Dags att beta av helgens 7A och 7B:

 

FREDAG 16/10

7A

Gunnared KIF – Partille IF SC 6-2 (2-1)

Möte på den undre halvan där till slut Gunnared blev för starka för PartilleLeo Kyriazis satte 1-0 för Gunnared redan efter två minuter men Jonathan Johansson kvitterade för gästerna. Innan paus hade dock Gunnared återtagit ledningen genom Lawek Nizarki. En bit in i andra kom 3-1 till hemmalaget tack vare ett självmål men Partille reducerade strax efter mål av Henrik Renström. Gunnared växlade sen upp och Kyriazis fullbordade sitt hattrick när han gjorde både 4-2 och 5-2. I slutet kom även 6-2 (Daniel Bahlolzada på straff).

Gunnareds tränare Christopher Nordlinder Zimmermann hade följande att säga om segern:

”Besvikenhet, ilska och frustration är tre ord vi beskriver säsongen med. Vi har haft väldigt mycket oflyt med skador, flyttade matcher, avbrutna matcher. Alla tuffa matcher hade vi i början av säsongen. Inför matcher hade vi fem raka förluster och alla lag i serien ställer samma fråga: Hur kan tabellen ljuga såhär mycket? Vi alla ställer samma fråga och det finns inga riktiga svar. Den som har sett oss och mött oss vet. Idag lossnar det äntligen för oss, vi gör 1-0 efter en minut i matchen. Vi dominerar matchen rakt av i 90 minuter, dock släpper vi in två enkla mål. Men spelmässigt har Partille ingenting att hämta från denna matchen. Kul match och äntligen får vi känna på känslan att vinna igen efter en otroligt jobbig period där vi har fem raka förluster matcher i bagaget inför matchen. Nu har vi Angered SK i nästa match och ska göra allt vi kan för att vinna mot detta duktiga lag.”

Partilles Jonas Thorsén sa så här om förlusten:

”Ja, jag tycker inte att det var så mycket att snacka om idag. Vi gjorde ett par tidiga misstag som resulterade i mål för dem. Vi kom tillbaka till 2-1. Efter det stod 3-2 så hade vi inte så mycket att ge och de bara drog iväg. De var helt klart bättre bolltekniskt och även konditionsmässigt. En rättvis seger för dem. De hade några riktigt bra skott som resulterade i mål och även några fina tekniska individuella prestationer som gjorde att de skapade många lägen. Vi får ladda om till sista matchen och hoppas på 3 poäng där istället. Ha det så bra.”

Båda lagen har varsin match kvar och Gunnared är i nuläget sjua och Partille åtta.

 

7B

FC Zalin – BK Björkåsen 9-0 (3-0)

Storseger för FC Zalin i Ruddalenderbyt mot Björkåsen. Inte så mycket snack och Zalin hade 3-0 i paus efter mål av Medin HamzaSiverius Somi och Najibullah Meherdel. Sista halvtimmen rann det iväg och Hamza gjorde bland annat fyra mål till och blev femmålsskytt! Övriga Zalinmål efter paus gjordes av Parham Baniassad och Somi.

Zalins tränare Naim Marouky sa så här om segern:

”Vi gör en bra match och avslutet serien med stor vinst! Vi skapar målchanser efter några minuter och har full kontroll på matchen.”

Båda lagen har nu spelat klart. FC Zalin är fyra men kan halka ner en placering då lag bakom har matcher kvar. Björkåsen har däremot inga lag bakom sig i tabellen och slutade på en elfteplats.

 

LÖRDAG 17/10

7A

Annedal FF – Angered SK 3-7 (2-4)

Angered SK kämpar om uppflyttning och gjorde jobbet borta mot Annedal i lördags. I mitten av första kom det en liten målexplosion där för ASK gick upp till 2-0 efter mål av Bile Diiriye och Abdihamid Hussein innan Sebastian Lindström både reducerade och kvitterade för AFF. Det var dock inte slut där utan innan paus satte Abdullahi Mohamed både 3-2 och 4-2 och han var inte klar där. Efter paus kom tre raka mål till från Mohamed som alltså blev femmålsskytt! Efter en närmare titt på matchrapporten så visade det sig att Angered SK har två Abdullahi Mohamed! Så ingen femmålskytt men väl en tremålskytt och en tvåmålsskytt. Oklart dock vem som gjorde vilka mål. Hur som helst blev det en 7-3 seger för ASK efter att Thomas Waite putsat till siffrorna i slutet med ett till Annedalmål.

