I helgen spelades också en hel del matcher i 7C:

 

FREDAG 16/10

Lundby IF – Rödbo IF 4-0 (3-0)

Lundby har haft en tung säsong men avslutade iallafall med seger i sista matchen. Hemma på Bravida blev det 4-0 mot gästande RödboEmil Jenebring satte både 1-0 och 2-0 i mitten av första och innan paus kom över 3-0 (Julius Vogel). I början av andra kom även 4-0 (Samuel De Souza Niederhauser på straff). 

LIF:s Rachid Hersi sa så här till bloggen efter matchen:

”Det var en riktigt härlig vinst idag. Vi kontrollerade matchen från början till slut. Rödo kom till några halvchanser men bollen studsade våran väg idag. Vi var väldigt taggade redan när vi kom till samlingen, vi skulle bara vinna. Känns skönt att avsluta med vinst. Nu tar vi nya tag mot nästa säsong.”

RIF:s tränare Magnus Hall hade följande att säga om förlusten:

”Kommer med en trupp där jag vill låta folk som inte spelat så mycket få chansen lira lite boll. Vi testar på en ny formation som visar sig inte vara ett bra drag ifrån min sida. Ett bättre och hungrigare Lundby vann rättvist. Blir själv skadad i matchen och får utgå vilket är trist. Nu väntar en efterlängtad vila och rehab för halva laget fram till nästa säsong.”

Båda lagen har spelat klart och Rödbo är sexa och Lundby är nia men det kan ändras då andra lag har matcher kvar. 

 

Kareby IS – IK Västanå 6-0 (3-0)

Kareby gav sig själva chansen till uppflyttning i säsongens sista seriematch. Det blev klara 6-0 hemma på Kareby Hed mot Västanå. I mitten av första kunde KIS kliva ifrån med tre raka mål. Arvid Wall satte 1-0, Hadi Namro tvåan och 3-0 gjordes av kaptenen Arvid Davidsson. Rutinerade Fredrik Lagemyr gjorde sen både 4-0 och 5-0 i början av andra och precis i slutet kom även 6-0 (Harry Bisschop Ottosson på straff). 

Karebys Emil Henriksson sa så här om segern:

”En match som vi äger det mesta. Vi börjar lite segt men när vi väl fått in 1-0 så lossnar det. Vi hade tanken att försöka äga mer boll denna matchen än vad vi gjort tidigare. Vilket vi lyckas galant med och följer vår matchplan perfekt. Ett roligt derby med mycket närkamper och lite hets men det är så det ska vara!”

Kareby är nu färdigspelade och har den andra direktplatsen efter redan klara FC Fyrklövern. Enda problemet är att trean Fotö (som är två poäng efter) har en match kvar att spela. Fotö avslutar mot Geesguud.

Nystartade IK Västanå är åtta och möter Brämaregårdens FC i sin sista match.

 

LÖRDAG 17/10

Hermansby IF – Fotö GoIF 0-2 (0-0)

Fotö har vittring på uppflyttning och gjorde det som behövdes borta mot Hermansby i lördags. Evigt unge Alberth Gustavsson gjorde matchens båda mål i mitten av den andra halvleken. 

HIF:s Jonnie Pettersson sa så här om förlusten:

”Efter att försökt hitta en annan dag för denna matchen på alla möjliga sätt, då vi hade väldigt många borta (men är ju typ omöjligt med Fotö då dom endast verkar kunna på lördagar). Så fick jag jaga runt en hel del, då hela backlinjen var borta plus lite annat folk. Så tror nog vi ställde upp med lokalfotbollens äldsta mittbackspar genom alla tider (båda födda 75). Trots kanske inte dom bästa förutsättningar så går vi ut och börjar matchen riktigt bra, rullar upp Fotö och kommer till flera bra chanser, har även en boll inne men blev bortdömt pga av offside (flertalet ur publiken från andra lag säger att det verkligen inte var offside) Det står 0-0 i halvtid och vi är överlag väldigt nöjda med våran halvlek där Muhamed räddar oss med ett par riktigt vassa räddningar. Vi pratar om att göra lite mindre misstag i andra som bjuder dom på omställningar men egentligen mest att fortsätta tugga på så kommer målet komma. Andra hinner knappt börja innan en av mittbackarna går sönder och vi tvingas till ett byte på en position där vi inte har någon naturlig täckning mer än att flytta ner en från innermittfältet och försöka få ihop det. Men det märks ganska snart att vi inte riktigt orkar med, så det kommer två snabba helt onödiga mål som mer eller mindre är våra egna misstag, lite fel tajming och klantiga beslut. Vi får tag i spelet lite igen, skapar ett par chanser men kommer aldrig riktigt nära. Tråkig match att förlora känns som vi verkligen var med, men som vanligt detta året för oss så vill vi inte sätta våra chanser. Nu Fyrklövern kvar på söndag, hade varit riktigt skönt att avsluta med en seger mot laget som vunnit serien!”

