Dags att avsluta rapporten från helgen med 7C och där har vi fått en seriesegrare!

 

LÖRDAG 10/10

Fotö GoIF – FC Fyrklövern 0-4 (0-1)

FC Fyrklövern hade chansen att säkra seriesegern i lördags men det väntade en lurig match borta mot Fotö. FCF fick en fin start med 1-0 redan efter nio minuter, målskytt Amir Reza Khateri. 1-0 ledningen stod sig en bra bit in i andra innan Mohamad Omar ökade på till 2-0. Strax efter det målet fick hemmalaget en spelare utvisade och FCF kunde göra både 3-0 (Omar igen) och 4-0 (Hanad Ahmed).

FCF:s tränare Omar Josef Benaim sa så här om segern:

”En härlig seriefinal och match vi såg fram emot. Planen var inte direkt den bästa att spela fotboll och rulla på men spelarna gjorde det extremt bra och löste situationen mer med tidens gång. Vi gjorde det vi kom överens om när vi bildade föreningen och det var vinna serien och höja områdets rykte. Vi har en snittålder på 21 år i laget och hade både rutin och kvalité genom hela seriens gång. Viljan som fanns under säsongens gång var oslagbar och spelarna spelade för klubbens märke. Denna matchen började med att vi kände på varandra då vi hade lite svårt att komma in i vårat spel på plan. Men med tidens gång så tog vi över matchen helt och gjorde våran grej. Vi visade hur mästare spelar och agerar. Vi ledde med 1-0 i halvlek och sen tog vi i nästa lever på spelet och började göra mål fram till en 4-0 seger. Jag vill tacka spelarna för en fantastisk säsong och mina fantastiska kollegor i ledarstaben. Vi trodde på varandra och litade på att vi löste alla situationer på planen och vid sidan av, vilket ledde till en serieseger. Vi har dock en match kvar mot Hermansby och våra planer är att förbli obesegrade i division 7c så vi blickar framåt mot nästa match innan vi avslutar säsongen och förbereder oss inför division 6!”

Fotö Philip Wiklander Wilkenson sa så här om förlusten:

”Ja vart ska man börja en sån här match. Vi kommer till dagens match med endast 12 man. Inte de bästa förutsättningarna för att slå Fyrklöver. Men vi krigar på och försöker göra det bästa av situationen. 0-1 är ett riktigt skitmål och det står sig till 65:e. Tyvärr blir det för tungt för oss när en blir skadad och en blir utvisad. Att spela utan bänk med en man mindre gör att det rinner iväg. Vi gör ändå en bra match trots detta och resultatet speglar väl inte riktigt matchen. Nu tar vi nya tag och fokuserar på de två sista matcherna vi har kvar för säsongen!”

Stort grattis till FC Fyrklövern som alltså klev in och vann sjuan direkt!

Fotö är fyra med två matcher kvar och har fortfarande chans på uppflyttning.

 

Geesguud UF – Rödbo IF 4-3 (3-1)

Geesguud tog chansen och kan fortfarande blanda sig i uppflyttningskampen! I lördags blev det seger hemma på Länsmansgårdens IP mot Rödbo IFRashid Hassan gjorde både 1-0 och 2-0 i mitten av första och Geesguud kopplade greppet om matchen. Hampus Lindblom reducerade på straff för RIF men innan paus ökade Yusuf Bashir på till 3-1. Direkt i andra kom sen 4-1 när Hassan fullbordade sitt hattrick! Rödbo gav dock inte upp utan kom närmare både en och två gånger. Eric Tran Van gjorde 2-4 på straff med en halvtimme kvar och med en kvart kvar gjorde Aziz Ebrahimi 3-4. Geesguud håll dock ut och tog en viktig trepoängare .

Med två matcher kvar är Geesguud femma, med tre poäng upp till Kareby och Solväder som är direkt bakom redan klara seriesegrarna Fyrklövern. Både Kareby och Geesguud har dock bara en match kvar.

Rödbo är sexa med en match kvar.

 

SÖNDAG 11/10

Solväders FC – Hermansby IF 2-1 (1-1)

Solväder är med och fightas om uppflyttning och tog en viktig seger i söndags när Hermansby kom på besök. I mitten av första satte Marco Strandberg 1-0 för gästerna men innan halvtid hade Mohamed Amer Kanfoud utjämnat. Solväders segermål kom sen i mitten av andra när Wesam Sufr hittade rätt!

