Så här gick det i helgens 6B och vi har en ny seriesegrare i lokalfotbollen:

 

LÖRDAG 10/10

Hälsö BK – Västkurd BK 0-5 (0-3)

Västkurd begav sig till den norra skärgården med vetskapen att det kanske skulle bli serieseger. Jagande Neutrala och Skottfint skulle nämligen mötas lite senare samma dag. Men först gällde det för VBK själva att göra jobbet mot hemmalaget Hälsö. Det kan säga att laget gjorde då det var 3-0 efter en dryg halvtimme. Kerat Solaiman Mosa gjorde 1-0 på straff efter en kvart och även 2-0 lite senare. Hakan Celik fyllde sen på med 3-0 och det stod sig till pausen. Direkt i andra kom sen även 4-0 (Ihab Yasin) innan Erdem Özcan avslutade målskyttet! 

VBK:s Behzad Kurdali sa så här om matchen:

”I förhand en svår match, vi har med oss förlusten på Hälsö ifrån förra året men är otroligt revanschsugna! Förlusten förra året gjorde så att vi inte tog steget upp redan förra året. Vi kommer till planen supertaggade, det är bara tre poäng som gäller, vi visste samtidigt att Neutrala skulle spela mot Skottfint några timmar efter! Poängtapp för Skottfint där och vi vinner serien! Planen var inte i bästa skicket men vi försöker ändå lira boll, tycker att vi äger matchen från början till slut. Vi gör ju ingen jättebra match men ser man till förutsättningarna så tycker jag att vi gör det bra! Leder med 3-0 i första halvlek och kan gå ut lite mer avslappnat i andra! Vi gör 4-0 direkt in i andra och där känns det klart! Vi vinner rättvist och fick resultaten med oss från annat håll så det är klart med division 5 spel nästa säsong! Vi tackar Hälsö för en trevlig match, väldigt snäll och härlig match att spela, inget gnäll eller fula dueller!”

Västkurd fick vänta några timmar innan de kunde fira seriesegern där Neutrala slog Skottfint och inget lag kan nu hinna ifatt VBK! Stort grattis till Västkurd som efter många försök alltså kliver upp i femman! 

Hälsö är sexa i tabellen med en match kvar. 

 

Neutrala IF – BK Skottfint 3-0 (2-0)

Intressant möte på den övre halvan där båda lagen jagade kvalplatsen och Skottfint var även enda lagen som kunde hinna ifatt Västkurd. Det såg ut att bli mållöst i paus på Bravida men precis innan första 45 är slut så gör Abdale Hasan Abdulahi både 1-0 och 2-0. Fina förutsättningar för Neutrala inför andra alltså. Skottfint får aldrig kontakt och istället kan Abdirahman Hussein stänga matchen i mitten av andra med sitt 3-0 mål

NIF:s ledare Abdalla Ali Adam sa så här om segern:

”Säker match från Neutrala från start och två mål i första halvleken och 3:an punkterade matchen. Nu är vi hungriga för seger i den sista omgången mot serievinnarna.”

Skottfints huvudtränare Daniel Åman sa så här om matchen:

”Förmodligen den sämsta insatsen vi gjort sedan vi flyttade till Bravida inför säsongen 2018. För mig var matchen delvis förlorad på förhand när den låg på en lördag sent på eftermiddagen. Många väljer spel med oss på grund av spelfria helger och den här hösten har vi kämpat att ens få full trupp vissa vardagsmatcher. Omöjligt få in denna matchen på en bra tid, när en tolfte match skall in sent i a-lagsserien efter att både träningstider och b-lagsmatcher lagts redan. Att vi åkte på 3-4 skador några dagar innan mot Hönö IS gjorde direkt inte saken bättre. I den här matchen satt bl.a. jag som 44-årig ordförande på bänken samt vår pojklagstränare i 41-årige Jakup. Matchen i sig är det inget snack. Vi är chanslösa mot ett snabbt och finurligt Neutrala. Vi bjuder på många tekniska misstag och bolltapp som kostar oss baklängesmål. Orken på våra spelare som varit småsjuka senaste veckorna tar slut snabbt, vilket gör att vi inte orkar hålla upp balansen. Samtidigt kommer vi inte upp i en godkänd nivå i vårt egna spel. Alldeles för många som gör tvärtom från vad vi sa på genomgången. Neutrala fick gång på gång överlappa på kanterna där vi går bort oss totalt. Vi gjorde bättre insatser förra året mot ett duktigt Neutrala, men den här gången var förutsättningarna inför match alldeles för tuffa för oss. Vi får försöka avsluta säsongen på ett snyggt sätt. Passar även på att gratulera Västkurd till seriesegern. De är alldeles för bra för division 6 och vinner serien helt rättvist.”

