Så här gick det i lokalfotbollen igår:

 

ONSDAG 14/10

6A

Vatra KIF – Croatia Göteborg 1-1 (0-1)

Det var två lag som inte hade så mycket att spela för som möttes på Lövgärdesplan igår. Armando Smedberg Dalence gjorde 1-0 för Croatia i slutet av den första halvleken. I mitten av andra kom sen kvittningen genom Maksi Sinani och det slutade alltså 1-1.

Vatras Behar Tahiri sa så här om matchen:

”Croatia är lite hetare i början av matchen men ju mer av matchen som går desto mer kommer vi in i det. Om första halvlek var Croatias var andra halvlek definitivt Vatras. Croatia sticker upp några gånger i andra halvlek på kontringar men annars är dem fullt upptagna med att försvara målet. Spel mot ett mål och massor av chanser. Att vi däremot inte lyckas förvalta våra chanser i andra halvlek är en annan femma. Vi tackar Croatia och domaren för en fin match.”

Inför söndagens avslutning ligger Croatia  fyra och Vatra är sjua.

Croatia avslutar säsongen mot Syrianska/Arameiska och Vatra möter kvaljagande FC Härlanda.

 

6B

Neutrala IF – Västkurd BK 1-1 (0-0)

Västkurd var redan klara seriesegrare inför matchen och för tvåan Neutrala var det chansen att säkra kvalplatsen. Efter en mållös första halvlek så tog VBK ledningen i början av andra när Kerat Solaiman Mosa satte en straff. Ledningen stod sig till sista tio när även Neutrala fick en straff och Mohamed Hussein förvaltade den i mål. 

NIF:s ledare Abdalla Ali Adam sa så här om matchen:

”Västkurd ville ha revansch men vi äger matchen helt. Och de kan inget än att se på. Tur för de att vissa av våra spelare inte hittar målet. Vi förtjänade tre poäng men tyvärr. Nu väntar vi och hoppas att Knippla tar poäng mot Skottfint. Vi är väldigt nöjda med säsongen och tackar alla lag och förbundet för det här året.”

VBK:s Nozad Kurdali sa så här om matchen:

”En match där Neutrala behöver en seger för att säkra kvalplatsen samtidigt som vi vill gå igenom säsongen oslagbara! 1-1 blir slutresultatet efter bägge lagen satt varsinn straff. Vi kommer inte alls upp i nivå idag, och blev inte lättare när vi fick en man utvisad efter 55 minuter. Men igen visar vi styrka och vilja genom att hålla ihop och inte förlora. Sviten lever vidare!”

Det oavgjorda resultatet gör att Neutrala (som nu spelat klart) inte längre har kvalplatsen i egna händer. Vinner Skottfint sin sista match så går de om. 

För Västkurd var det första poängtappet men laget är fortsatt obesegrade och möter Hjuvik i sista matchen. 

 

FTU – BK Skottfint 1-4 (0-2)

Skottfint var tvungna att vinna för att drömmen om kval skulle leva vidare och det blev seger i Bravida-derbyt mot bottenlaget FTU. I mitten av första kom både 1-0 (Idriz Sunja) och 2-0 (Darwin Bahmani). FTU fick dock lite kontakt i början av andra efter mål av Abdurrahman Duman. Men strax efter kom 3-1 till Skottfint via ett självmål. Bahmani fastställde sen slutresultatet 4-1 med sitt andra mål för kvällen. 

Skottfints ena tränare Kristofer ”KL” Landahl sa så här om segern:

”Vill börja med att tacka Västkurd som tar poöng av Neutrala och tydligt visar att de är överlägset bäst i serien över 12 matcher. I och med utgången i den matchen så har vi iallafall chansen att spela till oss en kvalplats om vi vinner mot Knippla i sista matchen, vilket dock lär bli väldigt tufft. Vi vinner dagens match med 4-1 och det är väl rättvist även om vi inte övertygar. Vi försöker samla kraft inför lördag och förhoppnigsvis kan vi förlänga säsongen med ett par veckor.”

FTU:s tränare Romeo Vidovic sa så här om förlusten:

”Bra genomförd match mot ett av seriens bästa lag. Skottfint är bättre i första och tar rättvist ledningen med ett och två noll. Vi har några halvchanser men lyckas inte riktigt få till avsluten. I andra måste vi jaga och lyckas reducera för att minuter senare göra självmål. Matchen kändes glida oss ur händerna där. Vi fortsätter trycka på och har några fina lägen men det vill sig inte riktigt. Vi lämnar stora ytor för dom att ställa om på och det blir 1-4 till slut. Bra inställning hos killarna. Hade vi spelat så här hela hösten hade vi aldrig hamnat i den här situationen. Nu får vi fokusera på att avsluta fint på lördag.”

Skottfints matchrapport hittas HÄR

Skottfint har alltså allt i egna händer och förutsättningarna är enkel. Seger mot Knippla i sista matchen och andraplatsen och kval är säkrat. 

För FTU betydde förlusten att laget spelar i sjuan nästa säsong. 

 

6C

SK Argo – Azalea BK 0-2 (0-0)

DerbyMajvallen med en massa på spel. Argo kom stärka från att ha besegrat serieledarna Styrsö BK och Azalea kom med fem raka utan förlust och med 16-0 på de tre senaste! Det var en mållös första halvlek där Azalea var bättre med rappt spel och pigga ben men där Argo ändå vaskade fram bättre chanser. I början av andra hade Argo sin bästa period och fick lite tryck men trots några bra chanser blev det inga mål. ABK tog sig tillbaka in i matchen och med tio kvar satte Daniel Ohlson 1-0 på ett friläge. Argo flyttade upp sina positioner och gick framåt men åkte istället på 2-0 direkt när Ohlson var framme igen. En rättvis seger för Azalea mot ett Argo som aldrig riktigt var påkopplade men som ändå lyckades skapa en del chanser, men inga mål.

Argos matchreferat hittas HÄR

Segern gör att Azalea kliver upp på samma poäng men med bättre målskillnad. En poäng bakom Azalea och Argo återfinns både Hällesåker och Heden. I sista omgången möts just Azalea-Heden och Hällesåker-Argo! Upplagt för dramatik och bloggen återkommer med förutsättningarna. 

Resultatet betydde även att Styrsö BK vann årets 6C! Stort grattis till ö-laget! 

 

/Rasta