I lördags spelades 6B klart och så här gick det:

 

LÖRDAG 17/10

BK Skottfint – Knippla IK 1-4 (1-2)

Det skulle avgöras vilket lag som skulle få kvala upp till femman från 6B. Färdigspelade Neutrala låg tvåa inför sista omgången och enda laget som kunde gå om var Skottfint men då behövde de vinna hemma på Bravida mot Knippla IK. Det börjad dock inte bra för de blågula med ett självmål i första minuten! Tio minuter senare small det igen då Robin Eriksson drog dit 2-0! Innan paus fick iallafall Skottfint kontakt då Jacob Mårtensson satte 1-2 på straff. Den ställningen stod sig fram till sista kvarten innan Mahdi Safari krossade Skottfints uppflyttningsdrömmar med två mål!

Skottfints André Klint sa så här om matchen:

”Oväntad start på matchen, vi gör ett självmål efter 35 sekunder och börjar i uppförsbacke. Vi lirar en av våra bättre matcher för säsongen spelmässigt men får inte till det i sista tredjedelen. Vi trycker på och försöker få fram något men det ville sig inte. Släpper in fyra väldigt billiga mål vilket såklart avgör matchen. Men det är bara att ta nya tag nästa säsong.”

Knipplas målvakt Joel Carlryd sa så här om segern:

”Dags för årets sista match. Efter Neutralas poäng mot Västkurd tidigare i veckan visste vi förutsättningarna: vi kunde som bäst komma trea medan Skottfint spelade för en andraplats. Vi pratar innan matchen om vikten att ha med sig ett bra resultat inför vintern och kommande säsong och att visa respekt mot övriga lag i serien genom att vi inte kan gå ut och bara spela av matchen utan köra på för fullt. Matchen hinner knappt börja innan Skottfint gör ett självmål, en perfekt bakåtpassning till målvakten som inte var där backen trodde han var. Skön start, men mycket tid kvar att jobba på. Vi vet att planen är en av de största i serien och vill krympa ytorna, vilket vi gör bra och med snabba omställningar kommer vi till en del farliga lägen. 2-0 kommer efter en hörna där bollen kommer ut till Robin som får på ett perfekt volleyskott utanför straffområdet. Vi fortsätter ligga tätt och låta Skottfint ha en del boll, men de skapar inte så mycket farligt. Strax innan halvlek drar vi dock på oss en straff som innebär 2-1. Det ger Skottfint ny energi inför andra och de skapar lite mer första kvarten i andra halvlek, men vi löser det bra och med tiden tröttnar Skottfint och vi har 5 fräscha avbytare med fart och energi som kan straffa Skottfint i våra omställningar. 3-1 och 4-1 kommer ganska tätt inpå varandra genom Mahdi S som var tillbaka efter avstängning och visade vilken bra spelare han är och att han verkligen längtat efter att få vara med igen. Resultatet står sig och tredjeplatsen känns som ett bevis på att vi är bättre än många tror och ju mer vi tränar ihop oss och sätter försvarsspelet vet vi att offensivt har vi stora möjligheter numera, både genom fart och teknik men även i styrka och bra huvudspelare. Vi i Knippla tackar övriga lag i serien för i år och önskar Neutrala lycka till i kvalet och självklart gratulerar vi Västkurd till seriesegern! Årets serie har varit en positiv överraskning med få matcher med onödigt tjafs, även om känslor så klart är en del av sporten. Nästa säsong ser vi redan fram emot och hoppas på en vanlig säsong så vi får ha fler derbyn och härliga matcher.”

Skottfints matchrapport hittas HÄR.

Segern gjorde att Neutrala alltså behöll kvalplatsen och att Knippla smet förbi Skottfint och slutade trea. Skottfint blev då fyra i tabellen.

 

Diseröd SK – Bjurslätts IF 1-1 (0-1)

I efterhand en match som saknade betydelse men inför matchen var det inte klart att en tiondeplats i sexan betydde nytt kontrakt direkt. Goran Mihajlovic gav Bjurslätt ledningen precis innan paus men strax efter kvitterade Jakob YngveKongevi för hemmalaget Diseröd. Inga fler mål att rapportera och det blev alltså oavgjort.