Solväders tränare Hector Valeria sa så här om matchen:

”Det alltid svårt att möta Hermansby. De är inte att leka med. Men det kändes att Solväders skulle vara det segrande lag efter 90 minuter, fast att SFC hamnade i underläge med 1-0. Det dröjde inte länge när Solväders kvitterade genom Momo Kanfoud. 1-1 slutade första halvlek. I andra hade Solväders flera chanser att stänga matcher men icke. Solvaders bästa spelare Fernando Ramis dribblade sig igenom Hermansby försvar som inte kunde göra något annat en att fälla Fernando och domare blåste straff. Wesam Sufr slog en dålig straff men otur för målvakten som lämnade returen och Wesam kunde göra mål. Solväders har haft det svår att göra mål i år. Men däremot vi försvarar oss bra Sonko och Elias håller rent framför SFC-målet. Tack Hermansby och domare för en bra match.”

HIF:s Marco Strandberg hade följande att säga om matchen:

”Vi började matchen bra, vinner mycket i luften på deras planhalva och skapar lite möjligheter. Lyckas göra mål på hörna där bollen studsar ut och Dan skjuter som sedan styrs in av vår spelare i mål. Ganska snabbt efteråt kvitterar Solväder där vi går bort oss i försvaret. Andra halvlek börjar bra där vi skapar flera lägen där vi borde iallafall gjort 1 mål men istället så händer det som brukar hända oss. Solväder får en halvchans från ingenstans och vi gör en onödig tackling på en spelare i straffområdet och de får straff som vår målvakt räddar men sedan tar straffskytten hand om returen och sätter den. Vi får en jättechans i slutet av matchen där vi missar öppet mål så vi kanske inte förtjänade vinst men det hade inte suttit helt fel med oavgjort. Men det är lite så här den här säsongen har sett ut för oss, gör man inte målen så är det svårt att vinna matcher. Trevlig match att spela, med lite smågnabb men en väldigt snäll match.”

Solväder är nu trea med en match kvar, men har samma poäng som tvåan Kareby (men sämre målskillnad). SFC avslutar med en lurig match mot Gesguud.

HIF är nia i tabellen och har två matcher kvar.

 

Backatorp IF – Kareby IS 6-4 (3-3)

Backatorp har en hel del blandade prestationer under säsongen men levererade i helgen då topplaget Kareby besegrades hemma på Backavallen! Det blev seger med klassiska tennissiffror, 6-4! Efter en halvtimme hade BIF 3-0 efter två mål av Jonathan Brusberg och ett av Elias Hylén. Kareby svarade med tre raka mål precis innan paus (William Lifjorden x2 och Ermin Sacic)! 3-3 i paus alltså efter en galen första halvlek. Gästerna tog även ledningen i början av andra när Wilmer Ejderfalk satte dit en straff. Backatorp svarade dock rejält med tre raka mål igen! Hylén kvitterade innan Brusberg tryckte dit två mål till och han slutade alltså som fyramålsskytt och matchhjälte! Även om dock fick lämna efter ett rött i slutet!

BIF:s profil Dan Ahlman sa så här om den svängiga matchen:

”En mycket märklig match idag med många mål och till stora delar väldigt fint spel från vår sida. Kareby börjar med att äga en hel del boll men vi är livsfarliga när vi ställer om och gör 1-0, 2-0 och 3-0 efter riktigt fina insatser av våra unga, talangfulla och snabba spelare. Livet leker och vi känner oss odödliga och då kommer, som ett brev på posten, tre snabba mål av Kareby sista fem av första halvlek. Vi slarvar och viker ner oss och då straffar de oss. Istället för att gå av första halvlek med ett skönt självförtroende är det ett gäng förvirrade spelare som kliver av plan. Till råga på allt får Kareby en obegriplig straff i början av andra halvlek och tar ledningen i matchen. Där och då kunde vi vikt ner oss men istället gnuggar vi på och vi är livsfarliga på våra kanter, våra unga, kvicka juniorer har helt ärligt lekstuga med Kareby och vi kommer runt gång på gång och skapar chans på chans. Vi gör tre mål även i andra halvlek och kunde mycket väl gjort några till. Vi får en utvisning med ca en kvart kvar där deras spelare glider in i vår anfallare i straffområdet och träffar honom med foten i ansiktet samtidigt som vår spelare träffar bollen. Vår spelare blir förbannad och skriker något olämpligt och blir korrekt utvisad men från min plats på bänken är det helt orimligt att deras spelare inte straffas för sitt farliga spel. Trots att vi spelar med 10 man sista kvarten kämpar vi på och det är faktiskt närmre 7-4 än 6-5 när Kareby gör ett sista ryck. Att vi till mångt och mycket faktiskt spelar ut serietvåan känns ändå gott inför nästa års säsong.”

