I helgen drog kvalet till division 3 igång och det gick riktigt bra för våra lag från Göteborgsfotbollen!

 

Grupp 8:

LÖRDAG 10/10

Ytterby IS – Trollhättan FK 3-0 (1-0)

Ytterby klev in i kvalet hemma på Ytterns IP i lördags och där tog man emot division 4-laget Trollhättan FK. Det var 1-0 i paus till hemmalaget efter mål av Felix Stengarn. I andra kom sen både 2-0 (Victor Andersson) och även 3-0 genom Sebastian Strömqvist!

Ytterbys tränare Robert Tartargni sa så här om matchen:

”En riktigt härlig seger idag. Vi har efter att grupperna blev klara arbetat fram en matchplan som killarna följer och genomför på ett fantastiskt sätt och dessutom kryddar med individuella spetsegenskaper. Segern är i underkant, men sättet vi genomför matchen på gör mig extra nöjd. Nu kan vi njuta ikväll och imorgon, sen laddar vi för nästa kamp. Vi är fortsatt hungriga.”

YIS matchreferat hittas HÄR och bilder från matchen hittas HÄR. Fotograf Joakim Strand.

Trollhättans matchrapport hittas HÄR.

Riktigt fin start för Ytterby som toppar gruppen efter första matchen. I nästa match är det lokalfotbollsderby mot Stenkullen GoIK. Den matchen spelas på fredag (16/10).

 

SÖNDAG 11/10

Högsäters GF – Stenkullen GoIK 2-2 (1-0)

Det såg länge tufft ut för Stenkullen i bortamötet med division 4-laget Högsäter på Färgelandas konstgräsplan. Hemmalaget ledde i paus med 1-0 efter ett självmålMarcus Knutsen satte sen 2-0 med mindre än en halvtimme kvar. Stenkullen reste sig dock och i 83:e matchminuten reducerade Tobias Pettersson för GoIKen och på stopptid kom 2-2 via ett självmål!

Stenkullens tränare Micael Jacobsson sa så här om upphämtningen:

”Tycker vi gör en bra match där vi skapar matchen igenom. Tyvärr så får dom 1-0 på ett självmål. Högsäter spelar bara långt på sina forwards som är riktigt bra. Förståligt att dom gör så. Vi trycker på till halvlek med bra lägen. Men tyvärr så gör vi inga mål. 2-0 kommer i andra efter vi pressat ner dom totalt. 2-1 kommer på hörna. 2-2 efter ett självmål. Sen vinner vi straffarna. Skönt med 2-2 efter omständigheterna idag. Nu ser vi framemot Ytterby på fredag.”

Stenkullen möter alltså Ytterby på fredag och nästa helg möts gruppens andra två lag Högsäter och Trollhättan

 

Grupp 9:

LÖRDAG 10/10

Kinna IF – Landvetter IS 1-4 (1-1)

Landvetter IS rivstartade kvalet med en 4-1 på Viskavallen mot Kinna IF och tog ett stort steg mot förnyad division 3-status. Det blev dock en kalldusch direkt då hemmalagets Ludwig Holtstrand satte 1-0 redan efter fem minuter! Lagom till paus hade LIS dock kvitterat (målskytt Johannes Nordström). Direkt i andra kunde sen Nordström även göra 2-1 och sent i matchen kom också både 3-1 och 4-1Albin Gustavsson gjorde trean innan Nikolaus Valaris avslutade målskyttet från straffpunkten. 

LIS avstängda målvakt Martin Laanemets hade följande analys från läktaren:

”Kvalet såg man framemot med en skräckblandad förtjusning. Med tanke på besvikelsen från förra helgen var det bara att koppla på fokuset direkt och visa att vi har i division 3 att göra. Det tycker jag att vi gör idag. En regntung matta som på förhand såg väldigt fin ut, men ju längre matchen led desto sämre blev den. Spelet kanske inte är det bästa idag, men vi visar upp en oerhört stark moral och inställning där vi trots tidigt underläge visar att vi är för dagen några klasser bättre än Kinna. Johannes kröntes med två mål där han är enastående inne i straffområdet. 2-1 står sig länge i andra halvlek och vi har flera lägen att döda matchen och man börjar tänka att det till slut kommer straffa sig. Ett par farliga hörnor vaskar Kinna fram samt ett läge där Eric gör en kanonräddning. Men vi punkterar till slut via Albin och får senare ytterligare ett mål när Kinna struntar lite i det och kapar Albin vårdslöst i straffområdet. Straffen får Niko till allas glädje slå och vinsten är klar. Bra start på kvalet och vi fokuserar ödmjukt på Götene hemma på lördag.”

Landvetters matchrapport hittas HÄR

Fin start för Landvetter som leder gruppen efter den första omgången. På lördag spelas nästa match och då tar LIS emot Götene IF på hemmaplan. 

 

Götene IF – IFK Björkö 0-1 (0-0)

Björkö fick Virgos plats i kvalet inledde direkt med en seger! I en tight tillställning borta mot Götene blev ö-lagets Theo Kornbakk matchens enda målskytt i början av andra halvlek! 

Matchjälten Kornbakk sa så här om matchen:

”Tre poäng som aldrig har varit skönare! En match som inte bjöd på någon större underhållning. Bedrövlig plan och regn hela matchen gjorde det varken lätt för oss eller Götene. 0-0 i halvlek utan några större chanser förutom Erik Alexanderssons nick i stolpen. Trycker in 1-0 i början och står sedan stabilt emot Götenes forcering fram tills domaren blåser av. Kom igen!”

Fin start för Björkö som möter Kinna hemma nästa lördag. 

Bilden till inlägget är lånad från Björkös hemsida. 

 

En riktigt bra start för Göteborgslagen alltså med 10 poäng av 12 möjliga i första omgången! 

 

/Rasta