DSK:s Ludwig Forsberg sa så här om matchen:

”Vi roterade lite på startplatserna. En ganska snäll match där båda lagen egentligen kände sig ganska säkra. Var inte helt säker på förutsättningarna men som jag uppfattade det skulle mycket till för att någon av oss skulle bli indragen i ett kval. Bjurslätt leder i paus efter den billigaste straffen i division 6 historia. Då ska även sägas att domaren kom en timme sent. Så att döma straff där var lagom omtyckt. Vi har det mesta spelet över 90 minuter och borde kunna göra 3-4 baljor men får nöja oss med 1-1. Ett resultat som speglat säsongen i helhet. Vi har bra stunder men får inte ihop det över 90 minuter och därför har 3poängarna uteblivit. Grattis Västkurd, ska bli skönt att slippa er nästa säsong!”

Krysset gör att Bjurslätt slutade tia och DSK åtta.

 

Surte IS FK – Hälsö BK 3-7 (2-2)

Det blev målrikt på Surte gräs när Hälsö hälsade på. HBK fick en bra start med tidiga mål från Linus Mattiasson och Joel Olofsson. Surte jobbade sig dock tillbaka in i matchen och Jonathan Pusterli satte 1-2 och innan paus gjorde Aram Mohammed 2-2. Hälsö växlade dock upp i början av andra och Adam Magnusson satte 3-2 direkt och sen kom även 4-2 (Gustav Börjesson), 5-2 (Casper Petersson) och även 6-2 (Lukas Clarke) i mitten av andra. Matchen var avgjord och det hjälpte inte heller hemmalaget att man drog på sig ett rött med kvarten kvar. Andreas Andersson satte 7-2 innan Pusterli fick in en reducering med sitt andra mål.

Surtes tvåmålsskytt Jonathan Pusterli sa så här om matchen:

”Vi har haft en säsong med mycket motgångar både på och utanför planen så väldigt skönt att vi hänger kvar i 6an och säsongen är slut, matchen i lördags kommer vi till med med många spelare borta och ganska tunn trupp, vi spelar riktigt bra första 45 och matchen kan gå hur som helst känns det som, men när andra halvlek drar igång är det som att vi är kvar i omklädningsrummet och hälsö kommer igenom gång på gång och och målen börjar trilla in. Surte tackar alla lag i serien för en fin säsong och önskar lycka till i framtiden!”

Hälsö slutade sexa och Surte blev tia

 

Västkurd BK – Hjuviks AIK 4-0 (0-0)

Västkurd var inför matchen obesegrade i årets seriespel och de ville självklart behålla den sviten även efter sista matchen. Det var mållöst i paus men i början av andra nickade Halmad Shersad Ibrahim in 1-0. Minuten efter kom även 2-0 (Pamajai Njie) och Hjuvik kom aldrig närmare. I mitten av gjorde Zerian Mohammad Ali 3-0 och fem minuter från slutet avslutade Devran Celik målskyttet.

VBK:s Pamajai ”Pamma” Njie sa så här om segern:

”Sista matchen för säsongen där vi ställs mot Hjuvik. Matchen börjar rätt lugnt vi försöker trycka på vi skapar lägen men vi vill helst gå in med bollen i mål istället för att skjuta. Tråkigt nog så krockar målvakten och Ihab med varandra och Ihab tappar medvetandet men som tur var var det endast hjärnskakning. Önskar honom en snabb återhämtning. I paus sa vi att vi alla måste börja ta jobbet och det gjorde vi direkt. 1-0 kom av Halmat som gjorde en Van Persie-nick där han kom flygandes. 2-0 gjordes av mig. 3-0 kom från Z där han skjuter från 30 meter. Sista målet kom från ett riktigt bra uppspel där Behzad gör en underbar rush på kanten så han kan passa in till Dewo som rullar enkelt in den. Skönt med vinst sista matchen där vi går igenom division 6B utan förlust. Jävligt starkt! Fira på Sälöfjordsplan med fyrverkerier samt go kurdisk musik kan ju inte bli bättre. Tackar alla fans, sponsorer, tränarna, spelarna samt styrelsen för en grym säsong. Vi vill även tacka Rasta&Dalla-bloggen för ett grymt arbete som vanligt! BIJI VÄSTKURD ❤️💛💚

Hjuviks Danny Höglund-Field sa så här om matchen:

