6C brände av de flesta av sina matcher i veckan men det lirades iallafall två matcher i helgen:

 

FREDAG 9/10

Landala IF – BK S:T Jakob 1-8 (0-5)

Det svänger rejält i 6C och Landala och BK S:T Jakob är två lag som blandat och gett lite under säsongen. LIF kom från en riktigt fin 5-0 seger mot Vrångö senast men föll nu alltså med hela 1-8! BK S:T Jakob vann förvisso sin senaste match (fina 2-1 mot Pushers) men hade 0-19 på de tre matcherna innan. Bortalagets skyttekung Jakob Söderberg har haft det lite tufft målmässigt under säsongen då han varit skadad till och från men i fredags så lossande det ordentligt. Söderberg satte 1-0 efter 17 minuter och sen avgjordes matchen när de ljusblåa gjorde fyra på fem minuter i mitten av första! I 33:e nickade Söderberg in 2-0, i 35:e kom 3-0 (Viktor Stener), två minuter senare var Söderberg framme igen och direkt efter nickade Emil Ahdrian in 5-0! Det var just 5-0 i paus och matchen var självklart avgjord. En bit in i andra kom gjorde sen Ahdrian sitt andra mål och sen gjorde Söderberg sitt fjärde. Med en kvart kvar fick sen David Fhager in ett tröstmål på en frispark innan S:T Jakobs Ludvig Strid avslutade målskyttet (även det målet kom på frispark).

S:T Jakobs tränare Jonathan Cane sa så här om matchen:

”Båda lagen inleder matchen lite avvaktande så vardera backlinje får tid på bollen och inget lag skapar särskilt mycket första kvarten. Sedan slår Jacob in en retur på eget skott skickligt och det känns som att vi tar ett litet kliv upp i banan. Vid 1-0 är det fortfarande ganska jämnt men när Jacob serveras ett kalasinlägg från Emil gör han såklart inga misstag. Som vi själva varit med om tre gånger de senaste veckorna öppnas dammarna när andra målet går in och vi börjar spela riktigt bra fotboll, 3 mål på kort tid och vi har avgjort matchen innan paus. Andra halvlek börjar där första slutade och vi fortsätter göra mål. När Landala gör ett snyggt frisparksmål spelar de upp sig och tycker de håller huvudet högt hela matchen igenom. Ludde får till sist kröna en mästerlig insats med en mästerlig frispark som blir matchens sista spark. Skulle kunna skriva en sida om varje spelare (minst!) men från målvakt till backlinje, mittfält och anfall gör varenda gubbe en kalasinsats och vi siktar på en ny fin insats i sista matchen.”

LIF:s David Fhager sa så här om matchen:

”Tung fredagkväll, kontraster mot förra veckans jubelföreställning. Vi börjar okej, vågar rulla oss upp i plan skapligt och är med i matchen första 20-25. Sedan vet jag inte vad som händer, S:T Jakob är mycket effektiva och skarpa framåt och vi släpper in 4 mål på 10 minuter. Sedan är matchen över såklart. I andra halvlek spelar vi upp oss lite, men det spelar mindre roll då fotboll handlar om att göra mål och det gör S:T Jakob idag. Eloge till dem! Ett av de bättre lagen vi har mött i år, starka och skickliga offensiva spelare. Vi gjorde det lite för enkelt för dem bara.”

S:T Jakob är på en åttondeplats med en match kvar och de avslutar mot GSIF.

Landala är tia i tabellen och den placeringen skulle, om det vill sig illa, leda till negativt kval men med tanke på den fina starten i kvalet till division 3 så är det högst osannolikt. LIF har två matcher kvar och möter GSIF i veckan och jumbon Johanneberg till helgen.

 

LÖRDAG 10/10

Vrångö IF – Johannebergs IF 6-2 (3-1)

Mittenlaget Vrångö tog emot redan nedflyttade jumbon Johanneberg och det blev ett litet målkalas hemma på Klingkärr så här i slutskedet av säsongen. Jesper Hellmark satte 1-0 för VIF innan första kvarten var spelad med gästernas rutinerade kapten Henrik Larsson kvitterade en stund senare. Jesper Andersson gav dock Vrångö ledningen igen strax efter och innan paus kom också 3-1 (David Börjesson). I början av andra fick dock JIF lite kontakt igen då Larsson reducerade men mer orkade inte gästerna med, särskilt inte med ett rött kort och inga avbytare. Det dröjde dock till slutet av matchen innan hemmalaget kunde trampa ifrån. I 84:e kom 4-2 genom Oliver Seiberlich och han gjorde även 5-2 målet strax efter. Börjesson avslutade sen målskyttet i 89:e med sitt 6-2 mål. 

JIF:s Erik Westh sa så här om matchen:

”En elva man stark trupp tog färjan till Vrångö. Några trogna ankare att luta sig mot och några utfyllnad:-). Matchen började trevande. Någorlunda chanser åt båda håll. Det var dock Vrångö som tog ledningen, men vi kvitterade efter en stund via en lobb av Henrik Larsson. Vrångö hann dock med två nya mål innan halvlek (tror jag). Sammanfattningsvis så håller vi ihop laget hyfsat bra första halvlek och spelar på med de resurser vi har. En bit in i andra halvlek får vi kontakt igen när Henrik ånyo nickar in 3-2. Det känns som att vi har koll på matchen och vi ger oss inte, trots trötta ben. Vi får dock en utvisning via två gula, oklart när tidsmässigt. Till slut tryter dock orken och koncentrationen och vi släpper in några mål lite väl lätt i slutet. Totalt tycker jag vi gör en bra kämpainsats, med de resurser vi har. Med ett par avbytare hade vi garanterat kunna lyfta oss några snäpp.”

VIF:s Erik Löfgren hade följande att säga om matchen:

”Johanneberg var ju redan innan matchen klara för nedflytt. Laget kom dessutom med endast 11 gubbar och fick ett rött efter drygt halva matchen, så blev det en ganska knepig tillställning. Motståndarna kämpade på bra medan vi av förklarliga skäl förde större delen av matchen, men var alltför ofta tafatta såväl bakåt som framåt. Vi visade upp en hundraprocentig effektivitet att släppa in mål på motståndarnas chanser, så vi gjorde det onödigt spännande. Framåt blixtrade vi till då och då med bland annat ett elegant frisparksmål i krysset och ett tungt långskott i samma kryss. Överlag ingen bra insats från vår sida, där höjdpunkten var när Oliver ”Mr 2020” Seiberlich bjöd på stor show och stängde matchen med dubbla strutar följt av högklassigt glidande på knäna ner till hörnflaggan. Nästa helg avslutas säsongen för vår del med derby mot Styrsö. En tacksam match för oss där vi kan spela avslappnat mot ett lag som riskerar att tappa avancemanget. Vår tändvätska blir ju givetvis fortsatta derbyn även nästa år.”

Sjuan Vrångö avslutar alltså mot ledande Styrsö BK. Ett Styrsö som redan kan vara klara seriesegrare beroende på hur det går i veckan i Majornaderbyt mellan Azalea och Argo. Vinner Argo kan Vrångö sen ställa till det för SBK.

JIF är som sagt redan klara för sjuan men skulle kunna undvika sistaplatsen om de vinner derbyt mot Landala i sista omgången.

 

/Rasta