lördag (17/10) ska 6C avgöras och det är en hel del lag som har något att spela för!

Vi börjar med att kolla in kampen om kvalplatsen:

Styrsö BK är redan klara seriesegrare men bakom så slåss fem lag om kvalplatsen och dessutom så möts fyra av dessa i sista omgången! 

Tvåan Azalea BK möter fyran FC HedenMajvallen.

Trean SK Argo ska bege sig till Hällesåker för att möta HIF

Seger för Azalea betyder med största sannolikhet att laget tar kvalplatsen. Den minsta segermarginalen är ett mål och de slutar de på +13 i målskillnad. Ska Argo förbi behöver de slå Hällesåker med 6-0 och det känns inte särskilt troligt. Både Hedens och Hällesåkers chans är seger samtidigt som det blir kryss i den andra matchen. Skulle båda lagen vinna blir det målskillnad och där har HIF ett litet försprång. Argo klarar sig inte på kryss utan behöver slå Hällesåker samtidigt som Azalea tappar poäng. 

Skulle det bli kryss i båda matcherna så kan de svarta eleganterna i Pushers BK faktiskt smyga förbi! Laget har 18 poäng och kan alltså kliva upp på 21 pinnar. De måste dock förbi Azaleas +12 i målskillnad för att knipa kvalplatsen. PBK möter redan nedflyttade Järnbrotts IF och behöver vinna med 7-0 för att gå om ABK. 

Vi kollar till botten:

Även om det är osannolikt så kan alltså tiorna i sexorna få kvala för att hålla sig kvar. I 6C står det mellan Landala och GSIF då de båda JIF-lagen redan är ute. GSIF måste vinna sin match på BK S:T Jakob samtidigt som Landala förlorar sin mot Johanneberg

Sista omgången ser ut så här:

 

/Rasta