Igår spelades 6A klart och det skulle avgöras vilket lag som kommer att få kvala till division 5:

 

SÖNDAG 18/10

Inter Linné IF – Real Maskin BK 2-1 (1-1)

Inter Linné hade kvalplatsen i egna händer men hade en lurig match mot Real Maskin framför sig. Det var också Real som tog ledningen efter tolv minuter genom Tobias Olovsson. Innan paus hade dock Inter Linné kvitterat (målskytt Manner Elias Pineda Delgado). 1-1 i paus och Inters segermål kommer sen inte förrän 90:e minuten via ett självmål!

Inter Linnés kapten Rolando Sosa Torrico sa så här om matchen:

”Det var en viss nervositet innan matchen, trots de goda förutsättningarna, strålande sol, 10+ grader och kryss eller vinst i sikte så kändes det lite nervigt. Vi startar med ett offensiv uppställning, ett 3-1-4-2. Vi visste att det var vinst som gällde och målen var det vi behövde. Vi tar takt pinnen direkt och styr spelet från minut 1, vi hotar och kommer till några halv vassa lägen men deras rutinerade backlinje styr bort flera lägen. Självklart, skall det motsatta laget göra det första målet idag igen. Vi ligger under efter drygt 20 minuter spel, en hörna som landar mitt i gröten, flipperspel för att få bort bollen men efter ett par sparkar fram och tillbaka så trycker dem in 0-1. Men det är just det Inter Linné behöver för vakna till liv. Vi kvitterar precis innan första halvleken tar slut. På hörna från Ali Jafaris känsliga vänsterfot, knorrar han den i bottre där våran egna Muriel, Manner Pineda sätter ditt huvudet. Snyggt och 1-1 fullbordar första halvlek. Vi vet att kryss ”kanske” skulle hålla för eventuell kval men det är inget vi kan förlita oss på. Vi vill döda matchen direkt i andra och rullar tålmodigt i början men stressen tar över och vi går in i ett desperat spel där vi sjongar långa bollar på deras 1.90 långa backar. Spelet låser sig helt och Real Maskin kommer in i matchen, dem får ett par fina lägen men våran chilenske keeper ”Campos” räddar oss gång på gång. Till slut så är det våran tur trycka på. Sista 5 minuterna är det full fokus på att göra mål då vi får reda att Härlanda hade en 6-2 ledning. Det sätter lite eld i grabbarna och vi får fast bollen utanför deras straffområde, René lägger bollen i djupet till Sadde som får till en halvvolley träff snett bak, lite på chansning men lyckligtvis så tar den på deras försvar och in i mål. 2-1. Vinst utan att glänsa, men ibland så är just såna matcher extra goa att vinna. Nu siktar vi in oss mot kvalet och tar och tackar för denna speciella säsong. Vi tackar domarna och dem andra lagen i division 6A för ett par välspelade matcher. På återseende…”

Reals kapten Tobias Widberg sa så här om förlusten:

”Match som går fram och tillbaka. Vi skapade lite lägen båda lagen men ligger ganska bra annars och håller varandra på behagligt avstånd! Två mål i första på fasta situationer. I andra tycker jag att vi tar tag i spelet och kör på bra. Sen händer det…i matchminut 79 tar jag sats från min mittbacksposition, driver upp bollen likt Maradona och kör slalom mellan motståndarna och känner att nu…NU är det bara att panga in den från 20 meter. Jag känner direkt när bollen lämnar foten med att detta kommer bli hur snyggt som helst…jag börjar dra i tröjan lite för att lättare få av mig den om en sådär, två-tre sekunder. Nu vill det sig dock inte bättre än att deras mittback täcker skottet så tröjan får sitta kvar, hade känts lite löjligt annars. Vi har ytterligare en chans att få med oss alla poäng i slutet av matchen men deras målvakt räddar vårt friläge. Å vad annars än att dom får in ett mål i slutminuterna efter en fast situation vilket känns riktigt surt! Men ändå en stark säsong där vi hamnar på klubbens bästa tabellplacering någonsin och ändå känner mersmak och i flera matcher kunde vi fått med oss mer poäng. Så jag är riktigt stolt över hela gänget och vi vill även önska Inter Linne lycka till i kvalet!”

Reals matchrapport hittas HÄR

Härlanda vann sin match stort så hade Inter Linné tappat andraplatsen om matchen slutat 1-1

Men Inter Linné knep alltså kvalplatsen och kommer att få chansen att ta sig upp i femman. 

Real slutade femma

 

Vatra KIF – FC Härlanda 2-6 (1-2)

Härlanda visste att det var vinst (och gärna ganska stor) som gällde för att ha chansen att smita förbi Inter Linnè. Det började också kanon för ”Fångarna” då Felix Wulff satte både 1-0 och 2-0 under matchens första åtta minuter! Maksi Sinani nickade dock in en reducering ganska direkt och det var ”bara” 2-1 till bortalaget i paus. Nästan direkt i andra fullbordade Wulff sitt hattrick när han satte 3-1 men Vatras Flamur Tahiri reducerade en stund senare. Sista halvan av den andra halvleken trampade dock Härlanda ifrån. Joakim Lundberg satte 4-2 och Wulff var fortfarande hungrig och gjorde 5-2 med sitt fjärde mål. Henrique Souza Boturão avslutade sen målskyttet genom att göra 6-2

Vatras Flamur Tahiri sa så här om förlusten:

