Nu till helgen ska både 6A och 6B spelas klart och det ska avgöras vilka lag som tar kvalplatserna!

 

Vi börjar med 6A som avslutas på söndag (18/10) och vi tittar till toppen först:

Bergsjö IF är färdigspelade och har redan vunnit serien. Inter Linné har greppet inför sista matchen. Laget har två poäng ner till trean FC Härlanda och har tre måls bättre målskillnad än Härlanda. Inter Linné möter Real Maskin hemma på Lemmingvallen. Jagande FC Härlanda har Vatra KIF på bortaplan på Lövgärdesplan.

Förutsättningarna är att Inter Linné tar kvalplatsen om laget vinner eller om Härlanda inte vinner. Skulle Härlanda vinna och Inter Linné förlora så tar Härlanda över andraplatsen. Kryss för Inter Linné samtidigt som Härlanda vinner så måste FCH vinna med tre eller fyra mål beroende på vad Inter Linnés match slutar. Skulle det bli 0-0 samtidigt som Härlanda vinner med 3-0 så hamnar lagen på exakt samma poäng och exakt samma målskillnad (23-14) och då avgörs inbördes möten och där vann inget av lagen då det blev 2-2. Oklart hur förbundet löser det scenariot.

I botten av 6A är redan 11:an och 12:an klara sen länge då Lekstorp inte kom till spel alls och Härryda la ner under säsongen. Kvalet till division 3 har ju börjat riktigt bra för lagen från Göteborg men skulle de rasa ihop och ingen grupp vinns av ett Göteborgslag så kommer tiorna i sexorna att behöva kvala mot varandra för att hålla sig kvar. Detta scenariot är ju inte alls så troligt men vi tar med det ändå i beräkningar. Så här ser botten ut i 6A:

Som ni ser så ska det extremt mycket till om inte Syrianska/Arameiska ska bli tia. I teorin kan de gå komma ifatt GaFF och/eller Tollered. Gamlestaden är färdigspelade och Syrianska/Arameiska behöver vinna sin match mot Croatia med 13-0 och det lär inte hända. Tollered har en match kvar (Fröjden borta) men då behöver Tollered rasa ihop helt samtidigt som Syrianska/Arameiska vinna stort. Till exempel går Syrianska/Arameiska om ifall de vinner med 7-0 samtidigt som Tollered förlorar med samma siffror.

Så är spelas sista omgången:

 

Vidare till 6B (som avgörs på lördag):

Västkurd BK är redan klara seriesegrare och Neutrala IF är redan färdigspelade. I nuläget ligger NIF tvåa och har alltså kvalplatsen. Trean BK Skottfint har dock en match kvar och möter fyran Knippla IK hemma på Bravida. Eftersom Neutrala redan har spelat klart så är förutsättningarna klara. Skottfint behöver vinna för att gå om och ta andraplatsen. Poäng för Knippla så får Neutrala kvala.

Så här ser det ut i botten:

FTU och AIF är redan rökta och kommer spela division 7-boll nästa säsong. När det gäller tiondeplatsen så är det tre lag som fightas för att undvika den. Tian Diseröd SK och elvan Bjurslätts IF möts dessutom i sista omgången. Det gör att åttan Surte i stort sätt är helt klar. Kryssar DSK och Bjurslätt så måste Surte förlora med ungefär tio bollar mot Hälsö för att Bjurslätt ska kunna gå förbi. 

 

Sista omgången spelas så här:

 

/Rasta