AFF:s Sebastian Lindström sa så här om förlusten:

”Vi möter ett Angered som har allt att spela om samtidigt som man märker att vi inte är där 100%. Det saknas 5-6 spelare och både spelartappet och motivationsbristen märks tyvärr alldeles för tydligen under matchen. Vi lyckas göra 2-2 men i andra halvlek framöver allt så gör vi årets absolut sämsta insats. Tror inte vi har en passning rätt under långa perioder, vi är fel i positionerna och allt detta samtidigt som Angered har energi och kör på. Välförtjänt seger för Angered som gjorde det bra i perioder i matchen. Vi har lärt oss extremt mycket om nivån och allt annat runt omkring detta året och det blir nyttigt att plocka med oss.”

Angered är trea i tabellen med en match kvar där man möter Gunnared. Poäng där och uppflyttning är säkrad då tvåan City är färdigspelade. Seger gör att laget vinner serien före Bergum på bättre målskillnad.

Annedal är sexa och avslutar mot Gambian Mix.

 

7B

Solängens BK – Slottsskogen/Godhem IF 3-2 (0-0)

Seriefinal på Eklandavallen mellan ettan Solängens BK och tvåan Slottsskogen/Godhems IF. Inför matchen ledde Solängen med två pinnar och båda lagen var obesegrade. Det var mållöst i paus men sen kunde SG kopplade greppet med både 1-0 (Ninos Mirza) och 2-0 (Isac Wedin Gluhic) i mitten av andra. Solängen stod dock för en imponerande vändning. Med kvarten kvar kom en reducering genom Alexander Johansson och med tio kvar kvitterade Joel Heljemo. Niklas Rydin blev sen matchhjälte när han gjorde 3-2 i 89:e! 

SG:s tränare Janne Larsson sa så här om förlusten:

”En oerhört tung förlust, förmodligen den tyngsta jag varit med om. Vi genomför matchen precis som vi planerat och vi neutraliserar Solängens ”långa bollar på Bengt” spel helt perfekt. De har en halvfarlig chans i första halvlek men sen knappt ett skott på vårt mål. Under första halvlek skapas inte några direkt målchanser från oss heller. Vi är lite svaga offensivt men jobbar oss sakta men säkert in i matchen. Andra halvlek är den första lik, vi har en grym defensiv och börjar hota mer och mer framåt. I mitten lyckas vi få in 1-0 efter lite flipperspel i Solängens straffområde. Strax efter utökar vi till 2-0 efter fint kombinationsspel som avslutades med en vacker skottlobb. Nu flyttar Solängen fram fler och börjar trycka på ordentligt men vår defensiv är oerhört stabil. Sen får de in en reducering utan att det egentligen fanns någon målchans. Ett relativt ofarligt skott en bra bit utanför vårt straffområde där vår målvakt inte lyckas hålla bollen utan det blir en retur och då är Solängen hetare får tag på den och efter lite studsar så ligger bollen i mål. Några minuter senare tappar vi markeringen helt i mitten på vår planhalva och deras spelare kan snygg skicka in kvitteringen med ett välriktat skott. De lyckas också få in vinstbollen efter en mycket märklig situation. I slutet flyttar vi fram allt och vår målvakt har ett riktigt bra skott som deras målvakt gör en fin räddning på. Men närmare 3-3 blir det aldrig. Vi gör en bra match i 75 minuter sen tappar vi helt självförtroendet och agerade oerhört svagt. Denna match skulle vi vunnit. Tungt tungt men bara att bita ihop och gratulera Solängen till seriesegern. Klart välförtjänt då man vinner (förmodigen) alla matcher. Vi får ladda på ordentligt i veckans träningar för att vara hungriga som vargar på torsdag då vi möter Menisken i en direkt avgörande match.”

SBK:s Martin Bodin sa så här om segern:

