Vi tar oss an helgens matcher i 7A och 7B och det börjar hetta till i kampen om uppflyttning.

 

FREDAG 9/10

7A

Partille IF SC – Göteborgs City FF 1-6 (1-4)

Göteborgs City slåss om uppflyttning och i fredags blev det tre nya poäng när Partille besegrades med hela 6-1Lexby. Det var målrikt direkt i början och redan efter en kvart var det tre gjorda mål. Första satte Jivar Sooren Larizadeh 1-0 för City innan Patrik Säyläs kvitterade. Robin Weetom gav sen bortalaget ledningen igen. Innan paus gick sen City ifrån och gjorde både 3-1 (Weetom igen) och 4-1 (Filip Ottander). 4-1 stod sig till matchens slutskede där sen Deniz Yapisan gjorde både 5-1 och 6-1!

Partilles Daniel Thorsén sa så här om matchen:

”Ja tung förlust idag. Vi kommer igen till nästa match!”

Citys Kristofer Jansson sa så här om segern:

”Vi kom ut till Partille med ett enda fokus, vinna till varje pris! Nu när det har blivit en enkelserie så är det ”finalmatcher” varje match och speciellt nu på slutet så är känslan lite läskig oavsett motstånd. Partille har dessutom gjort bra resultat mot topplagen så det var full fokus från start! Precis innan domaren blåser igång så öppnar sig himlen! Regnet står som spön i backen! Svårspelat men vi spelar bra från start och pressar tillbaka Partille, 1-0 kommer ganska tidigt genom en av våra många genomskärare till Robin ”Ferrari” Weetom. Men strax efter får Partille en frispark från 60 meter och den skarvas vidare till en fristående gubbe och 1-1 var ett faktum. Innan halvleken var slut så trummade vi på och jag tror det står 1-4 till oss efter ett par snygga mål. I andra så ligger vi rätt och spelar långsamt, Partille vaknar, spelar tufft och kämpar, det väcker oss och vi sätter två bollar till innan domaren blåser av. Lite skön höst hets i andra men så ska det vara! Domaren var riktigt bra. Vi tackar Partille för en god kamp och önskar dom lycka till i fortsättningen.”

City är tvåa i tabellen med en match kvar att spela (mot Gunnared KIF). I nuläget är det två poäng upp till ledande Bergum och trean Angered har dessutom en match tillgodo.

Partille är sjua i tabellen.

 

Angered SK – Bergums IF 2-3 (2-0)

Seriefinal i 7A där Angered inför matchen hade sex segrar av sex möjliga och Bergum hade sex vinster och en förlust. Hemmalaget ASK fick en kanonstart på Lövgärdesplan när Abdullahi Mohamed gjorde 1-0 direkt efter tre minuter och strax efter kom 2-0 när Mohamed Ali satte en frispark. Det var 2-0 i paus men sen kom en fin vändning av Bergum i andra. Men först drabbades BIF av en utvisning och då såg det mörkt ut. Strax efter utvisningen kom sen 1-2 genom Belmin Dautovic och lite senare även 2-2 (Denis Gustafsson). I slutet av matchen blev sen Djamil Wantate matchhjälte med sitt 3-2 mål!

BIF:s matchreferat hittas HÄR.

Bergum gick nu förbi Angered och toppar tabellen med en match kvar. Angered är nu trea men har en match tillgodo och är tre poäng efter. BIF avslutar mot Gambian Mix och ASK har kvar att möta Annedal och Gunnared. Skulle lagen vinna sina kvarvarande matcher kommer de att hamna på samma poäng. I nuläget har ASK +21 i målskillnad mot Bergums +11.

 

7B

Nova FC – Bergsjön SK 6-4 (3-2)

Nystartade Nova FC tog en fin seger mot Bergjsön SK i helgen och det bjöds på mål i massor. Sean Mian inledde målskyttet för Nova i den första halvleken men sen kom två snabba BSK-mål. Båda från Fuad Mohamed Abdi. Innan halvtid hade dock Nova vänt och ledde med 3-2. Arash Bayat satte 2-2 och Almir Osmanovic gjorde 3-2. Det var en svängig och innehållsrik match för med en dryg kvart kvar vänder BSK på matchen igen. Mustafe Mohamud Ali gör 3-3 och Mohamed Ali ger BSK ledningen! Nova vände tillbaka igen och Emre Akan gör 4-4 och direkt efter kommer 5-4 (Almir Osmanovic). Målskyttet Osmanovic blir också utvisad men trots det numerära underläget kommer även 6-4! Målskytt denna gången Ibrahim Hassan på straff. Även BSK avslutar med tio man efter ett rött.