Skottfints matchrapport hittas HÄR

Neutrala har nu greppet om kvalplatsen och leder med tre poäng före Knippla och fyra före Skottfint. Både Neutrala och Knippa har dock bara en match kvar medan Skottfint har två. Skottfint har alltså fortfarande chansen på kvalplats och de vinner sin hängmatch i veckan mot FTU

Neutrala avslutar sin säsong mot klara seriesegrarna Västkurd

 

FTU – Surte IF FK 2-2 (1-0)

I botten av 6B försöker FTU ta sig närmare lagen framför och i lördags blev det ett tungt, tungt poängtapp. FTU hade 1-0 i paus efter mål av Saim Duman och i mitten av andra kom även 2-0 genom Yusuf Bozkir. Surte kämpade sig dock tillbaka in i matchen och Lars Karlsson reducerade med en kvart kvar och med tio kvar kom 2-2 (målskytt Trimor Huskaj). 

FTU:s Oguz Acikgöz sa så här om resultatet:

”Vad ska man säga. Stor besvikelse! Det var lite måste-match för vår del medan Surte hade chansen att klara av kontraktet. Vi ägde första och Surte ägde andra. Vi hade ändå 2-0 och hade lägen att utöka men slarvade bort det. Därefter faller vi på lite individuella misstag. 2-2 målet tycker vi är en klar frispark, men men. Känns inte som mycket går rätt just nu men vi får kämpa på de två sista matcherna för att klara av kontraktet.”

Surtes Christofer Küchler sa så här om matchen:

”En match bägge lagen ville vinna, och FTU troligtvis var tvungna att vinna? FTU spelade bra i första halvlek men tröttnade i andra. Det finns inte så mycket att säga om spelet egentligen, Bravida Arena är en stor plan och det syntes stundtals att det var två bottenlag som möttes med mycket ytor på bägge planhalvor. I slutändan så var vi oerhört nära att vinna med ett par solklara målchanser men det ville sig inte idag. Nu ser vi fram emot en sista hemmamatch nästa helg. Vi önskar FTU lycka till i kommande matcher.”

FTU är nu riktigt illa ute och med två matcher kvar är det fem poäng upp till Bjurslätt och Diseröd över strecket. Laget möter först Skottfint på onsdag och känslan är att det blir respass där. Skulle FTU skrälla så är det bara seger som gäller till helgen mot redan nedflyttade AIF, samtidigt som Bjurslätt eller Diseröd förlorar. 

Nian Surte behöver en poäng till för att garanterat undvika direktnedflyttning och laget avslutar mot Hälsö

 

Hjuviks AIF – Diseröd SK 2-2 (1-0)

Diseröd hade chansen att ta ett stort kliv mot nytt kontrakt men trots ledning i slutet blev det bara en poängHästevik. Det var dock hemmalaget Hjuvik som inledde bäst och Danny Höglund-Field satte 1-0 i första. Innan paus kvitterade sen Hugo Andersson och i början av andra kom 2-1 genom Kim Olsson. Klockan tickade iväg och det såg ut att bli tre viktiga Diserödpoäng men med vara fyra minuter kvar kvitterade Karl Weeks till 2-2

DSK:s Ludwig Forsberg kommenterade matchen så här:

”Hjuvik började bra, många långbollar på stora forwards som var starka och vann mycket bollar i luften. De skapar en hörna direkt efter avspark och den får de en fin nick på som går i ribban. Efter 5-10 minuter sätter de välförtjänt 1-0, också en nick efter hörna. Efter det reser vi oss och hittar vårt eget spel. Vi har många fina passningskombinationer och kommer runt. Hjuvik verkade spela trebackslinje och det kunde vi utnyttja på ett bra sätt. Tyvärr skapar vi inte jättemycket farliga lägen ändå. 1-1 kommer på en låg hörna som studsar lite flipperspel. Sista 20 minuter av första halvlek är våra men lika står sig till pausvilan. I andra börjar vi bra och äger det mesta av spelet. Vi sätter 1-2 efter ett fint anfall och fortsätter efter ledningsmålet att pressa på. Sista 20 minuterna äger istället Hjuvik matchen igen och slår långboll efter långboll. Med 2-3 minuter lossar de ett skott som studsar på mig och ställer Gurra i målet. 2-2 kanske är rättvist sett till hela matchen men såklart surt att tappa när man är så nära tre pinnar. Nu lever slutstriden in i sista omgången.”

Hjuviks Tor Isaksson sa så här om matchen:

”Gött att vi jobbar in ett kryss. Så vi är klara för 6:an nästa år.”

Åttan Hjuvik säkrade via poängen kontraktet helt och kan som sämst sluta nia (även om det är ytterst osannolikt pga målskillnad). 

För Diseröd blir det svettigt i sista omgången om FTU vinner sin match i veckan. Skulle FTU förlora så kan inte DSK åka ur direkt. Det kan dock bli negativt kval för 11:an i 6B men med tanke på starten i kvalet till trean så är det osannolikt. Tian DSK avslutar iallafall mot elvan Bjurslätt i sista matchen. 

 

Knippla IK – AIF Göteborg 3-0 (WO)

Knippla fick en gratisseger i helgen när jumbon och redan nedflyttningsklara AIF inte kom till spel ute i skärgården. KIK är med i kampen om kvalplatsen och kniper den om de själva slår BK Skottfint i sin sista matchen samtidigt som Neutrala förlorar mot Västkurd

AIF avslutar mot FTU.

 

/Rasta