”Två extremt laddade lag där första halvlek egentligen bara är ett stillestånd med två lag som känner på varandra. Matchen börjar egentligen i andra halvlek där det är ett helt annat SG med mer tempo och fyller på med mer folk i anfallen. Vi blir passiva och tyvärr får jag väl medge att det är min gubbe som får peta in 0-1 på en retur där vårt försvar är passivt. 0-2 kommer på en extrem prestation av deras innermitt som tar emot en halvtaskig rensning i luften och på andra touchen drar ett skott ribba in, ett vackert mål! Men med 20 minuter kvitterar vi på en andra situation från en hörna och efter det vänder matchen helt. Vi får massa energi och har inget att förlora medan SG blir passiva och rädda att tappa matchen. 2-2 kommer av juniorligan med en scen tagen ur Roger Gustafssons sönderspelade ”fotbollens hemligheter”. Få touch, rörelse och ett stenhårt avslut.Med minuten kvar får vi en hörna där jag anser att man ska spela kort, hålla bollen vid hörnflagga och ta med sig krysset. Dock verkar jag vara den enda Solängen spelare som tycker detta då vi fyller på med våra cm för att gå för avgörande. Detta visar sig vara rätt då vår skyttekung håller sig framme och stänker in 3-2. Matchen visar sig dock inte vara död där för i matchens sista situation får SG en hörna och fyller på med samtliga spelare inklusive målvakt. En andra boll landar vid SGs målvakt fötter med ett bra avslut där Söder i målet får sträcka ut sina 192 full längd och rädda vid stolpen. En väldigt trevlig tillställning och jag tror även det var en extremt bra match att vara åskådare till. Det hela avslutas med att sjunga 3 poäng och spruta bubbel i hela omklädningsrummet. Extremt skönt!”

SBK:s matchreferat hittas HÄR

Solängen tog därmed sin nionde raka seger och säkrade alltså seriesegern och avancemang till sexan! Laget möter IFK Hindås i sista matchen. 

Slottsskogen är tvåa och möter trean Menisken i sin sista match. Poäng där och även SG lirar i sexan 2021. 

 

SÖNDAG 18/10

7A

Bergums IF – Gambian Mix FC 4-1 (1-0)

Bergums IF hade chansen att säkra uppflyttning hemma mot ett formstarkt Gambian Mix som också hade chans att blanda sig i toppstriden. Edis Dautovic gjorde 1-0 i mitten av första och det stod sig till pausvilan. I andra kunde sen BIF gå ifrån med dubbla mål från Oliver Pantic. För säkerhetsskull sätter Dautovic även 4-0 innan Gambian Mix får in ett tröstmål i slutet genom Modou Drammeh.

”Underbar seger för oss. Vi gör allt som vi kommit överens om och spelar tryggt och tålmodigt. Många ordinarie spelare avstängda och skade idag men våra juniorer går in och dominerar. Magisk insats av Ayub, Oliver, Noah, Erion, Alan och Denis Vårt försvar är blytungt och våra anfall effektiva. Stort att göra en sån match när det betyder som mest. Välförtjänt vinst och härligt slut på en strulig säsong Forza Bergum!”

Uppflyttning alltså för Bergum som alltså är tillbaka i sexan nästa säsong! Stort grattis från bloggen! Bilden till inlägget är lånad från bloggens Facebookgrupp.

Gambian Mix är fyra med en match kvar men kan inte sluta högre i tabellen.

 

7B

IFK Hindås – Nova FC 0-3 (WO)

WO-seger för Nova FC när IFK Hindås inte kom till spel. För Nova var det sista matchen och laget är femma just nu men kan halka ner placering då Bergsjön SK kan gå om.

För Hindås var det lagets andra WO vilket betyder att laget utesluts ur serien och alla matcherna plockas bort.  

 

Proletären FF – Menisken IF 0-7 (0-4)

Menisken går mot en historisk säsong och det var inga problem att besegra Proletären i söndags på Åkeredsvallen. Sermed Reda Taki visade vägen med två mål första kvarten och innan paus hade även Eric Kollberg Johansson och Gustav Bengtsson hamnat i målprotokollet. I andra fortsatte målen att trilla in och Sebastian ThörnqvistJonathan Lundén och Lukas Särnholm blev målskyttar. 

MIF:s Eric Kollberg Johansson sa så här om segern:

”En överlag trevlig match som inte direkt bjöd på någon bländande fotboll. Vi gör inte vår bästa match spelmässigt men vi har kvalitet framåt och skapar många farliga lägen som vi sätter. En extra hyllning till Lukas och Jonathan som har varit riktigt grymma hela säsongen och som äntligen också lyckades få in bollen mellan stolparna. Vi vinner välförtjänt men de har en hel del boll under matchen, men lyckas inte riktigt vara så farliga i sista tredjedelen. Tack för en trevlig match på en fantastiskt fin dag. Nu väntar ett superspännande avgörande möte mot SG.”

Menisken är nu trea inför sista matchen där de möter tvåan Slottsskogen/Godhem. MIF är två poäng efter så seger skulle betyda att de går om och tar den andra direktplatsen till sexan. Skulle det bli så kommer Menisken med största sannolikhet att tacka ja och för första gången någonsin lämna sjuan och kliva upp i sexan! 

PFF är nia med två matcher kvar. 

 

/Rasta