Det lirades en match i 7B igår:

 

MÅNDAG 12/10

Käringöns FC – Solängens BK 0-3 (0-2)

Igår spelade Solängens BK sin åttonde match i årets 7B och igår tog laget även sin åttonde raka seger! På pappret spelade KFC hemma med i praktiken var det hemmaplan för SBK då matchen spelades på Eklandavallen. Det blev en stabil seger med 3-0 efter 2-0 i paus. Niklas Rydin inledde målskyttet och även André Nyrar hamnade i målprotokollet första 45. I andra utökade alltså SBK till 3-0 (målskytt Bleon Basholli) och det blev även slutresultatet. 

SBK:s målvakt David Cerwall sa så här om den åttonde raka segern:

”Vi möter ett Käringön som går ut och i princip parkerar bussen. Väldigt lågt försvar vilket gör det extremt svårt för oss att spela vårat spel. Svårt att komma till lägen och det blir mycket boll på mitten. Men vi får ändå in 1-0 relativt tidigt genom våran skyttekung Niklas Rydin. Blir även 2-0 innan halvleken är slut. Bleon gör sen 3-0 i andra halvlek och det blir tillslut en säker seger. Käringön hade i princip inget offensivt utan det var bara fokus på defensiven. Men dom gör det bra. Spelar bättre än vad tabellen visar tycker jag. Matchens stjärna är i mina Ögon Andre. Som han springer hela matchen igenom. Så fick han göra mål också. Så skönt att vi säkrat uppflyttning till division 6. Men vi är inte nöjda där. Två matcher kvar. Två vinster till. Serieseger och obesegrade. Det är vad som gäller.”

KFC:s Marcus Hedlund sa så här om förlusten:

”Vi hade fortfarande ganska mycket av lördagsmatchen i benen så vi är rätt nöjda med insatsen även om vi var rätt tillbakatryckta.”

Segern gör att Solängen sämst kan bli tvåa i 7B och därmed är laget tillbaka i sexan 2021! Stort grattis! Nu till helgen blir det seriefinal mot tvåan Slottsskogen/Godhem där SBK kan säkra seriesegern

KFC är tia i tabellen. 

 

/Rasta