6C spelades klart i helgen med en massa lag involverade i kampen om andraplatsen:

 

LÖRDAG 17/10

Azalea BK – FC Heden 4-2 (2-1)

Azalea hade andraplatsen i stort sett i egna händer. Seger mot FC Heden och kvalplatsen var fixad om inte Argo bjöd på målkalas borta mot Hällesåker. Det var mållöst första halvtimmen på Majvallen sen trillade det in tre mål innan paus. Felix Bellak satte 1-0 för ABK innan Kim Nordström kvitterade. Precis innan halvleken återtog hemmalaget ledningen när Frej Ramberg satte 2-1. Nordström kvitterade dock på frispark nästan direkt i andra och matchen stod och vägde. Ramberg blev sen matchhjälte då han gjorde både 3-2 (i 66:e) och 4-2 (i 78:e)! 

ABK:s Jan Juhlin sa så här om segern:

”Vi visar överlag att vi vuxit in i seniorfotbollen och har genomgånende ett bra lugn kombinerat med fint offensivt driv. FC Heden är ett vänligt bra lag med mycket bra individuell kvalitet och en stabil spelidé, och samtidigt i dagsläget har vi hamnat i ett galet gott flow. Matchen som sådan tycker jag väger fram och tillbaka. Vi för matchen under en period, därefter tar Heden över, sedan är det vår tur osv. Vi gör 1-0 efter inspel från Lillen, skarv av Dohls, och balja av Didier Bellak. Kim kvitterar lite från ingenstans för Heden, men sedan hittar vi ett gott uppspel från Arvid till Bellak som direktskarvar till Frej som väntar ut målvakten och lättar in 2-1 som står sig till paus. I början av andra gör Kim i Heden ett av lokalfotbollens vackraste mål när han trycker in 2-2 från 35,4 meter i krysset. Heden har en fin period och trycker bak oss, men ur ingenstans hoppar Frej fram och gör 3-2. Ytterligare en stund senare har vi hittat lugnet igen och efter ett flertal skott trycker Frej Min Son in sitt tredje och dödar matchen. 4-2 och vi får nu ladda för kval och förhoppningsvis kliv mot femman.”

Hedens Toni Ceesay kommenterade förlusten så här:

”Det va en rolig match med ganska mycket folk på läktaren. Matchen böljade lite fram och tillbaka då Azalea tog ledningen och vi kvittera och detta upprepade sig. Den sista kvittering vi gör måste lyftas fram då Kim Nordström står för årets frispark! Långt ifrån rätt upp i krysset. Efter detta tycker jag att vi har bollen och spelet utan att för den delen skapa några superchanser. Sedan händer det som inte får hända då vi har ganska bra kontroll på matchen. Ett misstag som Azalea tar vara på och den kom lite från ingenstans. Efter detta vill vi fram och Azalea kan trycka in 4:an. Kanske inte helt rättvist men som du och jag nämnt flera gånger innan så förtjänar dom som gör mål att vinna. Vi i Heden vill passa på att önska Azalea all lycka till i kvalet!”

Riktigt fin avslutning av Azalea som hade sex segrar och ett kryss på sina sju avslutande matcher! Nu blir det alltså kval för ABK om en plats i femman 2021

Heden slutade sexa i den extremt täta över halvan. 

 

Hällesåker IF – SK Argo 3-2 (2-2)

Två lag som var inblandade i striden om andraplatsen. Inför matchen låg Argo trea (på samma poäng som tvåan Azalea) och HIF var fyra, en poäng efter. Hemmalaget öppnar starkast och drar ett skott över från nära håll i sitt första anfall. Jonas Olcén kan sen trycka in 1-0 redan efter sju minuter efter lite schabbel i Argo-försvaret. Bara minuter senare gör Adam Vestin snyggt 2-0 efter passivt försvarsspel av bortalaget. Det ser ut som Hällesåker ska plocka en enkel trepoängare men Argo äter sig sakta men säkert in i matchen. I 25:e minuten reducerar Fabian Franzén när han trycker in en frispark med pannan och det absolut sista som händer innan paus är att Martin Ferm nickar in 2-2 efter fint förarbete av Gustav Dovstad! Den andra halvleken svänger fram och tillbaka med lite chanser åt båda hållen men aningen fördel för hemmalaget. Med en kvart kvar får hemmalaget en straff efter att domaren ansåg att bollen tog på armen på en Argo-spelare efter en hörna. Vestin drar in straffen och ledning för hemmalaget. Argo flyttar upp i slutet och det blir chanser åt båda hållen. Argo skapar flera kvalificerade chanser på nick och även ett skott utanför i fritt läge. HIF får istället en massa bra omställningar men det blir inga fler mål. 

