Det spelades två matcher igår i lokalfotbollen:

 

TISDAG 13/10

6C

Landala IF – Göteborgs SIF 1-0 (1-0)

Derby på Guldheden Södra mellan Landala och ”Studenterna” och det blev en målsnål tillställning. Matchens enda mål kom efter en dryg halvtimmes spel när David Fhager satte dit en straff för Landala

LIF:s tränare Viktor Ohlsson sa så här om segern:

”Oerhört skönt att studsa tillbaka efter fredagens milt sagt mediokra insats. Vi gör en bra match rakt igenom. Nära att spräcka nollan direkt men ett par fina räddningar av Studenternas målvakt. 1-0 på straff som står sig matchen ut. GSIF har väl aldrig riktigt något bra läge att kvittera men vi lyckas inte få till en utökning trots ett par bra chanser. Stolt över killarna idag, riktigt bra vilja rakt igenom. Vill också rikta beröm till domaren som gör det bra samt är där av rätt anledning, han vill dömma och inte bara tjäna pengar. Nu laddar vi för Klubbstugederbyt på Mossens IP i oktober, det blir en ny upplevelse.”

”Studenternas” Martin Sidaway sa så här om matchen:

”Tuft match att förlora. Kanske kunde vi ha spelat bättre men matchen avgjordes på en straff.”

Segern gjorde att Landala klev om just GSIF i tabellen. LIF är nu nia och GSIF är tia. 6C avslutade på lördag där GSIF möter BK S:T Jakob och Landala ställs mot Johanneberg i ännu ett derby. 

 

7A

Göteborgs City FF – Gunnared KIF 5-3

I 7A tog City en viktig seger och klev upp i serieledningen i en lite haltande tabell. Det blev 5-3 hemma mot Gunnared på lite ovanliga lokalfotbollsarenan Valhalla. I mitten av första kom både 1-0 (Lukas Simonsson) och 2-0 (Jivar Sooren Larizadeh) och det stod sig till paus. Direkt i andra kom även 3-0 (Adrian Holländer Nyström) och strax efter även 4-0 genom Larizadeh. Gunnared fick in en reducering genom Kenny Lam men City svarade direkt när Simonsson satte 5-1 med sitt andra mål. Gunnareds Leo Kyriazis putsade sen siffrorna i slutet med två mål men det hann aldrig bli riktigt spännande. Däremot hann både lagen ta varsitt rött i slutet. 

Citys kapten Anders Hultberg sa så här om segern:

”Först och främst vill jag beklaga sorgen och rikta tankarna och fokus till Gunnared som förlorat en vän i förtid, så en tyst minut innan matchstart efter deras önskemål var självklart något vi och domaren genomför för att visa medkänsla och respekt. Hoppas alla, efter omständigheterna, mår bra och får det stöd som behövs! Till matchen: Otroligt viktig seger. Nu har vi en (tillfällig) serieledning och får bara hoppas att resultaten går vår väg till helgen. Gunnared är ett bolltryggt lag som har mycket spel på vår planhalva, men vi märker det tidigt och sjunker lägre i försvaret. Vi kan då ligga på omställning och våra två heta målskyttar Lukas och Jivar kan kombinera och göra 2 mål så vi går till halvtid med 2-0. Kändes ganska rättvist, även fast Gunnared haft mycket boll så skapade de inte jätteheta lägen. I andra gör vi två tidiga mål och vid 4-0 spelar vi som sämst och släpper in Gunnared i matchen. Slutar till slut 5-3 och det känns aldrig riktigt farligt även om vi är tröttkörda på slutet. Mycket märkligt att ett väldigt duktigt Gunnared inte tagit fler segrar i år. I mitt tycke det bästa laget efter Angered, men vi lyckas straffa dom bra och är effektiva. Go och rolig match. Bra domare också!”

Gunnared Eric Nordeke sa så här om förlusten:

”Återigen en förlust, 5 i rad, väldigt väldigt tråkigt. Vi vet inte riktigt vad som händer, vi får i oss två supersnabba mål på kort tid och därifrån går allt neråt. Allt går snett, spelmässigt, vi bränner drömlägen, står fel jätteofta. Vi är för tunna offensivt. Vi jobbar vidare! Stort grattis City och lycka till!”

För City var det lagets sista match och de leder 7B just nu. Tvåan Bergum (en poäng bakom) och trean Angered SK (fyra poäng bakom) kan komma ifatt. Bergum har en match kvar och ASK har två. 

Gunnared är åtta i tabellen och har tre matcher kvar.

 

/Rasta