Serierna börjar gå mot sitt slut och Bergsjö IF har redan vunnit 6A men det ska fortfarande avgöras vilka som slutar tvåa och får kvala!

Så här gick det i helgen:

 

FREDAG 9/10

Bergsjö IF – Croatia Göteborg 3-3 (1-2)

Sista matchen för seriesegrarna Bergsjö IF och det lyckades att gå obesegrade genom hela säsongen! Det var dock ett formsvagt Croatia (tre raka förluster inför matchen) som började matchen bäst och Mohamed Simmo satte dit både 1-0 och 2-0 tät inpå varandra en bit in i matchen. Durim Bublica fick in en reducering innan paus men ledning 2-1 för gästerna. I andra dröjde det sen till sista kvarten innan det hände grejer. Först kvitterade Bublica innan han även satte dit 3-2! Det skulle dock bli 3-3 efter att Mentor Zhubi kvitterat från straffpunkten.

BIF:s Victor Calming sa så här om matchen:

”Sista matcher för året och vi blev obesegrade i år, riktigt kul! Jämn match ikväll där vi är något bättre och skapar tillräckligt många målchanser för att gå segrande ur denna match. Vi har en del sjukdomar/skador som gör att vi får ändra om lite men dom som kommer in gör ett kanonjobb! Lite surt att de får en billig straff med fem kvar men vad gör de, vi har vunnit serien och går upp till 5:an äntligen !”

Croatias Blerim Ferati sa så här om matchen:

”Jag tycker att det var jämnt match. Första halvlek hade vi mer och spela och gjorde 1-0 och 2-0 via Mohammed Simmo. De gjorde 2-1 innan halvlek och andra halvlek kom Bergsjö lite starkare in i matchen och gjorde 2-2 och 3-2. Vi ger oss aldrig och tio minuter innan slutsignalen fick vi en straff och Mentor satte den. Vi tackar Bergsjön för en fair play match och önskar de lycka till i division 5, välförtjänt!”

BIF alltså redan sen innan klara seriesegrare med sju segrar och två kryss på nio matcher. Bublica toppar skytteligan på nio mål och vi får se om han får behålla den placeringen när alla andra lag spelat klart.

Croatia är femma med två matcher kvar och kan som bäst nå en tredjeplats.

 

LÖRDAG 10/10

Syrianska/Arameiska FG – FC Härlanda 2-3 (0-1)

Härlanda jagar kvalplatsen och tog en svettig seger mot Syrianska/Arameiska i lördags på BläsebovallenJoakim Lundberg gav ”Fångarna” ledningen i första och det står sig till pausen. Härlanda inleder andra med att ta ett rött ganska direkt och ett självmål senare är det 1-1. Men FCH kan ändå göra 2-1 genom stekhete Felix Wulff i mitten av andra! Syrianska/Arameiska reser sig igen och kvitterar med kvarten kvar genom Markus Hannon. Hemmalaget kvitterar även i röda kort och matchen avslutas 10 mot 10. Med bara fyra minuter kvar avgör sen Anton Wall för Härlanda och håller division 5-drömmen vid liv!

Härlandas tränare Kim Pearce sa så här om segern:

”Vinst och tre poäng var precis det vi behövde för att sätt press på Inter Linné. Det var det vi leverade, inte mer. Lite av våran story den här säsongen, vi gör inte mål på våra lägen i första för att döda matchen. 1-0 blir 1-1, 2-1 blir 2-2 och sen står det och väger. Som tur var kunde vi få in ett avgörande, en hörna rakt i mål signerad Bullen. Vi spelar andra halvlek med en man mindre efter att Jason Davies blir utvisad på vad jag ser en korrekt bedömning. Klockan står då på 46,30 och ”Den Gaeliske” hoppade in i halvlek. Svårt att sitta på några höga hästar och kritisera min landsman, som spelare var jag av samma skrot och korn! I slutet får även Syraniska enligt min bedömning en korrekt frilägesutvisning. Det blir definitivt en resa till en förhoppningsvis väldigt blöt Spinnarvallen gräs imorgon och heja fram ett tungt och hårt jobbande Tollereds IF.”

Syrianska/Arameiskas tränare Lahod Malke hade följande kommenter om matchen:

”Åter en förlust som svider. Vi får tillbaka två spelare från skadelistan men mycket mer än så hade vi inte. Ordinarie målvakt även borta från dagens match. Vi gör en bra match mot ett formstarkt Härlanda. Vi släpper in två otroligt billiga mål på våra misstag. Vi kvitterade två gånger om och bud på fler mål i andra halvlek. Tyvärr tar tröttheten över med de sista 15 minuterna. En match kvar av denna konstiga säsong.”