Argos matchrapport hittas HÄR

Azalea vann sin match räckte segern bara till en tredjeplats för Hällesåker medan Argo trillade ner ett par snäpp och slutade femma

 

Järnbrotts IF – Pushers BK 2-5 (0-2)

Pushers begav sig till Ruddalen 2 för att möta redan nedflyttade Järnbrott och PBK hade faktiskt fortfarande chans på kvalplatsen. Då krävdes det dock storseger samtidigt som både Azalea – Heden och Hällesåker – Argo slutade oavgjort. Det började också bra då Alessandro Bartoli satte 1-o redan efter tre minuter och John Pernsved tryckte in tvåan efter en dryg halvtimme och det var 2-0 i paus. Nästa mål kom i mitten av andra men det var hemmalagets måltjuv Henrik Lundh som gjorde det. Robin Griffiths satte sen 3-1 på straff innan Bartoli fixade ett hattrick efter att han gjorde både 4-1 och 5-1Lundh pustade sen siffrorna med sitt andra för dagen. 

PBK:s tränare Jimmy Jonevret sa så här om segern:

”Vi visste innan vad som gällde för att ge oss chansen för en andraplats i tabellen. Även om det var högst osannolikt så fanns möjligheten. Vi börjar bra och gör mål ganska snabbt för att sedan föra spelet till stora delar. Vi får med oss 2-0 till halvtidsvilan med ganska god kontroll på matchen. Vi kommer ut till andra halvlek där matchbilden ser ganska lik ut. Vi för spelet men de ligger och kontrar med deras snabba nummer tio på topp. 2-1 kommer och det blir lite nerv även om vi lyckas rätta till det ganska snabbt efter där vi på dryga tio minuter lyckas gå upp till en 5-1 ledning. 5-2 kommer men där spelas matchen mest av och vi tar hem årets sista trepoängare för att avsluta säsongen snyggt.”

JIF:s Linus Laggar sa så här om matchen:

”Avslutningsmatch av en säsong som inte blev som förväntat. Pushers öppnar sitt spel med få touch och mycket rörelse. Vi hamnar lite fel med presspelet och ligger inte tätt över hela banan vilket straffar sig tidigt. Vi får falla ner och fokusera på markeringspelet mot ett rörligt Pushers som för spelet i första halvlek och går till paus med ett tvåmålsunderläge efter en frispark som nickats i mål. I andra halvlek spelar vi upp oss. Vi vågar hålla i bollen mer och kommer till några lägen. Två täta avslut på öppet mål från nära håll skjuts på täckande spelare, vilket känns som en symbolik för årets säsong. Halvvägs i andra halvlek får vi en reducering med ett skott utifrån för att i minuten efter få en straff dömd emot oss, Pushers återtar sin ledning. Här går luften ur oss samtidigt som motståndarna får tillbaka tron och spelövertaget i matchen. Med straffen släpper vi in tre bollar under 6 minuter innan säsongen är över. Vi tackar bloggen och dess arbete med att bevaka och lyfta i intresset för lokalfotbollen. Nu går vi på ett kort uppehåll innan vi påbörjar jobbet inför nästa säsong. Vi kommer tillbaka!”

Då både Azalea och Hällesåker vann så var det egentligen aldrig nära att Pushers skulle ta kvalplatsen men det blev iallafall en fin fjärdeplats och troligtvis den bästa placeringen på väldigt länge för PBK. Järnbrott slutade nästa sist och får ta nya tag i sjuan. 

 

Styrsö BK – Vrångö IF 3-0 (1-0)

SK Argo föll i veckan mot Azalea så blev Styrsö seriesegrare i kavaj och lördagens derby mot Vrångö hade bara akademisk betydelse. Seriesegrarna ville självklart avsluta snyggt och Arvid Johannessen nickade in 1-0 efter nio minuter, ett resultat som stod sig halvleken ut. I början av andra kom 2-0 (Niklas Tullock) och tio minuter senare även 3-0 (Mattias Janicijevic). 

SBK:s Balder Fors sa så här om segern:

”Match hemma mot Vrångö i sista omgången, det är svårt att begära mer. Det kändes inför matchen som att vi hade en stor fördel i att serien redan var avgjord, nerverna hade nog kunnat stöka till det annars. Men vi började bra tycker jag, vi har greppet om matchen och får in ett tidigt ledningsmål genom Arvid Johannessen som når högst på en hörna och stångar in bollen i främre. Efter det tröttnar matchen lite, vi rullar mest runt utan att egentligen komma någon vart, vi skapar väl några halvfarliga lägen, men det ser ändå ganska jämnt ut i resten av första. Sedan dröjer det väl fram till i början av andra, då våra guldgossar där fram gör sin magi. Mattias spelar fram Niklas till 2-0, och 10 minuter senare spelar Niklas fram Mattias till 3-0. Tobias Julin gör väl en 5-6 helt avgörande TV-räddningar, så som han alltid gör, det känns som att vi hade kunnat göra några fler annars. Men en bra match! Vrångö var tuffa och gjorde det inte alls lätt för oss, blir tråkigt att inte få möta dem nästa år! Ett stort lycka till ska de ha! Sedan vill jag även passa på att tacka alla för denna säsongen, det har ju varit ett riktigt konstigt fotbollsår, men trots de fruktansvärda förutsättningarna lyckades vi ändå genomföra denna säsongen, det är inte dåligt! Sedan vill jag rikta ett stort tack till dig, Rasta för ett fantastiskt jobb med bloggen!”