”Tyvärr blev det förlust. Vi släpper in två snabba och billiga mål i första halvlek som gör att vi hamnar i en uppförsbacke redan efter 10 första minutrarna. Sen tycker jag att vi skapar mer än Härlanda och har kontroll över matchen sista 35 minuter av första halvlek. Andra halvlek släpper vi återigen in ett tidigt mål (redan två minuter in i andra halvlek) och då tappar vi det. Härlanda tar över matchen mer och mer. Vi börjar göra små misstag som leder till fler mål för Härlandas del. Tack för denna säsongen och förmodligen så ses vi nästa säsong igen. Tack till alla som bidragit till att det blev en såpass bra säsong även om Covid-19 stod i vägen för oss. Vill även tacka lagen och domare för en fin säsong! ”

Härlandas målvakt Sebastian Malcus sa så här om matchen:

”Oerhört trevlig inledning på eftermiddagen med kexchoklad och banan till oss som motståndare. Borde ge Vatra extrapoäng det! Vi inleder matchen precis så som vi vill och pressar högt. Tidigt får vi hörna som nickas ut och Toni bombar volley utifrån straffområdet stenhårt i stolpen. Helt orimligt vad snyggt det varit om den gått in. Nu blev det bara gött då Wulfff pillar in returen. Av bara farten så smörpassar Bullen till Wulffff igen som lobbnickar över målvakt, riktigt gött fotbollsmål. Typ ingen tid alls hade gått och vi hade 2-0. Sen faller vi in i Vatras lite lägre tempo och de reducerar rättvist till 2-1 efter inspel och bra huvudspel av Vatra-striker. Sen blir det nog halvtid, många mål att hålla koll på så har inte så bra koll. Efter halvlek gör vi 3-1 och här börjar vi väl fundera en hel del på de där 4 plusmålen vi behövde för god chans till kval och lyfter upp vårt spel ytterligare. Vatra kontrar då in 3-2 något oväntat. Vi visar dock riktigt god moral och gör ytterligare 5 baljor. Domaren tyckte vi var lite väl effektiva och plockade bort två av dem av oklara anledningar. Ett av de godkända målen stod Pound för med ett riktigt gött långskott och ett stod Souza för. Resten sätter vi in på skytteligavinnare Wulffffs konto, magiskt! Återigen tack till Vatra för fin inramning och gött tugg! 6-2 och vi gör vårt, lite nerv när vi kliver av planen och hör att senaste rapporten säger 1-1 i andra matchen. Tungt sen med tredje (?!) sena avgörandet i rad av Inter Linne! Fogis säger att det hela avgjordes av ett självmål, måste ha varit bra tryck på plan med så sent avgörande! Får gratulera Inter Linné till en fin obesegrad säsong och önska dem lycka till i kvalet!”

Sjukt tungt för Härlanda då de hade tagit kvalplatsen om Inter Linné inte vunnit på ett självmål i 90:e! Det blev till slut en fin tredjeplats för FCH. Felix Wulffs målfyrverkeri gjorde att han vann 6A:s skytteliga på 11 mål. 

Nykomlingen Vatra slutade åtta.

 

Croatia Göteborg – Syrianska/Arameiska FG 1-2 (1-1)

En match där inget av lagen hade så mycket att spela om. Det var 1-1 i paus efter att Louay Halabi gjort 1-0 för Syrianska/Arameiska och Steve Mutayomba Shanadi kvitterade för Croatia. I mitten av andra kom sen segermålet för bortalaget när Daniel Yusef satte 2-1. 

Syrianska/Arameiskas Lahod Malke sa så här om segern:

”Roligt med vinst i sista matchen. Vi ville avsluta säsongen snyggt och lyckades lösa detta trots många borta ifrån truppen. Båda lagen hade inget att spela för och det märktes lite under matchens gång men vi ville mera. Mycket offensiv fotboll spelades ifrån båda håll där båda lagen turades om med anfalla hela vägen mot mål. Vårt fokus ligger framåt mot nästa säsong. Vi ses då! ”

Trots segern slutade Syrianska/Arameiska tia men eftersom resultaten i kvalet till trean gick åt rätt håll så är kontraktet säkrat. 

Croatia slutade till sist fyra. 

 

Fröjdens FK – Tollereds IF 2-2 (2-0)

Ännu en mittenmatch där inget, förutom äran, stod på spel. Hemmalaget Fröjden kopplade greppet om matchen på Heden 3 efter dubbla mål av Magnus Svantesson första 45. Tollered kämpade sig dock tillbaka in i matchen. 1-2 kom i mitten av andra (målskytt Pontus Larsson) och i 90:e kvitterade Per Sjöström

Fröjdens kapten Simon Sävenek sa så här om matchen:

”En match som inte direkt betydde nåt för något av lagen, men det är ju alltid gött med vinst. Så blev det inte. 2-2 i matchens sista spark. Ganska symboliskt för Fröjdens fotbollsår. Tollered är tuffa och resoluta och krigar på. Hyfsat rättvist resultat i slutändan även om det är surt att tappa en ledning med 2-0 såklart. Nu är det över och slut. Nya tag nästa år. Tack och bock Rasta. Sköt om dig!”

TIF:s kapten Martin Persson sa så här om matchen:

”Blåsig dag på Heden. Motvind i första halvlek och dem gör två mål om. Mycket hårda dueller. Gula kort viftas höger och vänster tidigt. Andra halvlek får vi medvind. Det utnyttjar vi och gör 2-1. Fröjden håller boll och låter oss jaga. Mot slutet får vi med oss en frispark. Vi lyckas då peta in bollen till 2-2.”

Fröjdens matchreferat hittas HÄR

Det blev till slut en sjätteplats för Fröjden och Tollered slutade en placering bakom.

 

/Rasta