”Sista matchen kontraktet var redan säkrat och det var svårt att få ihop gubbar, vi hade både sportchef och tränare med i truppen, även några som varit med sedan a-laget startade som ringdes in som inte lirat på några år, riktigt kul! Vi gör en bra första halvlek med att spela ett stabilt försvarsspel, dock sitter inte så mycket annat än det, vi får kämpa och jaga boll vilket tar ut sin rätt, och vi får byta ut våran målvakt efter en kraftig kollision med en Västkurdspelare som svimmar av smällen i slutet av första. När andra börjar så är vi inte med alls och dom kan tidigt göra mål och sedan rinner det iväg, vi är trötta och lite ointresserade. Tyvärr inte så vi hade velat avsluta spelmässigt, men det är skönt att redan innan matchen vara klara. Västkurd gör en bra match men jag gissar att det är samma där, lite svårt att hitta tändningen, för den individuella skickligheten såg man hos varje spelare på varje position. En grymt trevlig match och ett trevligt lag med god stämning på sidan (deras 50 tillresta supportrar) önskar dom ett stort lycka till i 5an!”

Västkurd BK vann alltså 6B efter 10 segrar och 2 kryss på 12 matcher. Imponerande.

Nykomlingen Hjuvik slutade åtta.

 

AIF Göteborg – FTU 5-2 (3-2)

Jumbofinal där båda lagen redan var nedflyttningsklara. Det var dock prestige inblandat då 12:an AIF kunde smita förbi och undvika sistaplatsen. Arbetarna fick en fin start på Gröna Vallen när Evair E Ferreira Costa Santos satte 1-0 i matchminut sex! Milan Kusovic ökade sen på till 2-0 men FTU svarade ganska direkt genom mål av Bright Osas Osamwonyi. Innan paus hann sen både José René Carpio Rojas göra mål för hemmalaget och Seyit Kiyak för bortalaget och AIF ledde alltså med 3-2 i paus. I mitten av andra kom sen 4-2 (Jesper Larsson) och med kvarten kvar gjorde Rojas sitt andra mål och fastställde slutresultatet 5-2

AIF:s Lars Wingfors sa så här om segern:

”Avslutning på årets säsong. Nedflyttningen var redan klar, men viljan att inte bli sist i tabellen var stark idag. AIF kom till start med ett lag där många saknades pga skador. Vi ställde ändå upp med tretton viljestarka spelare. Vi tog tag i matchen direkt och skapade såväl chanser som satte nära av dem. Lite oreda blev det tyvärr ibland då FTU rullade bollen fint med sin mittmitt och vi släppte in två av deras chanser. Men vi reste oss och utökade ledningen och höll ordning på matchen. Tack för bra stämning på plan FTU. Vi ses kanske i sjuan.”

AIF vann alltså sin andra match i sin sista match och undvek alltså sistaplatsen som istället FTU övertog. Båda lagen spelar dock i sjuan nästan säsong. 

 

Hönö IS – Chalmers Studentkårs IS 1-2 (0-1)

Mittenmöte på Hönö när Chalmers kom på besök för att avsluta säsongen. Karl Wennerström gav gästerna ledningen redan efter sju minuter och det stod sig till pausvilan. I mitten av andra kom även 2-0 genom Jens Lundgren. Hönös Emil Lindhult reducerade lite senare men det inga fler mål och alltså en Chalmersseger.

 Mattias Friess sa så här om matchen:

”De var det bättre laget denna match och vi tackar för en god match.”

Chalmers Marcus Berghamn Claesson sa så här om segern:

” Ja, det var ett härligt avslut på säsongen! Vi kommer hela vägen till Hönö och först där borta får vi info om att vi inte får använda något av de lediga omklädningsrummen. Tack till Öckerö som iallafall fixade någonstans att duscha. Det blir ett hafsigt ombyte i kylan och en halvdan uppvärmning. När matchen väl är igång börjar vi starkt och styr spelet med vårat svårslagna innermittfält. 1-0 kommer och som vanligt slappnar man av lite. Matchen vänder fram och tillbaka och vi delar ut en del tacklingar och får ta emot en del efterslängar. Andra halvlek känns stabilare än första och 2-1 är ett välspelat resultat av matchen. Skönt att vinna en sån här match och nästa gång vi åker ut till Hönö så önskar vi att även dom kan bjuda på tak över huvudet. Tack Fredrik och tack 6B för denna säsong!”

Hönö slutade femma och Chalmers sjua.

 

/Rasta