FCH:s matchrapport hittas HÄR.

Härlanda var tvåa ett dygn innan Inter Linné gick förbi. Linné är två poäng före och båda lagen har en match kvar. Härlanda har Vatra i sin sista match och Inter Linné möter Real Maskin.

Syrianska/Arameiska möter Croatia i sin sista match.

 

Vatra KIF – Fröjdens FK 4-1 (1-1)

Två lag som inte hade något att spela för och det var till slut nykomlingen Vatra som drog det längsta strået. Det var dock oavgjort efter första 45. Maksi Sinani satte 1-0 för Vatra tidigt men Naser Rahimi replikerade för Fröjden. Efter paus klev sen Vatras anfallare Flamur Tahiri fram och svarade för ett äkta hattrick på dryga 20 minuter! 

Fröjdens tränare Philip Berggren sa så här om förlusten:

”Efter en hyfsad första halvlek och 1-1 är känslan att det finns tre poäng att hämta om vi bara höjer oss ett snäpp. Istället gör vi säsongens sämsta halvlek med svagt engagemang och många konstiga beslut från vår sida. Bara att gratulera Vatra som vinner rättvist.”

Vatras Atdhe Bunjaku hade följande att säga om segern:

”Härligt med att vinna matcher även om poängen inte spelar någon roll längre. Förhoppningsvis får vi avsluta säsongen bättre än hur vi starta den.”

Fröjdens matchrapport hittas HÄR

Vatra är åtta i tabellen medan Fröjden är sexa

 

SÖNDAG 11/10

Tollereds IF – Inter Linné IF 2-3 (0-0)

Inter Linné jagar en kvalplats och hade press på sig inför matchen då Härlanda vann sin lördagsmatch och låg före i tabellen. Det bjöds på en mållös första halvlek på Spinnarvallen men i mitten av andra kan hemmalaget Tollered göra både 1-0 (David Scavo) och 2-0 (Per Sjöström). Linné tar sig dock samman och Sebastian Landi reducerar och med en kvart kvar kvitterar Braulio Rodriguez. Strax efter kommer också segermålet när Landi gör sitt andra för dagen! 

Inter Linnés kapten Rolando Sosa Torrico sa så här om den viktiga segern:

”En match som vi i förväg visste att det skulle vara en tuff sådan. En tung gräsmatta som legat och dragit ihop sig efter helgens regnväder var något att bita i. Vi tar kommandot direkt, med fina kombinationer mellan mittfält och anfall, deras målvakt står tyvärr rätt i alla skott vi avlossar. Känns lite i luften att vi snart skall trycka dit den men Tollered står bra i försvaret. Inget mer att hämta och första halvlek slutar 0-0. Vi snackar ihop oss och bestämmer oss för ett rakare spel. Vi fortsätter på samma viss som första med hög bollinnehav, bra tempo och rakare spel. Men ju längre tiden gick så visste vi att deras lägen också skulle komma. Naturligtvis kom dem också, 1-0 och 2-0 från ingenstans. Vi sover lite i försvaret och det straffar sig direkt. Men vi har blivit vana att ligga under och jaga mål, och vi löser det idag igen. Sebastian ”Che che” Landi gör reduceringen efter ett fint klapp klapp spel i deras straffområde. Andra mål på straff från Braulio ”Charrua” Rodriguez, kyla att ta straffen efter att minuten innan blivit fälld av målvakten. Starkt!. Segermålet kommer direkt efter. Ett snyggt volleyskott utanför straffområdet som gode Sebastian ”Che che” Landi på Maxi Rodriguez viss (Argentina – Mexico Vm-2006) borrar in den i krysset. Tre poäng inkasserade och närmare vårt mål. Nu tar vi och laddar inför nästa match på söndag. Passar på och hälsar stort tack till våra supportrar och lagkamrater som tog sig ända bort till spinarvallen för att heja på oss på sin lediga och regniga söndag. Grande!”

Inter Linné återtog andraplatsen från Härlanda och har nu allt i egna händer. Seger mot Real Maskin i sista matchen och laget får kvala till femman.

Tollered är sjua och avslutar sin säsong mot Fröjden. 

 

/Rasta