VIF:s kapten Fredrik Rimborg hade följande att säga om matchen:

”Styrsö får in ett tidigt mål i matchen efter en fast situation och känslan var nog att matchen redan där och då var avgjord. Trots att det bara stod 1-0 i efter första halvlek så har vi otroligt svårt att komma till några farliga målchanser. De är helt enkelt numret större än oss och har vi inte rätt inställning för dagen så blir det ett resultat som speglar tabelläget. Kan bara gratulera Styrsö till en välförtjänt serieseger och önska dem lycka till i 5:an nästa år.”

Styrsö alltså seriesegrare och lirar i femman nästa säsong. 

Vrångö slutade på en niondeplats. 

Bilden till inlägget är lånad från SBK:s Facebooksida. 

 

BK S:T Jakob – Göteborgs SIF 6-0 (2-0)

Två lag som inte hade så mycket att spela för då GSIF redan vara klar som tia och BK S:T Jakob löst kontraktet några placeringar högre upp. Det bjöds dock på en fin målfestHeden 3 där Viktor Stener nickade in 1-0 och Ludvig Björk satte 2-0. En bit in i andra gjorde Jacob Söderberg 3-0 på straff och han var inte klar där då han även gjorde både 4-0 och 6-0Dennis Adolfsson smet emellan och gjorde 5-0

BK S:T Jakobs kapten Ludvig Björk sa så här om segern:

”Skön avslutning på en säsong där vi verkligen blandat och gett! Tycker vi får igång ett bra rull från start och lyckas få med oss 2-0 i halvtid. I andra halvlek ökar vi tempot, vi hade ändå en sjundeplats att spela för och Jacob en skytteliga att vinna vilket både vi och han lyckades med. Nu får vi ladda om och se fram emot en full säsong nästa år!”

GSIF:s Victor Jansson svarade kortfattat:

”Ridå, gott med uppehåll nu!”

S:T Jakob slutade sjua och Söderbergs tre mål gjorde att han vann 6C:s skytteliga

GSIF slutade tia. 

 

Johannebergs IF – Landala IF 2-4 (0-3)

Derby på Mossens IP i sista omgången när redan nedflyttade Johanneberg tog emot grannarna Landala IF. Hemmalaget rivstartade och hade 3-0 efter endast 22 minuter! Ragnar Colebring satte 1-0 innan Mathias Åkerman gjorde både 2-0 och 3-0. Det dröjde sen väldigt länge innan det hände något mer i målväg. Med kvarten kvar kom sen 1-3 genom Erik Westh och lite senare gjorde Jimmie Elek mål för JIF. Robin Svensson stängde sen ner matchen med sitt 4-2 mål i slutet. 

JIF:s Rino Wiger sa så här om förlusten:

”Allt i allt en godkänd+ insats från vår sida när man tittar på förutsättningarna med många borta med skada och en del skadade som startar matchen. Landala hade mycket spring i benen och tycker framförallt deras nummer 4 var extremt rörlig och skapade problem konstant för backlinje och mittfält. Ganska jämnt chansmässigt matchen sett under ett och känns väl inte som att oavgjort vore ett orimligt resultat. En go match, med och mot goa gubbar. Nu är det en b-match kvar innan återtåget börjar nästa år.”

LIF:s David Fhager hade följande att säga:

”God stämning inför matchen, förutom bottennappet mot S:T Jacob har vi avslutat serien starkt. Nu väntade gräsmatch i oktober och vi var beredda på en lerig kamp. Väl igång märkte vi att det gick att spela ganska fint på Mossens IP trots allt. Vi utnyttjar misstag och luckor i deras backlinje och gör några snabba mål. Mattias Åkerman visade uppseglande målform och hade han bara fått spela även i andra halvlek hade den interna skytteligan sett annorlunda ut. I andra halvlek glömmer vi bort att försvarsspel ändå är grundläggande och blir långa i laget stundtals. De reducerar med två bollar innan vårt nyförvärv Robin Svensson får göra ett fint första mål i Landala, och matchen är då stängd. Totalt sett en godkänd säsongsavslutning!”

Derbyseger för Landala alltså och en åttondeplats. Johanneberg slutade sist i årets 6C med noll inspelade poäng

 

/Rasta