Karebys Hadi Namro sa så här om förlusten:

”Det var inte riktigt vår dag idag! En duktig mittback (Elias) saknas. Vi får jobba i uppförsbacke efter att ha släppt in tre mål. Men vi jobbar oss in i matchen och gör 3-1, sedan börjar en grym vändning. Vi lyckas göra 3-3 innan paus. Det första som händer i andra är att vi får straff. 4-3 och nu känns de bra. Sedan faller vi tillbaka till osäkerheten och ett bra Backatorp vinner med 6-4. Grattis till segern. Nu får vi sikta in oss på en seger i sista och hoppas på att resultaten går vår väg.”

Backtorp är åtta med en match kvar att spela.

Kareby är tvåa i nuläget men det kommer bli en tuff kamp om andraplatsen! Trean Solväder har samma poäng som KIS (men sämre målskillnad) och både fyran Fotö och femman Geesguud har två matcher kvar. Kareby avslutar sin säsong mot IK Västanå.

 

IK Västanå – Lundby IF 5-2 (3-0)

På den undre halvan tog nystartade Västanå en fin seger hemma mot Lundby i söndags. Det var hemmalaget som tog tag i spelet direkt på Kongevi och efter 23 spelade minuter var det redan 3-0! Movitz Hansson satte 1-0 efter tre minuter och strax efter gjorde William Frövén 2-0 och samme Frövén satte även 3-0 på straff! Det var också 3-0 i paus men i början av andra fick LIF lite kontakt när Samuel De Souza Niederhauser reducerade. Oscar Hallberg gjorde dock 4-1 nästan direkt och det blev väl aldrig riktigt spännande. Terrance Keran Frederick fick förvisso in ett 2-4 mål med en kvart kvar men direkt efter satte Linus Johansson punkt för målskyttet med sitt 5-2 mål.

LIF:s ledare Yhon Joelsson sa så här om förlusten:

”Ja, förlust mot Västanå. Inför denna match hade vi del skador samt avstängda spelare som gjorde att vi fick ställa upp en näst in till ny startelva samt att vi hade med oss två st killar födda 04. Vi börjar väldigt trevande och får inte igång vårt spel och hamnar på hälarna, istället kommer Västanå med fart och skottlägen. 1-0 kommer på en riktig pärla utanför straffområdet, vi backar för mycket och han får måtta skott. Sedan gör dom 2-0 på en fast situation där vi inte får bort bollen ordentligt. Vi fortsätter att kämpa och sakta men säkert jobbar vi oss in matchen, vi får till några halvdana lägen. När vi är inne i en bra period så drabbas vi av en skada på våran kapten (Johan) som gör att vi får ta in Julius (04) som kommer från ungdomslaget , han gör det galant. Sedan blir det straff för Västanå (inget att diskutera) och 3-0 är ett faktum. Detta är resultatet för första halvleken. Andra halvlek startar vi piggare och kommer till lägen, ett mål hängde i luften. Nu var det dags att släppa fram nästa 04, Christian, vi behövde fart samt lite mer ork:). Vi reducerar genom Samuel som skjuter ett långskott. Sedan ligger vi och trycker på och för in ett mål till. Men när vi ligger och trycker på så gör Västanå både 4:an och 5:an på oss och dom vinner matchen med 5-2. Killarna kämpade på och försökte sitt yttersta men vi vaknade försent med motståndarna straffade oss.”

Västanås Movitz Hansson sa så här om segern:

”Vi öppnade matchen starkt och fick in tre ganska snabba mål. Sen äger Lundby bollen nästan hela matchen men kommer inte till så många lägen.”

Med två matcher kvar är Västanå sjua medan Lundby återfinns på en tiondeplats med en match kvar att spela. 

 

/Rasta