Det lirades två matcher igår i division 7:

 

TORSDAG 15/10

7A

Elisedals IS – Högaborg Kärralunds FC 3-4 (2-2)

Bottenmöte i 7A där Högaborg Kärralund i sin sista match för säsongen äntligen tog sin första trepoängare! På bortaplan på Överåsvallen blev det tills slut 4-3 mot Elisedal i en svängig match. Michael Backendal satte 1-0 för Högaborg Kärralund redan efter fem minuter men EIS vände snabbt genom mål av Anton Johansson och Tobias Prodan på straff. Då stod matchuret bara på tolv spelade minuter. Det sista som hände innan paus var dock att även bortalaget fick en straff och den satte Mohammad Ghadri. 2-2 stod sig sen hela vägen till matchens sista minuter. I 84:e tog HKFC ledningen med 3-2 efter ett självmål och minuten efter gör Mattias Johansson 4-2! Elisedal svarar med en reducering (Jesper Wallentheim) men kommer inte närmare. 

HKFC:s tränare Joakim Norström sa så här om matchen:

”Sista matchen för säsongen. Två lag utan självförtroende. Ett klassiskt bottenmöte i division 7. Första halvlek är en av de sämre halvlekar jag sett oss göra denna säsongen, möjligen i konkurrens med andra halvlek mot Partille. Vi centrerar defensivt, men Elisedal spelar brett och vi lyckas inte hantera det. De har all tid i världen att spela runt och mata inlägg. Som tur är för oss är Elisedal väldigt oskarpa i avsluten. Vi lyckas dåligt i vår speluppbyggnad under hela första halvlek, men det är ändå HKFC som tar ledning efter fint mål av Micke. Sen petar en offsidestående Elisedalsanfallare in reduceringen, och snart därefter får Elisedal en helt feldömd straff som de sätter högt och säkert. Dock skulle detta jämna ut sig då vi får en relativt oklar straff i sista minuten av första halvlek, som Mohammad sätter säkert. I andra halvlek går vi över till 4-4-2 och låser deras kanter på bättre sätt. Vi skapar stabilitet bakåt, och även om Elisedal får äga ganska mycket boll och kommer till en del avslutslägen blir det aldrig riktigt farligt. Med ungefär kvarten kvar börjar vi känna att vi måste gå för 3 poäng, samtidigt som Elisedal verkar spela för kryss. Vi trycker upp och skapar mer och mer. Sen får matchen ett avslut värdigt division sju: – Domaren ger fel spelare i Elisedal rött (han ändrar sig sen – snyggt löst) – Micke skruvar en hörna på en Elisedalspelare som olyckligt styr den i mål – Elisedal får friläge direkt efter deras avspark som de bränner högt över – Vi vänder och snubblar in 4-2 – John får sitt andra OCH tredje (!?) gula och blir utvisad – de knoppar in ett snygg skott utifrån till 4-3. Sista minuterna är kaotiska, men vi rider ut stormen. Tack till Elisedal för en god match – och tack till övriga lag i 7A för god stämning hela säsongen igenom!”

Seger alltså för Högaborg Kärralund vilket gör att de lämnar över jumboplatsen till Elisedal. Den avbrutna matchen mot Gunnared (där domaren lämnade i halvtid är fortfarande inte inräknad). Det är därför HKFC står på 8 matcher istället för 9. Laget har alltså spelat klart för 2020. 

Nya jumbon Elisedal avslutar sin säsong mot Partille

 

7B

Käringöns FC – Ösets BK 0-3 (0-3)

Öset spelade sin sista match för säsongen och de avslutade med en seger borta mot Käringöns FC. Det blev 3-0 där alla målen kom under matchens första halvtimme. Andi Gjika satte både 1-0 och 2-0 precis i början av matchen och Alexander Ekström Svensson satte dit trean. 

KFC:s Axel Norderyd sa så här om förlusten:

”Tredje matchen på sex dagar! Lite symptomatiskt för säsongen så släpper vi in tre bollar första halvtimmen och det blir rejäl uppförsbacke. Tuff start för undertecknad som hopppade in som målvakt igår igen. Sedan spelar vi helt ok och kommer till många avslut men saknar skärpa sista tredjedelen. Vi har också många spelare på bänken och snurrar medvetet mycket folk vilket gör att vi tappar lite momentum. Ett plus till Jesper Hagström som var jäkligt konstruktiv på innermitt. Vi satsar nu på att göra en bra sista match nästa helg mot Proletären.”

ÖBK är alltså färdigspelade och sjua men kan halka ner några placeringar då lagen bakom har matcher tillgodo. 

KFC är tia och avslutar sin säsong mot Proletären. 

 

/Rasta