Fotös spelande tränare John Zälter sa så här om segern:

”En härlig seger efter två matcher med mycket bortfall och skador. Hermansby får jag säga gör en väldigt bra match och spelar runt oss lite för enkelt men för att få riktigt farliga chanser är de vi som sjabblar till de och bjuder på några få chanser, men som tur är räddar vår målvakt oss vid 3-4 tillfällen. Vi själva spelar mycket långbollar och kommer till väldigt bra lägen men skärpan i sista tredjedelen är som bortblåst.. Tror vi har 3-4 fina frilägen i första som målvakten antingen räddar eller att vi missar helt. Får ge deras målvakt en stor eloge då han i stort sätt på egen hand gör oss frustrerade att vi inte får in någon boll i första (bästa målvakten vi mött i år skall sägas). Sen i andra blir de lite Hawaii-fotboll med väldigt lite spel på mitten men vi får de absolut bästa lägena och tillslut får vi hål genom två soloräder av vår 44 åriga skyttekung Alberth Gustavsson! En bra fotbollsmatch med väldigt lite avbrott för en gång skull!”

Inför sista matchen är Fotö trea och vid seger går laget om redan färdigspelade tvåan Kareby och tar klivet upp i sexan! Motståndare i sista matchen är Geesguud.

 

Geesguud UF – Solväders FC 2-0 (1-0)

Bakom den absoluta toppen fightas både Geesguud och Solväder och de lagen möttes på Länsmansgårdens IP i lördags i ett derby. Geesguud hade 1-0 i paus efter ett självmål och i andra kunde Yahye Bashir Abdi göra 2-0 en bit efter pausen. 

Geesguuds Abdiaziz Dini sa så här om segern:

”Derby! Många av oss i Geesguud har ett förflyttet i Solväders vilket gjorde matchen än roligare. Det var en tuff match start och man kunde känna direkt att det var ett derby, jämn första halvtimme med lite fördel Solväders tills vi får in vårt ledningsmål via ett självmål. Andra halvlek tycker jag vi kontrollerar matchen mycket bättre och när vi får in vårt andra mål är matchen vår. Kul med derby och mycket folk som hejar på, få spela mot sin gamla coach och vinna så klart! Nu går vi för seger i sista matchen.”

Solväder är klara och kan inte hamna högre än fyra. Geesguud är femma men skulle rent teoretiskt kunna sluta tvåa men det lär inte hända då laget har alldeles för många mål att plocka in på Kareby. Geesguud avslutar iallafall mot Fotö där vinst iallafall garanterar en tredjeplats och möjligt kval till sexan. 

 

SÖNDAG 18/10

Brämaregårdens FC – Backatorp IF 4-6 (1-2)

I söndags var jumbon Brämaregården inblandade i en riktigt målfest hemma på Bravida Arena när Backatorp hälsade på. Petter Rönning gav Backatorp en tidig ledning men William Reusch Eide kvitterade. Innan paus hade dock Linus Holmgren gjort 2-1 för gästerna och hemmalaget var reducerade till tio man efter ett rött. Tidigt i andra kunde Backatorp gå ifrån till 4-1 efter mål av Melvin Lönn och Tim Persson. Matchen var dock inte avgjord då BFC vaknade till och reducerade både till 2-4 (Danial Mohseni) och 3-4 (Reusch Eide). Närmare än så kom dock inte hemmalaget utan istället gjorde Elias Hylén 5-3 och Lukas Ekendal 6-3! Reusch Eide fick sen in sitt tredje mål sen i matchen. 

Backatorps Dan Ahlman sa så här om segern:

”Ännu en vinst med 6-4, den här gången dock efter en ganska kass insats från oss. Visst, vi gör sex mål och blixtrar till ibland men tempot i matchen är så dåligt så det går knappt att beskriva. Jag själv gör min första match från start i år och borde väl gjort ett par mål men får skylla på ringrostighet eller nåt. Om vi kommer upp i normal standard ska vi köra över Brämaregården men det är inget vi gör när vi inte sätter fart på bollen. All heder till Brämaregården som kämpar på och ser till att matchen lever trots en utvisning i första halvlek. Skönt att avsluta med seger, nu tar vi några veckors ledighet innan arbetet inför nästa säsong drar igång.”

Backatorp är färdigspelade och är sjua men kan halka ner ett snäpp då lag bakom har matcher kvar. 

Jumbon BFC har en chans till att ta en trepoängare och de möter IK Västanå i sin sista match. 

 

/Rasta