Novas Sean Mian sa så här om matchen:

”Två offensiva lag idag. Blött underlag och bollen går väldigt snabbt. Vi gör 1-0 genom att jag tjuvar mot målvakten som missar första touchen på en tillbakapass (många dåliga första touch idag) Dom vänder matchen till 1-2 ganska snabbt genom två välplacerade skott utifrån. Vi kvitterar lika snabbt när jag skarvklackar vidare en pass till Arash som kommer 1 mot 1 gör sin gubbe och skjuter för hårt för att målvakten ska kunna hålla bollen med sina blöta handskar. Strax där efter gör vi 3-2 genom Almir. Han får bollen vid mittcirkeln på deras planhalva vänder om tar lite fart och skjuter ett riktigt Christiano skott från halva halva. Målvakten slänger sig höger och bollen ändrar riktning åt andra hållet. Andra halvlek börjar Bergsjön intensivare och skapar mycket chanser. Dom gör 3-3 och 3-4 har jag för mig. Innan vi rycker upp oss och gör 3 raka var av en på straff. Sista 30 minuterna av matchen spelar båda lagen utan mittfältare. Totalfotboll fram och tillbaka. Detta hade kunnat bli minst 10 mål till. Dom byter målvakt till andra halvlek. Gubben é typ 50 bast och räddar minst fem frilägen vi har.”

Nova är nu på en sjätteplats, en poäng bakom fyran Bergsjön SK.

 

LÖRDAG 10/10

7A

Gambian Mix FC – Gothenburg Celtic FC 3-1 (3-1)

Nystartade Gambian Mix fortsätter att gå bra och i lördags kom femte vinsten på sju matcher. Alla målen i 3-1 segern mot Celtic kom i den första halvleken. Musa Touray gjorde 1-0 redan efter fyra minuter och i mitten av första kom 2-0 genom Alieu JengMustapha Minteh ökade på till 3-0 innan Celtic reducerade precis innan paus genom Corrado Motta. Gambian Mix åkte sen på två röda en bit in i andra men behöll ändå ledningen matchen ut.

Gambian Mix är fyra med två matcher kvar och kan blanda sig i uppflyttningskampen. Celtic är färdigspelade och ligger för tillfället femma.

 

7B

FC Zalin – Käringöns FC 2-0 (0-0)

FC Zalin går stabilt i mitten av 7B-tabellen och i lördags blev det 2-0 hemma på Ruddalen 2 mot Käringöns FC. Det var dock mållöst långt in i andra halvlek. I matchminut 67 kom sen 1-0 för Zalin genom Javier Chavez Merida och strax efter blir KFC reducerade till tio man. Med tio kvar kom sen även 2-0 (målskytt Siverius Somi).

FC Zalins tränare Naim Marouky sa så här om segern:

”Vi kommer till matchen med halva laget på skadelistan. Vi lyckas ändå snickra ihop en startelva med få avbytare och en ledare som får byta om sista minuten! Efter en trög start kommer vi in i matchen sakta men säkert och får några chanser första halvlek som slutar mållös. Vi höjer oss andra halvleken och tar över ännu mer och efter några lägen tar vi ledningen. Strax efter får Kärnigön en spelare utvisad och efter det ökar vi vår ledning till 2-0 efter ett fint anfall och har full kontroll på matchen.”

KFC:s Axel Norderyd sa så här om matchen:

”Vi gör en stark insats i 70 minuter där vi ligger rätt i positioner och spelar smart. I 65:e-70:e minuten åker dock vår yttermittfältare Gustaf på sitt andra gula och blir utvisad. Två av de billigaste gula kort jag sett i mitt fotbollsliv och efter det tappar vi tyvärr ork och matchen. En eloge till vår målvakt Adam och till vår, för dagen, nykomponerade backlinje som gör det jävligt bra. Ny match på måndag så bara att bryta ihop och gå vidare.”

Zalin är nu femma och KFC är tia.

 

Slottsskogen/Godhem IF – IFK Hindås 3-0 (WO)

Topplaget Slottsskogen/Godhem fick en gratisseger i helgen när inte IFK Hindås kom till spel pga de inte fick ihop folk. SG skuggar Solängen i toppen och är tvåa.

Hindås återfinns på en sjundeplats.

 

/Rasta