Så här gick det i division 7 igår:

 

TORSDAG 8/10

7A

Högaborg Kärralunds FC – Gunnared KIF AVBRUTEN

Efter den första halvleken var det 1-1Heden 2 men sen valde domaren att lämna matchen till den andra halvleken. Bloggen vet inte anledningen men enligt de inblandade lagen så verkade det inte varit några större problem under den första halvleken. Vi får se vad som händer. 

 

7B

Ösets BK – Proletären FF 0-1 (0-1)

Proletären har haft det tufft i årets 7C men igår kom andra segern för säsongen. Daniel Rojas frisparksmål i den andra halvlekenräckte för seger för PFF borta mot Öset.

ÖBK:s kapten David Winqvist sa så här om matchen:

”Det är tråkigt med ytterligare en förlust. Vi trodde att vi skulle kunna ge dem en bättre match men lyckas aldrig etablera något spel. Vi kändes ofokuserade.”

PFF:s målvakt Rasmus Hansson sa så här om segern:

”Första halvlek var jämn och vilket lag som helst hade kunnat ta ledningen. Det var i andra halvleken vi började ta över och pressa dom. Vi gör ett mål på en frispark och strax efter det så är det en duell som resulterar i frustration från en av deras spelare som attackerar vår spelare. Detta resulterar i ett rött kort. Dom pressar oss lite efter målet men har inte några jättefarliga lägen utan mest långskott. Matchen var tyvärr präglad av en känsla att Öset inte ville försöka bryta utan gick vårdslöst in i dueller istället. Detta kan man se med mängden gula dom får och att dom även får ytterligare ett rött kort i slutet av matchen. Välförtjänt seger och en härlig en då det känns som att vi spelat bra men inte riktigt kunnat avgöra när det väl gäller.”

PFF är nu nia, två poäng bakom åttan Öset.

 

Menisken IF – Solängens BK 0-5 (0-3)

Toppmöte i 7B men det blev inte någon jämn tillställning, iallafall inte målmässigt. Solängen kunde ta sin sjunde raka seger och sätta press på ledande Slottsskogen/Godhem!

Meniskens Johan ”Bolivia” Anäng sa så här om förlusten:

”Tung förlust för oss ikväll. Där vi väljer med facit i hand fel taktik och Solängen väljer rätt. Vi tänkte som resten av säsongen lägga oss högt i försvarspelet och pressa fram misstag från motståndarna. Solängen valde nog den lite mer framgångsrika Lagerbäckska modellen att ligga lågt och slå om med vassa omställningar. Jag skulle nog inte ljuga om vi har minst 60% bollinnehav i första halvlek och även om vi rullar fint och gör en del snygga trix i regnet utan att skapa något superfarligt så gör vi även dyrköpta misstag och när vi tappar bollen åker vi på en långboll som Solängen är supereffektiva på att utnyttja. Det var nog ungefär så det såg ut hela matchen när jag tänker efter. Med underläge 3-0 i ht går vi ner på tre backslinje. Vi hittar en svag punkt vi deras vänsterback där vi kommer förbi en del gånger men deras mittbackar och målvakt är väldigt stabila och rensar bort allt som kommer i närheten av mål, oftast hela vägen fram till ett friläge i andra änden. Där de avslutar likt en ung Zlatan i Ajax. Vi summerar med en rättvis förlust även om siffrorna känns lite väl i överkant. Kanske lärde vi oss något på vägen.”

SBK:s Martin Bodin sa så här om segern:

”En bra match där siffrorna kanske inte berättar hela sanningen. Menisken är det lag som håller boll och för ett spel medan vi ligger lågt och kompakt med vårt försvar och straffar dom extremt med snabba omställningar och längre bollar bakom deras backlinje som vi får springa på. Vi får väldigt många farliga chanser med detta där vi sätter 5 och vårt försvar är sett över 90 extremt bra och starkt.”

Solängen är nu enda laget i hela lokalfotbollen som fortfarande inte tappat poäng! Laget är en poäng efter ledande SG men med en match tillgodo. 

Menisken är trea men har nu fyra poäng upp till SBK och fem till SG. 

 

/Rasta