på sina tre senaste matcher och 13 poäng på de fem senaste matcherna. I gårdagens match nickade Karl Stigland in 1-0 efter en dryg halvtimme, ett resultat som stod sig till pausen. En kvart in i andra säkrade sen segern för Azalea. Första gjorde Mahdi Tohidi 2-0 och direkt efter kom 3-0 genom Felix Bellak

ABK:s Frej Ramberg sa så här om segern:

”Det var riktig lokalfotbollsstämning på ett mörkt och regnigt Ruddalen 2. Det är Azalea som står för bollinnehavet I första halvlek men bortsett från ett fåtal riktigt fina anfall förvaltar vi inte övertaget riktigt så som vi vill. Efter en väldigt fin nick av Stigland har vi ändå med oss 1-0 in i paus. I andra halvlek är det ett Järnbrott med kniven mot strupen som kliver ut och pressar högt. De lyckas ganska bra med det och vi hittar inte alls det passningsspel som vi haft i några matcher nu. Efter 15-20 minuter av andra kliver inbytte Mahdi fram med en läcker lobb över Järnbrotts målvakt till 2-0 och där känns matchen ganska avgjord. Efter det kan vi spela av matchen relativt bekvämt och hinner bättra på målskillnaden till 3-0 innan slutsignal. Vi tackar Järnbrott för den här matchen och blickar fram mot en rafflande avslutning på säsongen!”

JIF:s kapten Ludvig Strid sa så här om förlusten:

”Azalea gör en väldigt bra match mot oss och dominerar från start till slut. Vi är inte med alls i första halvlek och har väldigt svårt att etablera spel. Vi blir något bättre i andra halvlek men lyckas ändå inte skapa så mycket. Azalea vinner matchen välförtjänt och vi får fortsätta att gnugga på under nästa vecka för att avsluta säsongen på ett bra sätt.”

För Azaleas del så betyder segern att laget fortfarande har chans att knipa kvalplatsen. Laget är tre poäng efter tvåan Argo men lagen möts nu i veckan. Seger där så övertar laget andraplatsen på bättre målskilland inför sista omgången! Där möter man dock FC Heden som också jagar uppflyttning! 

För Järnbrotts del betydde förlusten att de gör Johanneberg sällskap ner i sjuan. Med en match kvar kan de inte längre ta sig över strecket. 

 

Göteborgs SIF – Pushers BK 0-2 (0-0)

Nykomlingen Pushers fortsätter sin ganska trevliga säsong och vann igår över ”Studenterna”Guldheden Södra. Det var dock mållös den första timmen innan Robin Griffiths hittade rätt. Strax efter kom även 2-0 genom Eric Ahlberg

PBK:s Erik Wallnér sa så här om segern:

”Efter ett par matcher där vi inte kommit upp i nivå var det gött att studsa tillbaka. Vi trillar boll från start och har många bud på ett ledningsmål under första. Det enda farliga som Studenterna har är en på tok för hård hemåtpass från undertecknad. Andra fortsätter som första: med Pushersdominans. 1-0 kommer efter att Robin fått till ett skott efter lite rikoschetterande i offensivt straffområde. 2-0 kommer strax därefter när Krisse hittar kapten Ahlberg i en perfekt tajmad löpning med en pärla till långboll. I slutminuten får Studenternas ett riktigt pangläge efter en fast situation men Mike – planens gigant idag – räddar på mållinjen. Ett gott dagsverke, en hållen nolla, och stundtals fin fotboll. Nu ser vi fram emot att kriga om pallplatserna i den sista rafflande omgången – och att sen komma tillbaka som hungriga vargar under 2021!”

GSIF:s Victor Jansson sa så här om förlusten:

”Andra riktigt svaga insatsen i rad nu, ingenting stämmer och Pushers vinner helt rättvist, inget snack alls. Får försöka avsluta säsongen på ett bättre sätt och hitta tillbaka till dem klassiska ”grunderna”.”

Pushers är femma med en match kvar och om bloggens beräkningar stämmer så har det faktiskt en liten chans att sluta tvåa! Om vi utgår från PBK slår Järnbrott i sin sista match så slutar de på 21 poäng. Om Azalea slår Argo på onsdag samtidigt som det blir kryss i både Hällesåker-Argo och Azalea-Heden i sista omgången då slutar tre lag på 21 poäng! Argo, Azalea och just Pushers! Då blir det en målskillnadsaffär och även om PBK ligger lite efter just nu så möter de alltså redan nedflyttade Järnbrott i sista matchen! 

GSIF är nia i tabellen. 

 

/Rasta