Bloggen kollar till de hetaste matcherna ikväll och till helgen!

 

TORSDAG 22/10

7B

Menisken IF – Slottsskogen/Godhem IF (20.15 Heden 3)

Toppmatch i 7B där det ska avgöras vilket lag som går upp i sexan direkt tillsammans med seriesegrarna Solängen. Inför matchen är tvåan SG två poäng före trean Menisken. Menisken måste alltså vinna annars så tar SG andraplatsen. Det är båda lagens sista match och MIF har redan säkrat tredjeplatsen. Beroende på helgens kval till division 3 så kan även treorna i sjuorna få chansen att klättra upp en division. Skulle Menisken ta sig upp kan det bli en historisk händelse då de aldrig varit uppe i sexan innan även om det flera gånger varit ett eget val (då de tackat nej till uppflyttning).  

 

LÖRDAG 24/10

Kval till division 3 – Grupp 8

Stenkullen GoIK – Trollhättans FK (14.00 Stenkullens IP)

Grupp 8 ska avgöras och båda Göteborgslagen har chansen. Stenkullen ligger trea inför sista omgången, en pinne bakom Trollhättan och två bakom ledande Ytterby. Vinner Stenkullen så är det garanterat ett Göteborgslag som vinner gruppen. Vinst för GoIKen samtidigt som Ytterby förlorar så vinner man gruppen. Vinst samtidig som Ytterby kryssar så behöver Stenkullen vinna med 3-4 bollar (beroende lite på hur Ytterby kryssar). 

 

Ytterby IS – Högsäters GF (14.00 Ytterns IP)

Ytterby leder gruppen och möter Högsäter. Vinst gör att laget vinner gruppen och lirar i trean 2021. Kryss kan räcka om inte Trollhättan vinner eller att Stenkullen vinner stort. Trots att Högsäter ligger sist i gruppen kan de faktiskt vinna. Storseger för Högsäter samtidigt som Stenkullen och Trollhättan kryssar så kan laget gå om. Ytterby skulle även kunna vinna gruppen vid förlust om det blir med för många mål, förutsatt att den andra matchen slutar lika. 

 

Vinner Ytterby eller Stenkullen gruppen så betyder det att treorna i femman (Romelanda och Mossen) spelar om en plats i fyra 2021 och att även treorna i sjuan får chansen att gå upp i sexan. Dessutom så går 2 av 3 kvallag från sexorna upp i femman istället för ett. 

 

Kval till division 3 – Grupp 9

Landvetter IS – IFK Björkö (14.00 Landvetter IP)

Gruppfinal mellan de två Göteborgslagen. Båda har full pott efter två segrar men fördel Landvetter som behåller sin division 3-status även vid ett kryss då de har bättre målskillnad. 

 

7A

Gunnared KIF – Angered SK (16.00 Gunnaredsplan)

Angered SK är trea i tabellen inför sin sista match och lagen framför är färdigspelade. ASK har en poäng upp till tvåan City och tre upp till ettan Bergum. Laget har dessutom bättre målskillnad än båda lagen framför. Så förutsättningarna är enkla: kryss så slutar ASK tvåa och går upp och vi seger seger slutar de etta och går upp. Förlust gör att de blir trea och får hoppas att Stenkullen eller Ytterby gör sitt jobb i kvalet till trean. 

Gunnared spelar också sin sista matchen och är sjua och kommer sluta sjua

 

7C

Fotö GoIF – Geesguud UF (14.00 Fotö)

Sista matchen för båda lagen där trean Fotö tar emot femman Geesguud. Vinner Fotö går de om tvåan Kareby (som redan spelat klart) och får därmed en direktplats till sexan. Skulle Geesguud vinna går de om Fotö och slutar trea. Rent teoretiskt skulle de kunna gå om tvåan Kareby också men då skulle de behöva ta in 15 plusmål och det kommer självklart inte att hända. Men en tredjeplats skulle kunna ge kval till sexan om Stenkullen eller Ytterby vinner sin kvalgrupp till trean. Kryssar Fotö och Geesguud så behåller de sina placeringar. 

 

/Rasta